Expressen > Kultur

Thursday, 05 December, 21:39

Expressen - 02 dec 19 kl. 06:30

Carl Bildt står när högern fallerDe som drömmer om ett helt nytt samhälle bortom den liberala demokratin blir allt fler. Isobel Hadley-Kamptz påminns om vikten av liberala kärnvärden när hon läser Carl Bildts nya bok..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bildt, Hadley-Kamptz, Carl Bildts

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carl, Bildt, stårnär , högern, faller
TA - 06 mar 13 kl. 10:38

Bildt: Chávez plundrade oljerikedom

Foto: AP
Från hela världen strömmar reaktioner in på Venezuelas president Hugo Cháves död. Grannländerna hyllar honom, men utrikesminister Carl Bildt kallar Chávez en populist som "kunnat plundra landets oljerikedom".
?

Supermiljöbloggen - 02 okt 13 kl. 10:00

Carl Hall, miljökapitalist: Budget + klimat = sant

Så kom den. IPCC-rapporten. Vi börjar bli vana vid resultaten.

Supermiljöbloggen - 27 okt 13 kl. 14:50

Veckans miljöcitat ? om miljöhögern, Vattenfall och tigerblod

Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar. Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten.

YLE - 07 maj 16 kl. 05:06

Sari Essayah till Svenska Yle: Vännerna inom högern har svikit oss!

Finland fick i fjol sin mest konservativa regering i mannaminne, men trots det rymdes inte värdekonservativa KD med. Partiordförande Sari Essayah anklagar nu sina kristna bröder, Juha Sipilä (C) och Timo Soini (Sannf), för att ha svikit både de fattigaste och sina egna värderingar. Kristdemokraterna är ett socialkonservativt parti.

SVT Debatt - 17 feb 14 kl. 12:04

Homogen vallista gynnar extremhögern i Europa

EU-VALET Brist på kandidater med utomeuropeisk bakgrund riskerar att stärka att stärka de främlingsfientliga vindar som blåser i Europa.
Det blir ett uteslutande svenskt EU-parlamentsval. En genomgång av de nu fastställda vallistorna från samtliga riksdagspartier och Piratpartiet, som sitter i EU-parlamentet, visar att inga kandidater med utomeuropeisk bakgrund har placerats på en valbar plats.

Cornucopia - 07 sep 14 kl. 18:00

Sverigedemokraterna saknar utrikespolitik - och därmed försvarspolitik

Diverse idioter påstår att man ska rösta på Sverigedemokraterna för deras försvarspolitik, men i praktiken saknar de försvarspolitik, då de saknar utrikespolitik. Tvärt om stöder många namngivna Sverigedemokrater Ryssland, det sitter rent av en ryss i partistyrelsen, och många av den sk SD-svansen i kommentarsfältet är sk Putinkuddbitare som hyllar Rysslands agerande i och mot Ukraina. Då partiet verkar anse att Sverige ska närma sig Ryssland är partiets försvarspolitik helt meningslös och ett slöseri med pengar.

Alliansfritt Sverige - 16 aug 12 kl. 07:43

Minister förutspår generationskrig och hånar 40-talister

Omslaget till eländet.BOKTIPS. Då var det dags igen.

Kristianstadsbladet - 05 dec 13 kl. 17:03

Det nya språkets (M)akt

Foto: Scanpix
Aron Etzlers debattbok "Reinfeldteffekten" får kulturskribent Jan Karlsson att tänka på samtid, språk och makt.
Aron Etzler är tidigare chefredaktör för Flamman, och numera vänsterpartiets partisekreterare. Till skillnad från åtskilliga sympatisörer och debattörer till vänster tar han moderaterna på allvar.

BT - 13 sep 14 kl. 15:55

Löfven: Det blir inte lätt

S-ledaren Stefan Löfven kan få leda en minoritetsregering med oklart stöd i riksdagen om de rödgröna vinner valet. - Jag säger inte att det här blir lätt, men återigen, ska vi ta ansvar för landet så måste flera tänka till, säger han.Löfven börjar se en rödgrön valseger framför sig.

Alliansfritt Sverige - 01 feb 13 kl. 15:31

Kortnytt: För mycket flum, kollektivtrafik på vift och höjda hyror

FREDAG. Efter år av tjat om hur viktigt det är för människor att ha mer pengar i plånboken ger sig nu högern i kast med sin nästa hjärtefråga: rejält höjda hyror för de som inte har förstahandskontrakt eller råd med en bostadsrätt.

Viktigt att det blir dyrt!

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

”Skolan, Trump och råbiff är postmodernismens fel”

Postmodernism har blivit ett skällsord i samtidsdebatten, men få har förstått vad den egentligen är. Professor Frida Beckman och Expressens Victor Malm reder ut och in begreppet i veckans Kultur-Expressen. Programledare: Daniel Sjölin.

Expressen - 7 timmar sedan

Nu tappar Aftonbladet sin radikala kultursida

Aftonbladets tidigare politiska chefredaktör Karin Pettersson blir ny kulturchef på samma tidning.Fredrik Virtanen, med mångårig bakgrund på kvällstidningen, analyserar valet..

Expressen - 15 timmar sedan

De högg ihjäl honom framför Mick Jagger

Rolling Stones ville tjäna pengar på hippieeran och skapade en katastrof.Valerie Kyeyune Backström dyker ner i våldets och girighetens Altamont..

Expressen - Igår: 16:55

Ni är för gamla för att förstå Linnéa Claeson

På internet råder andra regler och lagar än utanför. Anna Björklund ser en kultur som har missförstått allt. .

Expressen - Igår: 06:30

När Sovjet fick barn att dö på lektionen – av svält

Sovjet drev metodisk på en hungersnöd i Ukraina som kostade miljontals livet.Per Wirtén ser en bildande historieskrivning om Holodomor som ändå rymmer luckor i analysen..

Expressen - I förrgår: 17:17

Jag blir rädd för uppropet mot Richard Jomshof

Är den amerikanska campuskulturen på väg att importeras till Sverige?Victor Malm kommenterar akademikeruppropet mot Sverigedemokraternas Richard Jomshof. .

Expressen - I förrgår: 06:30

Det var en tysk och en narr och det trettioåriga kriget

Det trettioåriga kriget skildras i en humoristisk och strapatsrik roman.Daniel Sjölin finner den tysk-österrikiske Daniel Kehlmann i högform. .

Expressen - I förrgår: 06:30

Att skriva en sågning är det lättaste som finns

Nyligen fick Expressens Hanna Nordenhök pris för sin litteraturkritik. Här skriver hon om kritikens kärna – och dess position i dagens uppmärksamhetsekonomi..

Expressen - 02 dec 19 kl. 13:49

Det här är ingen ny skandal för Svenska Akademien

Victor Malm kommenterar avhoppen från Svenska Akademiens externa Nobelkommitté. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.