Skånskan > Nyheter

Monday, 09 December, 06:50

Skånskan - 02 dec 19 kl. 06:38

”Jag vill lyfta dem som de hjältar de är”Bergsgatan på Möllan. Här samlas människor från hela Malmö för festnätter och kulturupplevelser. Här finns småbutikerna som aldrig tycks stänga och falafelhaken som givit staden dess signatursmak.
Det är också spelplatsen och temat för Absurdum Temporary Arts föreställning The road we walk.På onsdag och torsdag spelas The road we walk på Inkonst.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Möllan, Malmö, Absurdum Temporary Arts, The, Inkonst, Bergsgatan, Lisa Mårtensson, Ruiz Blas, Anna Kubista Löfman, Ulas Rimdey, Lilla Torg, Lotta Fahlén, Loljud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vill lyftadem som de , hjältarde är
NSD - 24 jan 19 kl. 20:12

Ehnbom: Vi ska lyfta fram nutidens hjältar

Norrbottens Media vill lyfta hjältar och förebilder som kan visa vägen för samhällsförbättring och utveckling, demokratisäkring och humanism..

YLE - 04 sep 17 kl. 15:39

Förbundspennan: Vattenhjältar lär sig att rädda sina kompisar

Om någon håller på att drunkna, vad kan du göra? Hur ger man förstahjälp? Elever i årskurs 3–6 fick svara på knepiga frågor då de blev Vattenhjältar.

Posh24 - 04 jul 12 kl. 19:08

Topp 10: Skådespelarna som spelat superhjältar!

Vi älskar superhjältar! Inte nog med att de är superheta, de har superkrafter som att klättra på väggar, lyfta hur tungt som helst, springa snabbare än vinden och vara supersmarta. Det är super duper coolt alltihop!

Skånskan - 16 apr 18 kl. 15:50

Operastjärna peppade Eslövs ”superhjältar”

Eslöv Visst är väl alla som kämpar på med sina arbeten något av superhjältar?
Det tycker i alla fall operastjärnan Rickard Söderberg som peppade 500 kommunanställda på Medborgarhuset på måndagen.Det är tredje året som Eslövs kommun bjuder in till en ”medarbetardag”, år med temat framtid och förändring.

YA - 23 apr 14 kl. 03:58

Gör mattelärarna till vår tids hjältar

Kunskaperna i matematik rasar hos Sveriges högskolestundenter.
Det visar resultatet av diagnostiska prov som nya civilingenjörsstudenter gör varje år. Var femte student som började på KTH klarade inte grundskolans nivå på provet.

Helsingborgs Dagblad - 17 maj 15 kl. 04:00

Fotboll är politik lik. Gårdagens hjältar blir dagens förlorare

Helsingborgs fotbollsikon Henrik Larsson, tillika HIF-tränare, drömmer sig tillbaka till flydda dagar då Olympia var fullsatt långt innan matchen började. Helt förståeligt även för den inte fotbollsinvigde. Att spela inför fullsatta läktare, med entusiastisk och massivt påhejande publik, är naturligtvis något helt annat än att några tusen surmulet tar del av prestationerna – eller bristen på sådana - på plan.

Supermiljöbloggen - 13 okt 17 kl. 10:21

Årets miljöhjältar utsedda!

För ett par dagar sen hyllades WWF årets miljöhjältar under pompa och ståt på Ulriksdals slott, där de fick ta emot WWF:s prestigefyllda diplom ur kungens hand.  Världsnaturfonden utser varje år vinnare till det hedervärda priset Årets Miljöhjälte. Priset delas ut i två olika kategorier; Klimat och ekologiskt fotavtryck samt Grön naturvård och biologisk mångfald.

YLE - 12 nov 17 kl. 08:00

Var finns Svenskfinlands vardagshjältar?

Nu vill vi lyfta fram personer som gör någonting extraordinärt i det dolda. Därför vill vi att du berättar för oss om människor i din närhet som delar med sig av sig själva och sin tid till glädje och inspiration för andra – alltså sanna hjältar i vardagen..

Världen Idag - 02 feb 18 kl. 00:00

Satte fokus på vardagshjältar – och tron på Gud

Jämfört med svensk politik innehåller amerikanska politiska tal betydligt mer av personliga, andliga/religiösa, historiska och kulturella anspelningar och inslag. Liksom framlyftandet av förebilder – hjältar – att ta efter i sitt eget liv. Det finns ett direkt personligt tilltal, som saknas hos oss svenskar, vilket gör våra politiska anföranden inte sällan relativt andefattiga.

Supermiljöbloggen - 03 okt 19 kl. 09:06

Greta Thunberg, Pella Thiel och Magnus Carlson utnämnda till Årets miljöhjältar

Nu är Årets Miljöhjältar utsedda av Världsnaturfonden WWF. I kategorin Biologisk mångfald får ekologen Pella Thiel priset, medan Weeping Willows-sångaren Magnus Carlson får det i kategorin Klimat. Greta Thunberg utses till Årets Unga Miljöhjälte.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Awad fortsätter i HK Malmö

HANDBOLL HK Malmö har förlängt avtalet med försvarsgeneralen Kassem Awad i två år.
24-åringen är därmed säkrad till säsongen 2021-2022.Awad anslöt från Nyköping 2016 och har på kort tid etablerat sig som en av Handbollsligans bästa försvarsspelare.

Skånskan - 8 timmar sedan

Demokrati eller inte?

Debatt Vill vi att våra barn och barnbarn ska växa upp i en demokrati? Det är en fråga som svenska väljare måste ställa sig med tanke på den politiska utvecklingen. Det är allvar nu.

Skånskan - 9 timmar sedan

Silverdepp i Fair Play efter historisk rysare

TENNIS Fair Plays herrar tvingades kliva ner frå För första gången spelades ett avgörande supertiebreak – och där var gästerna hetast, 3-4.Malmöparet Frederik Nielsen/André Göransson hamnade tidigt i underläge mot Markus Eriksson/Christian Samuelsson och kom aldrig i kapp.
8-10 och guldet till GLTK
– Roligt att vara med om en sådan här match som verkligen hade allt, men avslutningen var självklart inte lika rolig, suckade Göransson.

Skånskan - 12 timmar sedan

Exadvokat bröt avspärrning

Malmö Trots att polisen spärrat av ett område i Västra hamnen för att röjdykare skulle kunna undersöka ett område så bröts avspärrningarna. En pappa med små barn tog sig innanför avspärrningarna, liksom en före detta advokat och en man med permobil. Det skriver Kvällsposten på sin sajt.

Skånskan - 13 timmar sedan

De hjälper ge övergivna katter nytt hem

Malmö Hittills år har Katthjälpen i Malmö gett 54 katter nya hem. Verksamheten är ideell, men kringkostnaderna är stora liksom hjälpbehovet.
På söndagen höll föreningen öppet hus för nyfikna som funderar på att bli volontärer, adoptera en katt eller bidra med en slant.

Skånskan - 13 timmar sedan

Bil voltade på Amiralsgatan

Vid kvart i fem-tiden på söndagseftermiddagen larmades polisen till Amiralsgatan med anledning av en olycka.Det är en personbil som ska ha voltat i höjd med S:t Knuts torg. En person uppges var kvar i fordonet.

Skånskan - 14 timmar sedan

Apotekare låg bakom svinn

Malmö Malmöapoteket hade problem med svinn av narkotikaklassade läkemedel från det egna lagret.
Det visade sig snart att det var en anställd farmaceut som låg bakom medicinstölderna.Nu har apotekaren anmälts till Inspektionen för vård och omsorg.

Skånskan - 19 timmar sedan

Villa övertänd – en till sjukhus

En villa i Hemmestorps Eke utanför Sjöbo brinner. Räddningstjänsten är på plats men kommer inte kunna att släcka branden. Strax före klockan 10 på söndagen larmades SOS om en brand i Everlöv i Sjöbo kommun.

Skånskan - 20 timmar sedan

Påverkad man hade kniv i bilen

Vid en bilkontroll hittade polisen hittade de ett luftvapen och en kniv i mannens bil. När polisen skulle kontrollera en personbil på Kulladalsgatan, börjar man misstänka att föraren, en 22-årig man, är drogpåverkad. Han medtas för provtagning misstänkt för drograttfylleri.

Skånskan - 20 timmar sedan

Man knivskars i sin bostad

En man i 50-årsåldern vårdas på sjukhus med knivskador. Hans sambo är gripen misstänkt för mordförsök.Polisen larmades vid två-tiden på söndagsmorgonen om ett bråk i stadsdelen Eskilsminne i Helsingborg  På platsen hittades en man som blivit huggen eller skuren med kniv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.