SR > Nyheter

Sunday, 15 December, 20:10

SR - 02 dec 19 kl. 06:00

MP vill se svenskt klimatsamarbete i EUMiljöpartiet föreslår svenskt samarbete över partigränserna i EU-parlamentet i syfte att höja EU:s klimatmål..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP vill se svenskt, klimatsamarbetei EU
Regeringen - 08 apr 15 kl. 10:23

Sverige och Kina ingår avtal om klimatsamarbete

Klimat- och miljöminister Åsa Romson besöker just nu Kina. Idag undertecknade hon ett samarbetsavtal om klimatsamarbete med Kinas klimatminister Zhang Yong. Avtalet öppnar upp för en fördjupad dialog med kinesiska förhandlare och beslutsfattare i klimatfrågan och möjliggör samarbete med experter och forskare kring ekonomiska styrmedel, tekniska innovationer, klimatsnål teknik och systemlösningar för hållbara städer.

SR - 1 timme sedan

Trots domarskandal – svenskt VM-guld efter drama

I en jämn och kontroversiell VM-final i innebandy kvitterade Schweiz till 2-2 med åtta sekunder kvar mot Sverige. Men det blev svenskt VM-guld efter Johanna Hultgrens avgörande i förlängningen..

Supermiljöbloggen - 24 feb 15 kl. 10:40

Långa transporter för svenskt bacon

Den svenska köttindustrin har de senaste åren ökat sin försäljning rejält tack vare att allt fler medvetet väljer att köpa svenskt och närproducerat, enligt IcaKuriren.  Dock missar många att det svenska köttet tagit en tur ner i Europa innan de hamnar på de svenska butikshyllorna. Sverige har en av världens hårdaste djurskyddslagar, något som gör att svenskt kött i många fall ses som ett bättre alternativ jämfört med importerade köttprodukter från andra länder.

Alliansfritt Sverige - 10 apr 13 kl. 12:03

Möt högerns okända smutskastningsorganisation - Svenskt Näringslivs Mediaservice

SMUTS. Har du hört talas om Svenskt Näringslivs Mediaservice? Få har det.

Barometern - 17 sep 13 kl. 08:32

Svenskt Rockarkiv snart tillgängligt

Guldskivorna som syns i nya biofilmen ?Monica Z? kommer från Svenskt Rockarkiv i?

YLE - 09 jan 17 kl. 18:35

Oodi blir Odet på svenska - Centrumbiblioteket får svenskt namn trots allt

Enligt Helsingin Sanomat kommer bibliotekschef Tuula Haavisto att föreslå för namnjuryn att det svenska namnet blir Helsingfors centrumbibliotek Odet. Det är biträdande stadsdirektör Ritva Viljanen som uppger för Helsingin Sanomat att centrumbiblioteket trots allt kommer att få ett svenskt namn. Det svenska namnet diskuterades på stadsstyrelsemötet i går på SFP:s initiativ.

Cornucopia - 21 dec 17 kl. 14:01

Lång tid innan svenskt totalförsvar återupprättats - nästan 20 år efter Georgienkriget

Gårdagens presentation från försvarsberedningen kring återupprättat totalförsvar är fagra ord, men stannar just vid ord. Åtgärderna ska först påbörjas år 2021, givet finansiering, och inte vara fullt genomförda förrän 2025. Då har det gått 17 år sedan "det kaukasiska lackumstestet" gav utslag när Ryssland anföll Georgien under olympiska spelen 2008.

Supermiljöbloggen - 08 feb 18 kl. 17:54

Svenskt flyg stämplar klimatforskning som fake-news

I en intervju på sin hemsida, stämplar Svenskt flyg klimatforskning som alternativ fakta. Enligt klimatforskaren Jörgen Larrson exkluderar Svenskt flyg många faktorer i sin kritik av klimatforskningen. 2016 släpptes en rapport av ett antal klimatforskare som studerade flygets utsläpp och dess klimatpåverkan.

Supermiljöbloggen - 22 feb 18 kl. 10:17

Luftfartsverkets medverkan i Svenskt Flyg kan bryta mot grundlagen

Det stormar kring Svenskt Flyg.  Luftfartsverkets medverkan i branschorganisationen Svenskt Flyg gör att de bryter mot grundlagens nionde paragraf om att den som gör offentliga förvaltningsuppgifter ska vara opartisk, säger statsvetarprofessorn Bo Rothstein till DN. Rättsläget är, vad jag kan förstå, solklart.

Cornucopia - 09 jun 19 kl. 08:21

Finns det någon framtid för svenskt jordbruk?

Finns det egentligen någon framtid för svenskt jordbruk? Och hur ser den framtiden i så fall ut?
Svenskt jordbruk.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Rekordutdraget klimatmöte visade på stora klyftor

FN:s klimatmöte i Madrid är slut. Hoppet grusades om att skynda på det globala klimatarbetet. Mötet visade på stora klyftor mellan länder i viktiga frågor.

SR - 4 timmar sedan

Flera gripna efter jordbävningen i Albanien

Minst 17 personer är misstänkta för mord och maktmissbruk i Albanien sedan ett stort antal byggnader rasade i förra månadens jordbävning. Enligt en lokal polischef kunde flera ha överlevt om byggnaderna hade varit korrekt byggda..

SR - 5 timmar sedan

Stefan Löfven jultalar i Visby

Statsminister Stefan Löfven håller jultal i Visby. Ekot sänder direkt..

SR - 6 timmar sedan

Lövin: ”Jag känner mig väldigt besviken”

Sveriges miljö och klimatminister Isabella Lövin säger sig idag vara besviken över resultatet hittills av toppmötet i Madrid..

SR - 6 timmar sedan

Öresundsbron avstängd i båda riktningar

Öresundsbron är avstängd i båda riktningar på grund av hårda vindar..

SR - 7 timmar sedan

USA mörkade sanningen om kriget i Afghanistan

I en artikelserie i tidningen Washington Post framkommer nya uppgifter om USA:s krig i Afghanistan. Det handlar om förut hemligstämplade uttalanden från högt uppsatta militärer och tjänstemän som visar att USA kan ha bidragit till en ökad korruption och narkotikahandel i landet..

SR - 7 timmar sedan

”Folk är inte villiga att vara tysta längre”

Den höga korruptionen i Mellanöstern och Nordafrika är en av förklaringarna till den senaste tidens protester i regionen, enligt anti-korruptionsorganet Transparency International. Enligt en ny studie i området upplever 65 procent av de tillfrågade att korruptionen blivit värre det senaste året..

SR - 7 timmar sedan

Länderna inte överens om utsläppshandel

En av de viktigaste frågorna på klimatmötet i Madrid skjuts på framtiden..

SR - 8 timmar sedan

Taqi valde bort läkarlinjen – för att få stanna

De allra flesta som av dem som befinner sig i landet genom den så kallade gymnasielagen beviljas nu förlängda uppehållstillstånd. Men en del känner sig tvungna att välja bort teoretiska studier..

SR - 11 timmar sedan

SMHI:S julprognos: grönt i söder, vitt i norr

I stora delar av landet kommer inte vädret att hjälpa julstämningen på traven i år. Enligt SMHI:s första prognos för julafton väntar småvarmt och grått väder i söder men i norr finns hopp om en kall och vit jul..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.