YA > Nyheter

Sunday, 15 December, 22:51

YA - 02 dec 19 kl. 06:00

Inte revisionens jobb att granska anmäld politikerDet ingår inte i revisionens uppdrag att granska ifall byggnadsnämndens vice ordförande brutit mot kommunens etiska regler. Men på något sätt bör ändå anmälningarna mot honom utredas, anser revisionen – och skickar frågan vidare..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte revisionens, jobbatt , granska, anmäld, politiker
Expressen - 24 feb 18 kl. 18:59

Maria Wetterstrands nya jobb: Granska flygets bränslebyte

Mer hållbara biobränslen i flygplan.Det säger regering som nu satsar 100 miljoner kronor på forskning och utveckling av biobränsle för flyg.Samtidigt utses Maria Wetterstrand, Miljöpartiets tidigare språkrör, till att leda den utredningen som ska granska vad som krävs för att möjliggöra ett bränslebyte i flygbranschen.

BT - 06 maj 14 kl. 11:16

Gravid kvinna fick inte jobb - DO-anmäler Borås stad

En kvinna anmäler Borås stad till Diskrimineringsombudsmannen, DO, eftersom hon nekats jobb på grund av sin graviditet. Kvinnan var gravid i vecka 26 när hon var på intervju i mars. Efter intervjun blev kvinnan uppringd av en av de som hållit i intervjun och, enligt kvinnans anmälan, sa han att hon inte kunde få jobbet på grund av "hennes situation som gravid", men att hon var välkommen att höra av sig igen när hon var redo att börja jobba igen efter graviditeten.

Sydsvenskan - 28 nov 17 kl. 15:32

Allianskrav efter revisionens kritik: Granska alla inköp och bidrag

Vill ha en extern genomgång av den kritiserade kultur- och fritidsnämnden..

News55 - 05 dec 17 kl. 10:21

Siemens anmäls för åldersdiskriminering

Enligt anmälaren ska han ha blivit diskriminerad på grund av sin ålder av Siemens i Finspång vid en löneförhandling. Enligt honom motiverade hans chef en lägre lön med att han nu ”tillhörde de äldre på företaget”. – Chefen sa att lönesättningen grundades på tre faktorer.

YLE - 22 aug 17 kl. 10:04

Sysselsättningen går mot det bättre - allt fler har jobb

Den senaste statistiken visar hur arbetslösheten sakta men säkert minskar i Finland. Siffrorna varierar beroende på vilken statistik man läser, den från Arbets- och näringsministeriet eller den från Statistikcentralen. Trenden är ändå densamma: det blir bättre på de flesta fronter.

Dalarnas tidningar - 09 jul 14 kl. 14:59

38 procent fler nya jobb

– Arbetsmarknaden fortsätter att förbättras och allt fler lediga jobb har anmälts till Arbetsförmedlingen. Samtidigt sjunker arbetslösheten, men det är främst personer med korta inskrivningstider som får jobben. Även antalet nyinskrivna arbetslösa fortsätter att minska.

Dalarnas tidningar - 12 aug 15 kl. 13:51

Många lediga jobb i Dalarna

Antalet lediga jobb som anmälts till Arbetsförmedlingen i Dalarnas län är fortfarande mycket högt..

Kristianstadsbladet - 17 dec 15 kl. 22:30

Överförmyndaren anmäler sig själv

Det stora antalet ärenden gör att överförmyndaren inte längre klarar sitt jobb. Nu anmäler hon sin egen verksamhet till Arbetsmiljöverket, länsstyrelsen och JO..

NSD - 21 maj 15 kl. 11:05

Missar fast jobb – JO-anmäler Skolverket

Emma Johansson, 28, missar chansen till fast lärarjobb – på grund av Skolverkets långa handläggningstider för lärarlegitimation..

Kristianstadsbladet - 29 dec 12 kl. 14:00

Revisorerna får granska mindre

Foto: Tommy Svensson
Birger Enarsson oväntade avhopp i kommunrevisionen ger huvudbry då även den tilltänkta efterträdaren lämnar.
Vid fullmäktige i förra veckan förklarade revisionens ordförande Birger Enarsson (S) att han inte längre var intresserad av att leda den grupp som ska granska att politiska beslut som fattas i kommunen verkligen levereras och på ett bra sätt till kommuninvånarna. Agerandet kom som en total överraskning för fullmäktige och frågan är om alla ledamöter förstod vad som hände.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Kristoffersson fick ett perfekt avslut i WTCR

Johan Kristoffersson avslutade året med vinst när sista WTCR-tävlingen för säsongen avverkades i Malaysia..

YA - 1 timme sedan

Dramaelever spelar Abba-musikal

Solen sänker sig över den grekiska ön och den blivande bruden Sophie skickar tre brev till tre män som alla skulle kunna vara hennes pappa. Dramaklassen på Prästamosseskolan har under hösten repat in musikalen Mamma Mia..

YA - 1 timme sedan

"Musikhjälpen" samlade in 50 miljoner

Årets upplaga av "Musikhjälpen" samlade in aningen mer pengar än i fjol. 50 572 139 miljoner kronor skänktes till kampanjen "Sex är inte ett vapen". Även förra årets antal engagemang slogs, rapporterar Sveriges Radio..

YA - 1 timme sedan

Vaksamshet krävs när djurklappar väljs

Under julen vill vi gärna skämma bort våra husdjur lite extra. Sju av tio svenska husdjursägare köper djurklappar till sina fyrbenta vänner, Men det finns viktiga saker att tänka på när man julhandlar i djurbutiken, säger en veterinär..

YA - 2 timmar sedan

Jordens magnetfält flyttar sig – i rekordfart

Den magnetiska nordpolen rör på sig – i riktning mot Sibirien. Förflyttningen kan på sikt innebära stora tekniska problem för bland annat flygbranschen – och försämra chanserna att se norrsken..

YA - 2 timmar sedan

Handboll: ”Vi kommer att reda ut det här”

Ystads IF U hade grepp om stora delar av matchen hemma mot HK S-hof, men fick ge sig på slutet. Gästerna vann med 26-29 och skickade därmed ner YIF U på kvalplats inför juluppehållet. - Där är många matcher kvar, vi kommer att reda ut det, hälsar YIF-tränaren Tor Blendberg..

YA - 3 timmar sedan

Tungt för Ljungberg – City körde över Arsenal

Fredrik Ljungberg ställdes inför sitt stora examensprov hemma mot Manchester City. Det gick inget vidare. Den nytillträdde Arsenal-managern fick se sitt lag förlora med 0–3 – och buas ut av publiken på Emirates Stadium..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.