YA > Nyheter

Friday, 13 December, 02:24

YA - 02 dec 19 kl. 06:00

Försörjningsstöd och missbruk utmaningar för framtidenFörra året kostade kommunens HVB- och familjehemsplaceringar 12,2 miljoner kronor. I år uppgår de till 14,5 miljoner för samma period januari till och med oktober. Enligt familjenämndens ordförande Christer Yrjas (C) är även behandling av missbrukare, vid sidan om försörjningsstödet, en av nämndens utmaningar för nästa år..
Läs mer på YA
Läs mer om:
HVB, Christer Yrjas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försörjningsstödoch , missbruk, utmaningarför , framtiden
SmålandsPosten - 28 feb 14 kl. 06:17

Dyrt med placeringar och försörjningsstöd

Kostnaderna skenar i väg för individ- och familje­omsorgsnämnden. Nu måste nämnden redovisa en gång till hur kostnaderna ska hållas ner. Kostnaderna för försörjningsstöd sticker i höjden mest.

Skånskan - 01 sep 16 kl. 18:01

Enigt i fullmäktige om försörjningsstöd

MALMÖ Andelen Malmöbor som är beroende av försörjningsstöd måste minska.
Det var fullmäktigepolitikerna överens om. Men inte riktigt lika överens om hur det ska gå till.

News55 - 03 jun 18 kl. 14:28

PRO-fokus i Almedalen: Trygga pensioner, jämlik tandvård och utmaningar i äldreomsorgen

I årets Almedalsvecka fokuserar Pensionärernas Riksorganisation, PRO, på tre områden. Seminarier hålls om att trygga pensionerna, en ojämlik tandvård och om utmaningar i äldreomsorgen. – Tidigare år har vi haft fullt i publiken på PRO:s seminarier, vilka håller hög kvalitet, säger Christina Tallberg.

News55 - 03 jun 18 kl. 14:28

PRO-fokus i Almedalen: Trygga pensioner, jämlik tandvård och utmaningar i äldreomsorgen

I årets Almedalsvecka fokuserar Pensionärernas Riksorganisation, PRO, på tre områden. Seminarier hålls om att trygga pensionerna, en ojämlik tandvård och om utmaningar i äldreomsorgen. – Tidigare år har vi haft fullt i publiken på PRO:s seminarier, vilka håller hög kvalitet, säger Christina Tallberg.

BT - 28 nov 14 kl. 16:28

Vann tvist om försörjningsstöd

En man i 50-årsåldern i Ulricehamns kommun fick avslag på sin ansökan om ekonomiskt bistånd eftersom mannen inte anses ha stått till arbetsmarknadens förfogande, men nu får han rätt i förvaltningsrätten. Mannen har ett pågående missbruk som han försöker bli fri ifrån. Han överklagade beslutet och ansåg att kommunen inte hade rätt att neka honom åtminstone matpengar på minimum 58 kronor per dag.

Kristianstadsbladet - 16 dec 13 kl. 09:07

Hur många har försörjningsstöd i dagens Sverige?

Svar till Patric Åberg 6 december
Inledningsvis tar vi direkt avstånd från din kränkande attityd och människosyn mot oppositionsrådet Karl-Erik Innala (S). Vi Sverigedemokrater respekterar våra politiska motståndare och behöver inte nedlåta oss till denna typ av tillmälen. Vi kommer också ihåg hur du ondgjorde dig av vår närvaro på länsstyrelsen i Malmö den 29 oktober inför en offentlig sammankomst.

Barometern - 04 dec 18 kl. 16:29

Försörjningsstöd ska sökas med Bank-ID

I framtiden kommer det vara möjligt att söka försörjningsstöd på internet i Högsby kommun. Detta genom en digital satsning som kommunen nu väljer att göra..

YA - 16 sep 19 kl. 00:01

Minskat försörjningsstöd och bättre vuxenutbildning prioriterade områden

Mindre försörjningsstöd, bättre vuxenutbildning samt en omställning gällande tjänster och arbetssätt. Nu har familjeförvaltningens tjänstemän pekat ut de tre största utmaningarna för framtiden, som förslag på svar på Alliansens budgetförslag för 2020..

Barometern - 03 sep 13 kl. 08:00

Alltfler unga känner hopplöshet inför framtiden

Slutreplik i debatt om ungdomsarbetslöshet.
Om Måns Linge hade läst igenom debattartikeln lite noggrannare, skulle han ha varit medveten om att förslaget innebär att skolungdomar ska garanteras ett sommarjobb eller möjligheten att driva ett sommarföretag. Tidigare har SSU lanserat 90-dagarsgarantin, vilket innebär att unga arbetslösa ska garanteras arbete, utbildning eller praktik inom nittio dagar, därav namnet.

Dalarnas tidningar - 14 sep 13 kl. 09:05

Gossas stora utmaningar

Flera nämnder går med förlust samtidigt som kostnaderna för försörjningsstöd växer. Nils Gossas, kommunalråd och Miljöpartiets starke man i Borlänge har en utmanande höst framför sig. ?

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Vi kräver att byggnadsnämnden i Simrishamn behandlar alla lika.

Vår familj har bott och verkat på ett familjelantbruk i Vallby sedan flera generationer tillbaka. .

YA - 1 timme sedan

Tt-flash: Överens om nollutslÄpp

EU-länderna säger ja till ett klimatneutralt EU år 2050, uppger permanente rådsordföranden Charles Michel på Twitter..

YA - 1 timme sedan

Årets fem bästa filmer – Sunes val

Kulturredaktören Sune Johannesson söker på Filminstitutets sida med alla långfilmspremiärer på bio under året som snart är slut. Antal träffar: 269. Här är de fem som han bär närmast sitt hjärta.

YA - 1 timme sedan

Ulf Mårtensson: Loach och Hasse & Tage på favoritlistan

Den nya filmen av britten Ken Loach får kulturredaktören Ulf Mårtenssons tårar att rinna. För ”Sorry we missed you” är en samtidsskildring som aktiverar både känslor och tankar. Men det finns flera andra övertygande filmer från bioåret 2019.

YA - 1 timme sedan

Lucka 13: Film om en snäll bank

Fredagen den 13 december och bakom dagens lucka i kulturens kalender finns en film där en snäll person gör så att bekymren växer. Vet du titeln?.

YA - 1 timme sedan

Allra första mandatet till Labour

Konservativa partiet växer stort och säkrar en klar majoritet i det brittiska valet, enligt en vallokalsundersökning. Men när de verkliga rösterna börjat räknas gick allra första valkretsen till Labour – som sedan genast förlorade ett gammalt fäste till Tories..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.