Realtid > Ekonomi

Tuesday, 10 December, 04:33

Realtid - 02 dec 19 kl. 06:05

Vi nöjer oss inte med att "betala” oss friaProgram för miljökompensation är betydelsefulla för att bidra till utveckling av ny teknik och lösningar som kan reducera koldioxidutsläppen, men parallellt behöver branschen bokstavligen styra in transporter på mer hållbara vägar. Bolts Sverigechef Nils Wijkmark menar att transportbranschen kan göra mer för att minska sin klimatpåverkan..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverigechef Nils Wijkmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi nöjeross inte med att , quot;betalaoss , fria
SVT Debatt - 04 mar 14 kl. 16:25

Fria teatergrupper viktiga för kulturåterväxten

KULTURSTÖD Attacken mot svenska fria teatergrupper handlar inte främst om ekonomi. Vi är irriterande för etablissemanget, helt enkelt.  Kulturstödet i Stockholm har höjts i flera omgångar, från omkring 70 miljoner till 110 miljoner sedan 2006, skriver Madeleine Sjöstedt på sin blogg.

SmålandsPosten - 14 nov 14 kl. 07:22

Höjer fängslade författares röster med en egen dag

Hundratals personer sitter fängslade runt om i världen på grund av sina åsikter. I morgon, under Fängslade författares dag, kommer politiker, författare och journalister i Växjö läsa upp texter som förbjudits. Texter som inte accepterats av regimen blir i flera länder censurerade och förbjudna.

Cornucopia - 25 sep 18 kl. 17:38

Skatteverket: Fria månadsavgifter på bostadsrätt höjer skatten

Skatteverket konstaterar i ett utlåtande att fria månadsavgifter som flera bolånesexploatörer nu lockar köpare med ska ge högre skatt. De fria månadsavgifterna ska nämligen dras från inköpspriset vid beräkning av reavinstsskatt vid framtida försäljning.
Översvämningsområdet Lindholmspiren från kajak.

YLE - 09 maj 17 kl. 14:56

Så här påverkas du av valfriheten - 5 frågor om det fria vårdvalet

Hur påverkar valfriheten i vården min vardag? Vilka alternativ har jag att välja mellan? Vi sammanfattar fem centrala punkter!

Cornucopia - 01 jun 17 kl. 16:07

Icke-inflationen: Nordea höjer "förmånskund"-priserna med 33% till 100%

Icke-inflationen slår till igen. Denna gång är det Nordea som slår till och höjer sina kortpriser och priser för betaltjänster i onlinebankerna med 33% till 100% för sina "förmånskunder", "premiumkunder" och "PLUS-kunder". Man får förmoda att det är denna vägen banken ska få in Magdalena Anderssons höjda skatter avgifter  för bankerna.

Cornucopia - 27 sep 19 kl. 09:24

Icke-inflationen: Svenska Kraftnät höjer nätavgiften med 20% och grundavgifter med 35%

Icke-inflationen fortsätter fira nya segrar. Det statliga affärsverket Svenska Kraftnät effektavgiften med 20%. Avgiften kommer inte gå till att bygga ut kraftnätet, utan till sanering av kreosotimpregnerat trä från forna tider, efter en dom i Mark- och miljööverdomstolen.

YLE - 12 sep 14 kl. 22:03

Växande arbetslöshet höjer avgifter nästa år - "Situationen eländig"

Flera olika fackliga arbetslöshetskassor kommer nästa år att tvingas höja sina avgifter. Också statens Arbetslöshetsförsäkringsfond tvingas höja sina avgifter. Det betyder att både löntagarna och arbetsgivarna tvingas betala mera för arbetslöshetsskyddet.

Cornucopia - 09 mar 17 kl. 07:20

Icke-inflationen: Posten höjer portot med upp till 17%

PostNord höjer nu portot med upp till 17% och icke-inflationen skördar alltså nya segrar när svenska postkunder ska betala för de danska förlusterna. Redan 1:a april kommer ett vanligt frimärke kosta 7:- SEK och ekonomibrev avskaffas sista december i år.

Redan förra året genomförde man en kraftig höjning av portot för företag och företagare, när momsen på frimärken togs bort, men man bibehöll priset.

Cornucopia - 07 jun 16 kl. 09:43

Varför ska slanka människor betala sockerskatt för att andra är feta?

På tal om den uppseglande sockerdebatten, driven av att Göran Greider (s) inte har någon självdisciplin. Varför ska människor som inte lider av hälsofarlig fetma betala sockerskatt för att Göran Greider är fet?
Sockerdiskarna i en svensk ICA-butik.

PrivataAffärer - 03 dec 18 kl. 15:00

Var femte kommun höjer skatten nästa år

Störst sänkning sker i Österåker och Orust som sänker kommunalskatten med vardera 0,25 procentenheter, följt av Lidingö som sänker skatten med 0,20 procentenheter. Största höjningarna drabbar invånarna i Mullsjö och Vetlanda  där skatten höjs med vardera 1 procentenhet, följda av Staffanstorp och Jönköping med 0,89 respektive 0,80 procentenheter. Antalet skattehöjningar drivs upp av att tre landsting, Region Jönköping, Region Skåne, och Region Blekinge, höjer sina skattesatser.

BT - 14 sep 13 kl. 09:26

Hansson: Det dröjer länge tills hockeyn blir stor i

Minns ni elitserien? Det var förr. Numera heter den SHL, alltså Swedish Hockey League eller Svenska HockeyLigan.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 11 timmar sedan

Kreditfond begär Hancap i konkurs

Kreditfonden Scandinavian Credit Fund I yrkar att Hancap International försätts i konkurs på grund av en obetald fordran på 34,5 miljoner kronor..

Realtid - 12 timmar sedan

Deutsche Bank byter chef för regelefterlevnad 

Christian Berendes ersätter Karin Dohm som chef för regelefterlevnad på Deutsche Bank. .

Realtid - 13 timmar sedan

Hovrätten skärper domen mot Fredrik Rodger

Fredrik Rodger döms till tre år och fyra månaders fängelse av Hovrätten som dömer honom för ytterligare två brottsmisstankar – svindleri och oredligt förfarande..

Realtid - 14 timmar sedan

Fortnox utser ny vd 

Tommy Eklund blir vd för affärssystembolaget Fortnox. Närmast kommer han från en tjänst som vd på Edtech-företaget IST Group. .

Realtid - 14 timmar sedan

Swedbank låter extern firma utvärdera kulturen

Swedbank ska låta en väl ansedd finansiell konsultfirma utvärdera kulturen i banken för att se om det finns moraliska problem inom banken. Det berättar bankens nye vd Jens Henriksson för Realtid. .

Realtid - 15 timmar sedan

HSBC stuvar om i investmentbanken

Brittisk-asiatiska storbanken HSBC avpoletterar sin högprofilerade chef för investeringsverksamheten..

Realtid - 16 timmar sedan

Bankföreningen vill ha ny databas mot penningtvätt

Bankföreningen föreslår en ny databas hos finanspolisen dit alla banker skickar avvikande transaktioner automatiskt..

Realtid - 16 timmar sedan

"Omöjligt att följa alla regler"

Specialistrådgivningsföretaget FCG vill säkerställa att kunderna efterlever krav och tar medvetna risker. "Vissa aktörer har satt i system att ta risker för att testa var gränserna går", säger Jimmi Brink, delägare och grundare. .

Realtid - 17 timmar sedan

Chefsavhopp på Handelsbanken

Handelsbankens chef för aktieanalys slutar efter mindre än ett år..

Realtid - 18 timmar sedan

Ny vd för fonddistributören Mfex

Torben Brandt Munch har utsetts till ny vd för fonddistributören Mfex och han tillträder från och med den 1 januari 2020..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.