YLE > Finland

Friday, 13 December, 02:23

YLE - 02 dec 19 kl. 06:00

Axel Rappe: "Ska vi säga nej till metallerna?"Fossilfritt låter ju bra men vilka konsekvenser får det för miljön när alla metaller som behövs ska grävas upp?.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rappe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Axel, RappeSka vi , säga, nejtill , metallerna
YLE - 03 dec 14 kl. 13:06

Axel Rappe: Kärnkraft – ett spel med höga insatser

Ny kärnkraft i Finland handlar inte enbart om behovet av större elproduktion. Nej nu har kärnkraftssäkerhet fått nya dimensioner när utomstående krafter finns med i spelet. Det ryska ägarskapet i Fennovoima är en balansgång mellan möjlighet och trovärdighet: Möjligheten eller en garanti av att ett nytt kärnkraftverk byggs och trovärdigheten mellan goda förbindelser österut och brist på trovärdighet västerut.

Dagensanalys.se - 15 maj 17 kl. 17:50

GDPR och undersökningsföretag – Intervju med Axel Tandberg

Det är nu mindre än 450 dagar till GDPR vinner laga kraft, och för företag som jobbar med undersökningar innebär det en hel del saker att tänka på. Jag intervjuade Axel Tandberg, jurist på Tandberg & Partners, ordförande i ERM och med anknytning till SMIF, för att få reda på vad som gäller och vad företagen bör tänka på. Efter lite förvirring kring vilken tid vi faktiskt skulle ta vårt telefonmöte (klockan 3 eller 13) får vi till slut tag på varandra.

YLE - 04 nov 16 kl. 09:57

Axel Hanses skäms inte för att stå i brödkön

Tycker du det är okej att stå i brödkö fastän du inte är urfattig? Det tycker Axel Hanses. Maten som blir över slängs ändå bort, resonerar han.

Uppsalanyheter.se - 13 jun 14 kl. 23:19

Axel Nordström uttagen till landslagsläger

Förbundskapten Vedran Bosnic har tagit ut 18 spelare till ett första läger i Södertälje 3-5 juli. Innan dess, 27 juni lämnar Sverige in EM-kvaltruppen på 24 spelare till FIBA Europe. Sverige inleder kvalet till EM 2015 10 augusti, i Luleå mot Lettland.

Expressen - 27 jan 17 kl. 10:29

Barnbarnens ovanliga present till Axel och Gunnel: "Trevligt"

Se upp för äldre!Nej, så allvarligt är det förstås inte.– Jag fick skylten av mina barnbarn när jag fyllde 90, visst är det ett roligt påhitt, säger Axel Ericsson, 92..

Expressen - 27 jan 17 kl. 10:29

Barnbarnens ovanliga present till Axel och Gunnel: "Roligt"

Se upp för äldre!Nej, så allvarligt är det förstås inte.– Jag fick skylten av mina barnbarn när jag fyllde 90, visst är det ett roligt påhitt, säger Axel Ericsson, 92..

Nerikes Allehanda - 02 jun 17 kl. 15:54

Lars-Axel Nordell (KD): "Regeringen höjer 64 olika skatter men säger nej till skatt på plastpåsar"

Lars-Axel Nordell (KD), Örebro, bloggar på na.se..

Nyan - 18 jan 18 kl. 17:00

Nej till att flytta klockans visare

Lagtingets lag- och kulturutskott säger nej till att uppmana landskapsregeringen att arbeta för att Åland i framtiden ska höra till den centraleuropeiska tidszonen, det vill säga att vi skulle få samma tid som man har bland annat i Sverige. Frågan väcktes i en åtgärdsmotion som lämnats in med Axel Jonsson (Åf) som första undertecknare. Utskottet konstaterar att det inte finns tillräckligt mycket som talar för att motionen ska godkännas.

GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 18:13

Josefson: "De säger nej till en historisk möjlighet"

Vid halvfemtiden fick Moderaternas gruppledare Axel Josefson ett sms från Demokraterna, med budskapet att de avbryter förhandlingarna.
– De säger aktivt nej till en historisk möjlighet, säger han..

NT - 16 apr 14 kl. 09:49

Vita Hästen tackar nej till Sperrle

– Han fick beskedet för en vecka sedan. Vi tror mer på Axel Brage, säger Hästens VD Fredrik Jensen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

President Niinistö om att göra tjänstemän till måltavla: ''Det här är allvarligt''

President Sauli Niinistö tar ställning till fenomenet där tjänstemän görs till måltavla. Niinistö har twittrat om ämnet..

YLE - 14 timmar sedan

Sanna Marin hoppas på kompromiss i klimatfrågan vid toppmötet i Bryssel - finländska journalister ville fråga statsministern om al-Hol men blev avvisade

Nyutnämnda statsministern Sanna Marin är i hetluften i dag då EU-ledarna samlas till toppmöte. Klimatfrågan, EU:s långtidsbudget och brexit kommer att dominera mötesagendan..

YLE - 8 timmar sedan

Haavisto om att ta al-Hol-kvinnorna till Finland: "Varje fall kan övervägas individuellt"

Utrikesminister Pekka Haavisto säger att ett alternativ är att varje fall bedöms individuellt, då det gäller de finländska kvinnorna på al-Hol-lägret. Haavisto svarade på ett tjugotal frågor om IS-kvinnorna och barnen, på riksdagens frågestund i dag..

YLE - 8 timmar sedan

Whatsapp stoppade grupputskicken – hjälp oss att hitta nya sätt att nå dig

Whatsapp stoppade alla grupputskick på sin plattform i början av december, vilket också har betytt att Svenska Yles nyheter inte längre kan mottas via privata Whatsapp-konton. Hjälp oss att hitta ett nytt sätt att förmedla nyheter till dig..

YLE - 8 timmar sedan

Vera Stolt har haft tävlingspaus och satsat på finslipning inför helgens FM i konståkning: "Vem vill inte vinna FM-guld?"

Väckarklockan ringer många morgnar 5:45 hos 17-åriga Vera Stolt. Hon är en framgångsrik Borgåkonståkare och tränar både före och efter skoldagen. På veckoslutet tävlar hon i FM i Vanda..

YLE - 9 timmar sedan

Projektet Mimmit koodaa fick EU:s jämställdhetspris

Det finska projektet Mimmit koodaa (tjejerna kodar) premierades i tävlingen Europeiska ekonomiska och sociala kommitténs (EESK) pris till det sociala samhället. Projektet kom på fjärde plats..

YLE - 9 timmar sedan

Demokraatti: Polisstyrelsen ber Riksåklagaren undersöka fallet med de läckta dokumenten om finländarna i al-Hol

Polisstyrelsen har lämnat in en brottsutredningsförfrågan till Riksåklagarens kansli angående de läckta dokumenten om al-Hol, enligt tidningen Demokraatti. Enligt tidningen handlar det om att polisen läckt hemligstämplade dokument..

YLE - 9 timmar sedan

Tycker du att frågan om al-Hol är krånglig? Det är den – men vi ger dig svar på fem centrala frågor om finländarna på lägret

Frågan om att ta hem finländarna från al-Hol-lägret i Syrien har blivit en politiskt mycket känslig fråga. Regeringen har valt att ge mycket knapphändig information och det har lett till spekulationer och en uppsjö av rykten om vad som egentligen är på gång..

YLE - 9 timmar sedan

Som liten kille lekte han på gatorna i Moskva, nu forskar han i hur ryska makthavare tänker i energifrågor

Birädande professor Veli-Pekka Tynkkynens bok ”The Energy of Russia” kom ut i början av december. Han beskriver hur den ryska energipolitiken är uppbyggd..

YLE - 10 timmar sedan

Maria Bremer vann målet mot Viking Line - sades olagligt upp utan varning

Viking Line dömdes att betala 96 000 euro till diskriminerad och olagligt uppsagd kryssningsvärdinna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.