SVT > Inrikes

Saturday, 07 December, 13:31

SVT - 02 dec 19 kl. 06:25

Pregabalinmissbruk oroar tullenBeslagen av den narkotiska substansen pregabalin har ökat kraftigt de senaste åren. Tullen oroas av att det är många unga som missbrukar substansen. – Det har inte samma fulstämpel som till exempel heroin eller amfetamin, säger Jonas Karlsson, sakkunnig Tullverket..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jonas Karlsson, Tullverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pregabalinmissbruk, oroar, tullen
Kristianstadsbladet - 09 apr 12 kl. 16:23

Farliga blandningar oroar polisen

En ny lag har gjort det lättare för polisen att stoppa farliga preparat i tullen. Men lagen har också lett till en ny sorts missbruk där smugglarna i stället gör farliga cocktails på olika substanser.
Lagen, som togs i bruk i april förra året, gör det möjligt för polis och tull att omhänderta och förstöra hälsofarliga preparat som ännu inte narkotikaklassats.

Sydsvenskan - 11 feb 12 kl. 01:30

Tullen hittar få vapen

Foto: Lisbeth Westerlund
Tullen fångar upp väldigt få av de vapen som kriminella smugglar in över gränsen till Sverige.
Förra året beslagtog polisen i Malmö 111 illegala skjutvapen. Det är betydligt fler än vad tullen i hela Sverige tog: 38 stycken.

Sydsvenskan - 11 feb 12 kl. 06:30

Tullen hittar en bråkdel av alla vapen

Polisen i Malmö beslagtar över hundra ­illegala skjutvapen varje år. En stor del är insmugglade från Balkan. Trots det fångar tullen upp väldigt få av de vapen som kriminella smugglar in över gränsen till Sverige.

YLE - 09 nov 15 kl. 15:43

Tullen minskar öppethållningen i Hangö

Tullen har som mål att på sikt helt och hållet stänga den kundservice som sker över disk. Kunderna kan sköta alla ärenden elektroniskt via webben. Tullen skär ner på kundservicen vid totalt sexton tullkontor och två av kontoren finns i Nyland.

YLE - 16 mar 17 kl. 16:48

Tullen skärper brevövervakning på grund av brevbomber i Europa

Tullen i Finland skärper övervakningen av brevförsändelser. Som orsak till åtgärden nämner tullen två brevbomber som har uppdagats i Frankrike och Tyskland. I dag detonerade en brevbomb vid Internationella valutafonden IMF:s kontor i Paris.

YLE - 08 feb 13 kl. 13:28

Ungas drogexperiment oroar

Polisen är bekymrad över att ungdomar experimenterar allt mer med droger. Polisinrättningen i västra Nyland får allt fler anmälningar om ungdomar under 18 som använder framför allt marijuana - extra vanligt verkar det här vara bland skolungdomar i Esbo. Ungdomarna har ingen uppfattning om hur farlig drogen är, och föräldrarna har ingen aning om att deras barn använder marijuana, uppger polisen.

YLE - 14 mar 13 kl. 13:04

Tullen fortsätter undersöka stridsvagnstransport till Syrien

Tullen fortsätter undersöka fartyget som försökte transportera stridsvagnsdelar till Syrien, skriver Tullen i ett pressmeddelande. Tullen fortsätter utreda ärendet med att höra delaktiga i ärendet och misstänka. Fartyget tillhör det finska rederiet Finnlines.

HBL - 06 sep 13 kl. 08:26

Tullen kräver slut på spritleveranser till terminalen

Tullen kräver att rederierna slutar leverera passagerarnas alkoholbeställningar till terminalen i hamnen, skriver Savon Sanomat i dag. Tullen anser att de rederier som trafikerar mellan Tallinn och Helsingfors handlar olagligt då de levererar passagerarnas förhandsbeställda alkohol direkt till terminalen i Helsingfors.

Situationen har uppstått efter att tullen gav rederierna tillstånd att ge bärhjälp åt vissa specialgrupper så som äldre människor och handikappade.

HBL - 06 sep 13 kl. 07:33

Tidning: Tullen kräver slut på spritleveranser

Tullen kräver att rederierna slutar leverera passagerarnas alkoholbeställningar till terminalen i hamnen, skrev Savon Sanomat i dag.Tullen anser att de rederier som trafikerar mellan Tallinn och Helsingfors handlar olagligt då de levererar passagerarnas förhandsbeställda alkohol direkt till terminalen i Helsingfors. Situationen har uppstått efter att tullen gav rederierna tillstånd att ge bärhjälp åt vissa specialgrupper så som äldre människor och handikappade.

SR - 19 jan 14 kl. 14:27

Svensk tull oroar inte droghandlare

Utländska producenter och inhemska distributörer av internetdroger ser den svenska tullen som lättpasserad. Det visar programmet Kalibers granskning..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken – väntas pågå till i kväll

Det råder stopp i tågtrafiken på Mälarbanan mellan Kallhäll och Bro sedan strax före klockan 08.30. Enligt prognosen väntas trafiken inte vara i gång igen förrän klockan 18.

SVT - 18 timmar sedan

Detta är en misstroendeförklaring

Det här är en misstroendeförklaring och så vanligt är det.

SVT - 18 timmar sedan

Varför enas den osannolika kvartetten mot regeringen?

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna. Vanligtvis håller de knappt med varandra om någonting, men nu har de enats mot regeringen. Hur kommer det sig?

SVT - 18 timmar sedan

Löfven ser möjlighet rädda minister

Statsminister Stefan Löfven (S) är optimistisk om att kunna undanröja hotet mot arbetsmarknadsministern. Han öppnar för att uppfylla oppositionens krav om Arbetsförmedlingen..

SVT - 19 timmar sedan

Einár ställer in medverkan i Musikhjälpen: ”Har blivit tvungen att ta en paus”

Kritiken mot Musikhjälpen var hård i sociala medier efter att man offentliggjort att rapparen Einár var en av de bokade artisterna. ”Hur tänker ni när ni bokar in Einár? Hans texter handlar om horor som ska suga hans kuk”, skriver en användare på Facebook, och under fredagseftermiddagen meddelades det att Einár plötsligt ställt in – på grund av ”tidsbrist”..

SVT - 22 timmar sedan

Tre statsvetare: Så slutar dramat kring misstroendet mot Nordmark (S)

En riktig nagelbitare väntas i de politiska korridorerna. Vänsterpartiet har meddelat att de kommer att fullfölja hotet om en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Även KD och M vill väcka misstroende innan tisdag, om inte regeringen går med på deras krav.

SVT - 22 timmar sedan

Vänsterpartiet och misstroendeförklaringen – detta har hänt

Nästa vecka ser ut att bli dramatisk för svensk politik, då det kan bli dags för en ny misstroendeomröstning i riksdagen. I skottgluggen står den kommande privatiseringen av Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Men vad har egentligen hänt i turerna kring misstroendeförklaringen?.

SVT - 22 timmar sedan

Sabuni hoppas undvika misstroendeomröstning mot Nordmark

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni välkomnar M och KD:s krav kring reformen av Arbetsförmedlingen. -Vi har sett att det finns brister som vi behöver se över, säger L-ledaren..

SVT - Igår: 10:53

Snickaren Hans Hveid menar att S tappat fotfästet: “Därför gick jag över till SD”

Pensionerade snickaren Hans Hvied gick till SD efter att ha röstat på S i över 30 år. Spela videon ovan för att se honom berätta varför. – Jag vurmar för våra gamla, våra hemlösa och våra psykiskt sjuka, säger han i Opinion live..

SVT - Igår: 09:17

Nour El Refai om att vara särbo med Henrik Schyffert: ”Vi har aldrig bott ihop”

I höstas blev komikerna Nour El Refai och Henrik Schyffert föräldrar. I Skavlan berättar Nour om reaktionerna hon fått när hon berättat att de lever som särbos. – Folk kommer fram och säger att det är inspirerande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.