Sydöstran > Nyheter

Saturday, 14 December, 04:10

Sydöstran - 02 dec 19 kl. 06:00

Bolag måste sälja lägenheter för 30 miljoner – trots att de inte behöverKarlskronahem har ett uppdrag att sälja lägenheter för 30 miljoner kronor. Men det är osäkert om försäljningen verkligen behövs. .
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolagmåste , sälja, lägenheterför 30 miljoner trots att , de inte behöver
Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Barometern - 14 nov 13 kl. 09:57

Privata polishus

På bostadsmarknaden är ägande och marknad ännu kontroversiella begrepp, trots att det nuvarande systemet som Boverket påpekar leder till bostadsbrist och minskad sammanlagd välfärd i samhället. Men när det gäller samhällsfastig­heter råder upp och ned vända världen. Vi får marknadshyror för regementen och polisstationer, att hyra är normen och ingen talar om ägandets betydelse.

Barometern - 14 nov 13 kl. 09:57

Privata polishus

På bostadsmarknaden är ägande och marknad ännu kontroversiella begrepp, trots att det nuvarande systemet som Boverket påpekar leder till bostadsbrist och minskad sammanlagd välfärd i samhället. Men när det gäller samhällsfastig­heter råder upp och ned vända världen. Vi får marknadshyror för regementen och polisstationer, att hyra är normen och ingen talar om ägandets betydelse.

Cornucopia - 12 nov 14 kl. 09:15

Är byggbolagen amorteringskravets förlorare?

I teorin finns det en stor förlorare på FI:s amorteringskrav, och det är byggbolagen. Alla nya villor eller bostadsrätter ska trots allt följas av nya lån med amorteringskrav, vilket gör att byggbolagen inte längre enbart kan koppla sin prissättning till räntan och göra det dyrare att bygga nytt varje gång räntan sänks. Men det finns en arsenal av trick man kan använda för att komma runt detta, och de stora byggaktierna steg under gårdagen, medan mindre slaktades..

YLE - 13 nov 16 kl. 11:01

En billig resa på nätet kan stå dig dyrt

När du har problem med bokningen är det ofta svårt att få kontakt med kundservicen på nätresebyråer. Det berättar många personer som har tagit kontakt med Svenska Yle. Det börjar med ett tips av en resenär..

Cornucopia - 17 jun 19 kl. 08:06

FI: Amorteringskraven har inte drabbat unga

"Tänk på barnen!"Tvärt emot vad de så kallade bostadsutvecklarna hävdar i sin lobbying om att hushållen inte ska behöva betala av delar av sina skulder, så har inte unga drabbats av de höjda amorteringskraven. Enligt finansinspektionen är det i själva verket fler unga som tar lån och köper bostad än tidigare, vilket är ett rimligt utfall av lägre priser.

Skånskan - 26 nov 19 kl. 05:30

Oklart vad som ska säljas i Skurupshem

Skurup Skurupshem vill ha möjlighet att skapa nya bolag – för att förbereda en försäljning av fastigheter.
– Så gör man på marknaden, säger vd Pierre Esbjörnsson.
Men vad och var det ska säljas av fastigheter i det kommunala bostadsbolaget är fortfarande oklart.

PrivataAffärer - 14 dec 18 kl. 11:08

Hernhag: Tre spännande tillväxtcase

Boktips: Just nu finns Marcus Hernhags fyra aktieböcker att köpa i vår butik. Klicka här för att komma till bokhandeln. Olof: Hej Marcus.

SmålandsPosten - 12 nov 14 kl. 06:18

Många alternativ för Tingsgårdens framtid

Hur passar Tingsgården bäst in i Tingsryds framtid? Det ska kommunchefen Laila Jeppsson ta reda på när hon nu utreder vad som ska hända när de boende flyttar till nybyggda Örnen hösten 2015. Enligt ett inriktnings­beslut som kommunfullmäktige fattade under våren 2013 ska delar av Tingsgården bli studentbostäder.

YLE - 12 feb 17 kl. 08:00

Rörrenoveringar kan bli snabbare, men kan de bli billigare?

I höstas diskuterades hur mycket snabbare en rörrenovering kan göras. Snart kommer det att pratas om hur mycket billigare en rörrenovering kan bli. Det blev stora rubriker då Fira Palvelut i höstas genomförde en rörrenovering där invånarna i huset var borta ur lägenheterna i endast två veckor.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Sudans störtade härskare får sin dom

Sudans tidigare hårdföre härskare Omar al-Bashir får sin dom i dag. Om han fälls i korruptionsrättegången i Khartum riskerar han upp till tio års fängelse..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Rekordstort knarkbeslag efter biljakt

Sydöstran - 2 timmar sedan

Polis besköts med raketer i Vänersborg

Sydöstran - 2 timmar sedan

Tecken på fördubblad avskogning

Sydöstran - 3 timmar sedan

Vietnam skruvar upp bnp 25 procent

Sydöstran - 4 timmar sedan

Facebooks stora lönelista stulen ur en bil

Hårddiskar med information om Facebooks lönelista, med 29 000 namn, har stulits ur en bil nära it-jättens högkvarter i Kalifornien..

Sydöstran - 5 timmar sedan

Superkedjan bakom Modos andra raka

Ny succé för Modos superkedja: Jonathan Johnson, Patrik Karlkvist och Adam Tambellini gjorde elva poäng i 6–4-segern mot Södertälje i hockeyallsvenskan..

Sydöstran - 5 timmar sedan

Oskar Lindblom drabbad av cancer

Sydöstran - 5 timmar sedan

Svenska succélaget får chansen igen

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.