Expressen > Nyheter

Thursday, 12 December, 13:09

Expressen - 02 dec 19 kl. 06:00

20 miljoner på flykt från naturkatastrofer varje årUnder de senaste tio åren har cykloner, översvämningar och bränder tvingat mer än en person varannan sekund att fly inom det egna landet.  Det handlar om ungefär 20 miljoner människor varje år, visar en rapport från hjälporganisationen Oxfam. – Vi vill peka på att det är de som är minst skyldiga till klimatkrisen som blir hårdast drabbade, säger Robert Höglund på Oxfam. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Oxfam, Robert Höglund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 20 miljoner på flyktfrån , naturkatastrofervarje , år
SR - 17 sep 14 kl. 09:25

Fler på flykt från naturkatastrofer än från krig

Enligt en rapport från Norska Flyktinghjelpen var 22 miljoner människor på flykt till följd av naturkatastrofer under 2013. Det är tre gånger fler människor än de som var på flykt från krig under samma period..

Supermiljöbloggen - 22 nov 14 kl. 10:05

Klimatförändringar i Bangladesh tvingar tusentals människor på flykt

GÄSTINLÄGG: Merry Huang är som gästforskare på the International Centre for Climate Change and Development (ICCCAD) i Bangladesh. Här beskriver hon klimatförändringarnas konsekvenser på lokalbefolkningen. Bangladesh förknippas ofta med fattigdom och naturkatastrofer och är idag ett av de länder som drabbas värst av de globala klimatförändringarna.

SR - 06 maj 14 kl. 17:42

Världens konflikter tvingar fler på flykt

Allt fler familjer tvingas fly på grund av konflikter i världen, enligt UNHCR. Under 2012 tvingades över 75 miljoner människor att fly från sina hem på grund av konflikter eller naturkatastrofer..

SvD - 27 jul 16 kl. 19:00

Miljontals har tvingats på flykt undan extremvädret

Flera naturkatastrofer pågår för tillfället på flera håll i världen. Hundratals människor har omkommit och många miljoner tvingas fly sina hem på grund av sommarens väder. I Kina pågår just nu den värsta översvämningskatastrofen sedan 2011..

E24 - 18 jan 12 kl. 16:36

Rekordkostnader för naturkatastrofer

Naturkatastrofer orsakade skador för rekordhöga 366 miljarder dollar under 2011, enligt FN. Totalt dödades 29 782 människor i 302 naturkatastrofer..

BT - 18 jan 12 kl. 16:42

Nästan 30 000 dog i naturkatastrofer

Naturkatastrofer orsakade skador för rekordhöga 366 miljarder dollar under 2011, enligt FN. Totalt dödades 29 782 människor i 302 naturkatastrofer.
Majoriteten av dessa, 20 943 människor, blev offer för jordbävningar, uppger FN-organet UNISDR.

NSD - 18 jan 12 kl. 16:40

Nästan 30 000 dog i naturkatastrofer

Naturkatastrofer orsakade skador för rekordhöga 366 miljarder dollar under 2011, enligt FN. Totalt dödades 29 782 människor i 302 naturkatastrofer..

Kristianstadsbladet - 07 jan 14 kl. 12:06

Färre dödade i naturkatastrofer


Färre personer omkom i naturkatastrofer än vanligt under förra året. Sammanlagt dödades fler än 20 000 människor runt om i världen, jämfört med årsgenomsnittet på 106 000 omkomna under den senaste tioårsperioden, visar en sammanställning från det tyska återförsäkringsbolaget Munich Re.Flest personer, fler än 6 000, dödades i samband med tyfonen Haiyan som i november drabbade Filippinerna, Kina och Vietnam.

BT - 07 jan 14 kl. 12:07

Färre dödade i naturkatastrofer

Färre personer omkom i naturkatastrofer än vanligt under förra året. Sammanlagt dödades fler än 20 000 människor runt om i världen, jämfört med årsgenomsnittet på 106 000 omkomna under den senaste tioårsperioden, visar en sammanställning från det tyska återförsäkringsbolaget Munich Re. Flest personer, fler än 6 000, dödades i samband med tyfonen Haiyan som i november drabbade Filippinerna, Kina och Vietnam.

BT - 16 okt 14 kl. 06:55

Naturkatastrofer tog 22 000 liv 2013

Förra året dog över 22 000 människor i naturkatastrofer runt om i världen. Det är långt under de senaste tio årens genomsnitt på över 97 000 dödsoffer, men det ska inte tolkas som att världen blivit en säkrare plats att leva på. Utsikterna är dystra, enligt Röda Korsets och Röda Halvmånens årliga rapport.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 06:55

Naturkatastrofer tog 22 000 liv 2013


Förra året dog över 22 000 människor i naturkatastrofer runt om i världen. Det är långt under de senaste tio årens genomsnitt på över 97 000 dödsoffer, men det ska inte tolkas som att världen blivit en säkrare plats att leva på. Utsikterna är dystra, enligt Röda Korsets och Röda Halvmånens årliga rapport.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Polisen: Måste stärka arbetet långsiktigt

68 personer häktade. Ett 20-tal vapen beslagtagna.Det är två resultat av Operation Rimfrost.

Expressen - 30 minuter sedan

Kina backar upp Gui – efter Sverigehoten

Kinesiska UD skriver i ett mejl till GP att man står bakom den ambassadören Gui Congyous hot om handelshinder mot Sverige.Det riskerar att drabba svenska företag hårt..

Expressen - 30 minuter sedan

”Först åktur med äckel- facket. Sen Maldiverna”

En vd och butikschef i Dalarna har hamnat i rejält blåsväder efter att ha kallat Handels för ”äckelfacket” i sociala medier.– Fruktansvärt kränkande, rasar fackets ombudsman.Vd:n hävdar att det ”måste ha blivit någon felformulering”..

Expressen - 45 minuter sedan

Polischef anhållen – misstänks för brott

En polis i Örebro har anhållits misstänkt för brott. Mannen i fråga ska de senaste åren ha arbetat som befäl.Det avslöjar NA.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Terrormisstänkta försökte tillverka bomber

Den misstänkta terrorsaken i Danmark tros nu även ha kopplingar till Norge.Kommunikationsdirektören Trond Hugubakken vid norska säkerhetstjänsten PST bekräftar för NRK att det funnits en förbindelse mellan den danska aktionen och en konkret person i Norge.Under förmiddagen ställs sammanlagt åtta personer, sex män och två kvinnor, inför häktningsdomare i Köpenhamn.

Expressen - 1 timme sedan

Nu reser Greta hem till Sverige – via Italien

Efter en lång och mödosam resa är Greta Thunberg på väg hem till Sverige.Men klimataktivisten väljer först att stanna till i Italien – för en fredagsstrejk i staden Turin..

Expressen - 1 timme sedan

Ny statistik: Så lite minskar Sveriges klimatutsläpp

Sveriges klimatmål blir allt mer avlägsna. Ny statistik visar att de klimatpåverkande utsläppen endast minskat med knappt två procent år 2018. – För att nå netto noll behövs i genomsnitt en årlig minskningstakt om 5-8 procent fram till 2045, säger Anna-Karin Nyström, chef för klimatmålsenheten på Naturvårdsverket, i en kommentar..

Expressen - 1 timme sedan

Man allvarligt skadad efter brand i ett förråd

En man har förts till sjukhus med allvarliga brännskador efter en brand i Eksjö på morgonen. Det var en fristående förrådsbyggnad i ett bostadsområde som brann med kraftig rökutveckling, skriver Smålands-Tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Corbyns bluff – för att vinna valet: ”Privata bilder”

Labours partiledare Jeremy Corbyn påstod på torsdagsmorgonen att privata bilder på honom har läckt till pressen.Men det hela var en bluff. .

Expressen - 2 timmar sedan

Polisbil krockade i korsning i Lund

En polisbil ska ha varit inblandad i en kollision med en personbil i korsningen  Malmövägen-Södra vägen i Lund.Enligt polisen ska inga personer ha kommit till skada vid händelsen,.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.