Jönköpingsnytt > Nyheter

Saturday, 07 December, 13:28

Jönköpingsnytt - 02 dec 19 kl. 06:00

Brottet som sällan klaras uppFörra året anmäldes 14 880 inbrott i källar- och vindsförråd i hela landet, varav 285 skedde i Jönköpings kommun. Av dessa klarades endast en procent upp av polisen.
.
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Jönköpings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brottetsom , sällan, klarasupp
Helsingborgs Dagblad - 21 dec 15 kl. 14:52

Våldtäkt mot män klaras sällan upp

Det är stora skillnader i uppklaringsstatistiken för våldtäkt mellan olika grupper. Det visar statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).När den utsatta är under 15 år klaras över fyra av tio våldtäkter upp.

Sydsvenskan - 21 dec 15 kl. 14:52

Våldtäkt mot män klaras sällan upp

Det är stora skillnader i uppklaringsstatistiken för våldtäkt mellan olika grupper. Det visar statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).När den utsatta är under 15 år klaras över fyra av tio våldtäkter upp.

SmålandsPosten - 25 nov 13 kl. 07:03

För få brott klaras upp

Frågor om våld i nära relationer har varit på den politiska dagordningen i flera decennier. Trots detta klaras få brott upp. Det visar en ny kartläggning av anmälningar som avser misshandel mot kvinna av bekant gärningsperson, begångna inomhus, under perioden 2008–2012, skriver Magnus Lindgren, ­generalsekreterare ­Stiftelsen Tryggare Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 11 kl. 15:00

Överfall på väg att klaras upp

Natten mellan den 22 och 23 januari överfölls och rånades en man i 60-årsåldern i sin lägenhet i centrala Landskrona. Nu kan brottet vara på väg att klaras upp..

Sydsvenskan - 28 feb 11 kl. 08:34

Därför klaras mordet aldrig upp

Foto: Scanpix
Det har gått tjugofem år sedan mordet på Olof Palme. Idag tror bara de allra mest inbitna optimisterna att polisens Palmespanare någonsin kan gripa och fälla en mördare. Det finns åtta skäl som talar för att Palmemordet aldrig kan klaras upp.

UNT - 25 nov 13 kl. 02:21

Våld i nära relation klaras inte upp

Av 80 000 fall av kvinnomisshandel i nära relation som anmäldes 2008-2012 kunde en gärningsman knytas till brottet i bara 17 000 fall. Alltså klaras bara 21 procent av fallen upp, visar en ny rapport.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 25 nov 13 kl. 11:34

Våld i nära relation klaras inte upp

Arkivfoto: Claudio Bresciani/TT
Av 80 000 anmälda fall av kvinnomisshandel i relationer 2008-2012 kunde bara 17 000 klaras upp, visar en ny rapport. Dessutom varierar resultaten kraftigt mellan olika län.
Enligt stiftelsen Tryggare Sverige innebär det en uppklarandeprocent på 21 procent.

DN - 19 apr 17 kl. 11:51

Stefan Lisinski: Kanske är Kalamarksmordet på väg att klaras upp – på riktigt

Redan när jag år 2006 började skriva om det brutala mordet i Kalamark hade jag ett hopp om att brottet skulle klaras upp – på riktigt. Kanske är det detta som nu är på väg att hända. Men än kan vi inte vara säkra på den saken..

Skånskan - 24 maj 18 kl. 01:00

Moskémordbranden måste klaras upp

I lör­dags gjorde na­zis­tiska NMR en ak­tion på Stor­tor­get i Häss­le­holm. En av na­zisterna är miss­tänkt för att i sam­band med ak­ti­vi­teten ha miss­handlat en för­bi­pas­se­ran­de häss­le­ho­lma­re, som vågade ar­gu­men­tera emot det na­zis­tiska bud­skapet.
Någ­ra tim­mar senare, på lör­dags­kvällen, brann mos­ké­lo­kalen i Is­lamska kulturcentrumet i Häss­le­holm.

Jönköpingsnytt - 14 feb 12 kl. 15:45

Kapellkupp för halv miljon kan klaras upp

En lastbilschaufför blev av med dataprojektorer till ett värde av nästan en halv miljon kronor. Nu åtalas en man i Jönköpings tingsrätt för lastbilsinbrottet vid Brahehus i Gränna. Mannen nekar till brottet men blodspår kan fälla honom..

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Hon prisas för uppfinning inom cancervården

Dubbelspecialist, medicinsk utvecklingschef och uppfinnare. Miden Melle-Hannahs liv handlar om att hjälpa patienter. Det är genom den drivkraften hon har ägnat sin fritid till ta fram ett helt nytt instrument som bland annat ska förbättra operation av urinblåsecancer.

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Livechatt 15.00: HV71 gästar Frölunda i hett SHL-möte

Det vankas toppmöte i SHL under lördagen när HV71 gästar Frölunda HC i Scandinavium. Jnytt livechattar från matchen med start 15.00, häng med!

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Bildspel: Stjärnfest på Kinnarps

Jessica Andersson, Robin Bengtsson och Anna Bergendahl är bara tre av artisterna som står på scenen i Kinnarps Arena den här helgen. Showen Stjärnklart lockar många Jönköpingsbor och Jnytts fotograf var på plats under fredagskvällen för att fota.
.

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

Man hittades skadad - avled av skadorna

Vid halv elva på fredagskvällen fick polisen uppgifter om att räddningstjänsten hade anträffat en svårt skadad man utomhus i Hestra. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men avled senare av sina skador. Polisen har nu inlett en förundersökning om mord.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Bil började brinna av okänd anledning

Vid elva på fredagskvällen kom ett larm om en brinnande bil i Bankeryd.
.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Bilist stoppades - misstänkt för rattfylleri

Vid tjugo i åtta på fredagskvällen fick polisen ett samtal av en bilist om att en annan bilist körde märkligt på E4:an genom Jönköping. Tack vare god dirigering från inringaren lyckades en polispatrull få stopp på bilisten tio minuter senare.
.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

HV-backen: ”Krävs en extremt bra match”

Efter att ha åkt på en hjärnskakning i hemmamatchen mot Örebro är Jesper Williamsson redo för spel när HV71 åker till Göteborg.
– Jätteskönt att det känns bra igen, säger HV-backen till Jnytt.
.

Jönköpingsnytt - 16 timmar sedan

Bilar utanför Asecs utsatta för stöld

Två bilar som stod parkerade på Asecs-området under fredagen har fått rutorna krossade. Personerna som drabbats har blivit av med bland annat en dator och surfplatta.
.

Jönköpingsnytt - 16 timmar sedan

Klingande julkort – se alla bilderna

Den traditionella julkonserten ”Klingande julkort” gick av stapeln i Pingstkyrkan på fredagskvällen. Missa inte bilderna från glöggminglet och den mäktiga showen.
.

Jönköpingsnytt - 19 timmar sedan

Thelin om framtiden: ”Gillar att göra affärer”

I höstas blev det officiellt att Tommy Thelin lämnar Jönköpings Södra. Nu lämnar han elitfotbollen bakom sig och i en intervju med Jnytt berättar han om framtidsplanerna.
– Jag gillar att göra affärer och komma med idéer, säger Thelin när Jnytt träffar honom på sitt kontor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.