Barometern > Nyheter

Wednesday, 11 December, 21:15

Barometern - 02 dec 19 kl. 06:10

Skattepengar tas från sjukvården till flygetKalmar Öland Airport ”Vi miljöpartister kan inte förstå varför politiker i regionen och i Kalmar kommun aktivt motarbetar människors miljöengagemang genom att använda skattepengar för att öka flygandet.”.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Öland Airport Vi, Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skattepengar, tasfrån , sjukvårdentill , flyget
BT - 21 jul 14 kl. 08:45

Mer pengar till sjukvården

Välfärden har varit avgörande för Sveriges utveckling, och för att varje enskild individ ska kunna leva ett fritt och självständigt liv. Men nu ser vi att någonting håller på att gå sönder. Allt fler upplever att sjukvården har blivit sämre de senaste åren.

Barometern - 26 maj 14 kl. 08:49

Inga hyrläkare inom sjukvården

”Målet för sjukvården måste vara att klara sig utan hyrläkare samtidigt som tillgängligheten ska vara fortsatt hög.” Den nya läkarutbildningen i Kalmar blir en milstolpe för sjukvården i länet. För bemanningen av framtidens hälso- och sjukvård betyder de 100 läkarstudenterna som ska finnas på länssjukhuset oerhört mycket.

YA - 11 jul 13 kl. 04:00

Vårda helheten i sjukvården

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX
Sjukvården i Skåne måste utvecklas. En konsekvens kan bli att vissa får längre till planerad sjukvård.
Det är ett genuint dilemma.

Kristianstadsbladet - 17 jun 14 kl. 18:54

Inget beslut om skånska sjukvården

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Med tre rösters övervikt lyckades minoriteten i regionfullmäktige få igenom att ärendet om den nya skånska sjukvårdsorganisationen ska återremitteras. Ett beslut som följdes av dubbla ajourneringar.
Efter att Kammarrätten fastslagit Förvaltningsrättens dom att Region Skåne bröt mot lagen när Jonas Rastad, regiondirektör, tog beslut att omorganisera den skånska sjukvården valde regionstyrelsen att lägga in ett extraärende om ett lagenligt beslut i tisdagens regionfullmäktige.

YLE - 19 mar 13 kl. 10:59

Sjukvården omorganiseras

Expertgruppen som har utrett hur hälso- och sjukvården ska organiseras har lagt fram sitt förslag. Expertgruppen föreslår att det ska finnas 34 sjukvårdsområden i landet. Varje kommun måste höra till något område.

BT - 22 mar 14 kl. 08:59

Lyft fram hjältarna i sjukvården

Sedan 2006 har Västra Götalandsregionen tillförts sex miljarder kronor i nya intäkter tack vare hög sysselsättning och hög skattekraft i vår region. Ovanpå detta har den S-ledda regionen höjt skatten, men ändå växer vårdköerna medan personalen går på knäna. Politisk ledning och styrning i Västra Götalandsregionen lyser med sin frånvaro.

Barometern - 26 okt 13 kl. 12:43

Sjukvården: våra resurser går till helt fel saker

Jag har varit inlagd i knappt två dygn på hjärtavdelningen vid Länssjukhuset i Kalmar och fått uppleva hur det går till i verkligheten. Att landstinget tvingas höja skatten har numera min fulla förståelse. Vad jag också förstår är att skattehöjningen orsakas, inte av de reella behoven, utan av en grav misshushållning med resurserna.

YLE - 12 nov 15 kl. 05:15

"Sjukvården ingen anarkistisk marknad"

Enligt professorn i produktionsekonomi Paul Lillrank är den ökade valfriheten inom vården ett steg i rätt riktning. Det är ändå viktigt att man sätter upp tydliga kriterier för de privata aktörerna, påminner Lillrank. - Valfriheten är den centrala frågan i vårdreformen.

Barometern - 22 apr 14 kl. 07:22

Satsa mer pengar på sjukvården

"Vi tror inte på tankarna om att samhället bara ska bekosta den basala eller grundläggande sjukvården för medborgarna. Vår uppfattning är att länets tre sjukhus ska fortsätta vara en del av landstingets gemensamma sjukvård." Vi socialdemokrater har visat att det spelar roll vilka politiska värderingar som styr hälso- och sjukvården.

Barometern - 08 sep 14 kl. 07:41

Sjukvården får högt betyg

”Även om det fortfarande finns utmaningar med tillgängligheten så har landstinget i Kalmar län i dag Sveriges kortaste vårdköer och de nöjdaste patienterna enligt den nationella patientenkäten.” Befolkningen blir allt nöjdare med sjukvården i Kalmar län. Enligt en ny väljarundersökning gjord bland 2 000 länsbor tycker över 74 procent att sjukvården går att rätt håll i landstinget.

SmålandsPosten - 05 maj 14 kl. 06:50

Mer resurser till hälso- och sjukvården

Vi socialdemokrater vill stärka svensk sjukvård med två miljarder kronor nästa år. Pengarna ska fördelas till landstingen och användas där de behövs som mest i respektive landsting. Behoven varierar över landet men bristen på personal är ett genomgående problem, skriver Magdalena Andersson (S), finanspolitisk talesperson, Lena Hallengren (S), sjukvårdspolitisk talesperson och Anna Fransson (S), landstingsråd Landstinget Kronoberg.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Efter bonde-resan: "Hoppas på kärleken igen"

Efter slutvalet i "Bonde söker fru" hördes knappt mjölkbonden Alexander Andersson och hans dejt Madeleine Sundin. Men en tur till Åland fick känslorna att tina upp mellan dem..

Barometern - 15 minuter sedan

Atalanta skräller vidare – klart för åttondel

Det var en stor skräll när Atalanta i våras kvalade in till Champions League för första gången i klubbens historia. Väl där gör italienarna knappast bort sig. Efter 3–0 borta mot Sjachtar Donetsk är laget klart för åttondelsfinal..

Barometern - 15 minuter sedan

Guterres får hjälp av rymdman på klimatmötet

När FN:s generalsekreterare António Guterres håller sitt tal tar han hjälp av en astronaut i rymden för att få perspektiv på klimatfrågan..

Barometern - 15 minuter sedan

Laurén vann i nya comebacken

Mikaela Laurén var tillbaka i ringen, på nytt, i en andra comeback i Göteborg. Och den här gången slutade det med klar seger mot mexikanskan Paty Ramirez..

Barometern - 30 minuter sedan

Bidragsgrupp har politiska krav på Libanon

Barometern - 30 minuter sedan

Japansk ex-minister skjuten för gammal skuld

Barometern - 1 timme sedan

Löfven om energiavhopp: "Inte moget"

"Inte moget". Det är statsminister Stefan Löfvens (S) betyg på Moderaternas och Kristdemokraternas avhopp från energiöverenskommelsen..

Barometern - 1 timme sedan

Saknade skolbarn kan ha förts ur landet

Barometern - 45 minuter sedan

Scener från idyllen

En berättelse i sex scener. En kalender med många personligheter. Konstnären Tone Ougaards installation kommer verkligen till sin rätt i Rotundan i Kalmar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.