YLE > Finland

Sunday, 08 December, 04:47

YLE - 02 dec 19 kl. 05:44

Uutissuomalainen: Endast Rörelse Nu vill förbjuda privatanvändning av fyrverkeripjäserRörelse Nu är det enda partiet i nuläget som uppger att de vill förbjuda raketanvändning för privatpersoner, enligt en utredning av tidningsgruppen Uutissuomalainen. Ett medborgarinitiativ kring fyrverkeripjäser behandlas som bäst i riksdagen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rörelse Nu, Nu, Uutissuomalainen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uutissuomalainen, Endast, RörelseNu vill , förbjuda, privatanvändningav , fyrverkeripjäser
YLE - 02 dec 19 kl. 05:44

Uutissuomalainen: Endast Rörelse Nu vill förbjuda privatanvändning av raketer

Rörelse Nu är det enda partiet i nuläget som uppger att de vill förbjuda raketanvändning för privatpersoner, enligt en utredning av tidningsgruppen Uutissuomalainen. Ett medborgarinitiativ kring raketer behandlas som bäst i riksdagen..

Skånskan - 08 apr 17 kl. 14:00

Skadegörelse oroar mackägare

gårdstånga De senaste veckorna har tiggare återkommande camperat vid Gårdstångarondellens bensinmack.
– De stör vår verksamhet och våra kunder, säger Vedran Medjedovic. ERWP.

Skånskan - 09 apr 17 kl. 06:00

Skadegörelse oroar mackägare

gårdstånga De senaste veckorna har tiggare återkommande camperat vid Gårdstångarondellens bensinmack.
– De stör vår verksamhet och våra kunder, säger Vedran Medjedovic. ERWP.

Alliansfritt Sverige - 07 okt 13 kl. 20:47

Annelie Enochson vill förbjuda RFSU att bedriva sin ?homoagenda? ute i skolorna

De allra flesta människor har något vi verkligen inte tycker om, det kan vara allt ifrån hundar, Centerpartiet, höjder eller varför inte blod. Kristdemokraten Annelie Enochson har bland annat valt ut RFSU som en av sina främsta fiender. För gemene man kan det verka en smula irrationellt, varför hata en organisation som lär ungdomar om sex och samlevnad?

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

BT - 07 jul 14 kl. 06:44

Få tror på tiggeriförbud i Sverige

Nu kan norska kommuner förbjuda tiggeri. Det kontroversiella beslutet trädde i kraft den 1 juli. Men i Sverige är såväl politiker som hjälporganisationer i stort överens om att ett förbud vore fel.

Kristianstadsbladet - 07 jul 14 kl. 06:44

Få tror på tiggeriförbud i Sverige

Nu kan norska kommuner förbjuda tiggeri. Det kontroversiella beslutet trädde i kraft den 1 juli.Men i Sverige är såväl politiker som hjälporganisationer i stort överens om att ett förbud vore fel.

BT - 07 jul 14 kl. 07:18

Få tror på tiggeriförbud i Sverige

Nu kan norska kommuner förbjuda tiggeri. Det kontroversiella beslutet trädde i kraft den 1 juli. Men i Sverige är såväl politiker som hjälporganisationer i stort överens om att ett förbud vore fel.

SmålandsPosten - 03 maj 14 kl. 09:23

Kampen som pågår dagligen

Dagen då ayatolla Khomeini i Iran utropade fatwa­ (dödsdomen) mot författaren Salman Rushdie, kan nämnas som startpunkten på en ny våg av terror mot yttrandefrihet där hot, tortyr och mord av intellektuella, författare och konstnärer började och fortsätter än. Sedan den dagen har många författare­ och konst- ­ut­övare inom olika kategorier blivit terroriserade eller torterade i fundamentalisternas fängelser.
En av de mest kända gestalterna för yttrande­friheten var Mansour Koushan, iransk författare, journalist, regissör och grundare av organisationen The home of free speech, samt medlem av Iranska författarförbundets styrelse.

YLE - 19 maj 14 kl. 04:00

Nu ska energidrycker och socker väck från skolan

Eleverna i Petalax högstadium har inget emot att skolan blir fri från energidrycker. Men en sockerfri skola låter inte lika lockande. Malax kommun vill få bort både energidrycker och socker från skolan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Det första av Veijo Baltzars offer träder fram – rapartisten Mercedes Bentso: ''Jag trodde han såg min talang''

Rapartisten Mercedes Bentso berättar i en intervju för Yle att hon är ett av kulturrådet Veijo Baltzars offer. Hon skrev en låt om sina erfarenheter före Baltzar greps i november..

YLE - 7 timmar sedan

Rinne ratas av folket i Yles undersökning: Majoriteten anser att statsministerns avgång beror på honom själv

Regeringskrisen kulminerade i statsminister Antti Rinnes (SDP) avgång i tisdags. Enligt folket borde Rinne se sig i spegeln, majoriteten anser att regeringskrisen var Rinnes eget fel..

YLE - 8 timmar sedan

Det första av Veijo Baltzars offer stiger fram – rapartisten Mercedes Bentso: ''Jag trodde han såg min talang''

Rapartisten Mercedes Bentso berättar i en intervju för Yle att hon är ett av kulturrådet Veijo Baltzars offer. Hon har skrivit en låt om sina erfarenheter före Baltzar greps i november..

YLE - 11 timmar sedan

Veckoslutsläsning: Den finländska fattigdomens anatomi, gymnasierankning och Kanye Wests nya image

Här kommer kvällsläsning för lördagen..

YLE - 11 timmar sedan

Asylsökande irakier: “Väntan är som ett fängelse"

Sedan i torsdags står ett svart tält utanför Migrationsverkets kontor i Böle i Helsingfors. Det är asylsökande irakier som demonstrerar mot att Migrationsverket anser att Irak är ett säkert land att skicka tillbaka asylsökande till..

YLE - 13 timmar sedan

Partierna i den avgångna regeringen säger ja till fortsatt regeringssamarbete under ledning av SDP

De fem parter som medverkade i statsminister Antti Rinnes regering har svarat jakande på de två frågor Rinne ställde i egenskap av regeringssonderare..

YLE - 14 timmar sedan

Nästan 2,3 miljoner såg slottsbalen på tv

Yles tvåspråkiga tv-sändningar från presidentens självständighetsmottagning sågs på självständighetsdagen av i genomsnitt 2,28 miljoner människor..

YLE - 14 timmar sedan

Raseborg fortsätter köpa läkar- och fjärrläkartjänster för sina äldre invånare: "Telefontjänsterna ersätter inte läkarbesök"

Raseborgs stad fortsätter köpa privata läkartjänster för äldre som bor på stadens olika vårdboenden eller bor hemma, men är inskrivna i Vård i hemmet. Nu utvidgas avtalet också till vårdavdelningen vid Raseborgs hälsovårdscentral..

YLE - 14 timmar sedan

Buller och lukter kan förekomma vid raffinaderiet i Nådendal under strejken - verksamheten på sparlåga

Raffinaderiet går på sparlåga under industrifackets strejk. Endast kritiska säkerhetssystem hålls i bruk..

YLE - 22 timmar sedan

Debatten om unga och deras porrkonsumtion – är vi blåögda eller har vi moralpanik?

Porrfritt, porrfilter, porrmyter, porrberoende. Ser man på den allmänna debatten om porrens ökade tillgänglighet i allmänhet och bland unga i synnerhet, ser den väldigt olika ut i Finland och Sverige. I Sverige går debatten het medan den knappt kommit igång här i Finland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.