YLE > Finland

Thursday, 12 December, 13:01

YLE - 02 dec 19 kl. 05:36

"Jag har åkt metro tre gånger och buss två gånger de senaste tio åren", säger Masi - bilen ännu kung i stora delar av huvudstadsregionenAndelen som tar bilen till jobbet har inte ändrats alls i Esbo och Grankulla mellan 2012 och 2018. I Vanda har andelen sjunkit men är ännu över 50 procent. Bara i Helsingfors är kollektivtrafiken populärare än bilen när det gäller jobbresor. Det här visar en undersökning från Helsingforsregionens trafik..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Masi, Esbo, Grankulla, Vanda, Helsingfors, Helsingforsregionens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag har åkt, metro, tre, gångeroch , buss, två gånger de senaste tio åren säger Masi bilen ännu kung i stora delar av huvudstadsregionen
Kristianstadsbladet - 07 apr 14 kl. 00:06

Tre gånger fler lider av diabetes

Betydligt fler ungdomar och unga vuxna drabbas av insulinberoende diabetes än vad man hittills har trott. Ny forskning visar att denna patientgrupp i själva verket är tre gånger så stor.
Antalet barn som insjuknar i insulinberoende diabetes ökar stadigt, både i Sverige och utomlands.

BT - 07 apr 14 kl. 00:06

Tre gånger fler lider av diabetes

Betydligt fler ungdomar och unga vuxna drabbas av insulinberoende diabetes än vad man hittills har trott. Ny forskning visar att denna patientgrupp i själva verket är tre gånger så stor. Antalet barn som insjuknar i insulinberoende diabetes ökar stadigt, både i Sverige och utomlands.

Nyan - 11 jul 17 kl. 09:44

Sommarålänning simmade Vansbro tre gånger

Sommarålänningen Erik Fellman, 32, simmade i helgen Vansbrosimningen tre gånger i rad. Målet var att samla in minst 9 000 svenska kronor till Cancerfonden.
– Förra året hade jag en utmaning där jag bar min kompis på ryggen en mil, runt Kungsholmen i Stockholm.

News55 - 16 nov 15 kl. 17:24

Äldre löper tre gånger större risk att dö i bränder

Det har börjat skymma allt tidigare på kvällarna och många väljer att lysa upp höstmörkret med tända ljus. Men det gäller att vara vaksam – varje år omkommer ett hundratal personer i bränder, många gånger orsakade av ett bortglömt stearinljus även om det är rökning som orsakar allra flest eldsvådor i hemmet Många gånger är det äldre människor som omkommer, av de som dör är mer än hälften 65 år eller äldre. De som är 80 år eller äldre löper mer än tre gånger så stor risk att omkomma i en brand jämfört med yngre.

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:21

Proffsen: Fed höjer räntan tre gånger nästa år

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve kommer att höja räntan tre gånger under nästa, enligt ny enkät. Det visar en sammanställning av förväntningarna på Wall Street inför nästa år som Wall Street Journal låtit göra. Förväntningarna är således likvärdiga Bloombergs undersökning.

YA - 14 aug 14 kl. 13:22

Katt skjuten tre gånger

Foto: Mark Hanlon
Någon har skjutit katten Pelle i huvudet med luftgevär tre gånger.– Vi är i chocktillstånd, säger ägaren Petra Venebrand.
Första gången Pelle, drygt två år gammal, kom hem med sår i huvudet var för tre–fyra veckor sedan.

LV - 17 nov 17 kl. 16:30

Tre gånger så hög dos

En farmaceut skulle späda medicinen till rätt dos där utspädningen sker i tre steg. Meningen var att man skulle spä med 30 ml tre gånger men så skedde bara en enda gång. Barnets medicin fick därför tre gånger så stark dos än vad han skulle ha..

Västerbottens Folkblad - 14 jul 16 kl. 11:05

Övervikt är tre gånger dödligare för män

Det är tre gånger dödligare att vara gravt överviktig om du är man visar en forskning gjord på universiteten vid Cambridge, Harvard och Oxford.Det skriver The Telegraph. Studien, som är den största någonsin att undersöka förhållandet mellan vikt och dödlighet, visar att risken för att dö en tidig död är tre gånger högre för män […].

NT - 06 sep 19 kl. 18:00

Carin skickades hem tre gånger – hittades död

Tre gånger kördes hon till akuten, tre gånger skickades hon hem..

Nyheter 24 - 25 sep 13 kl. 12:02

Osannolika missarna: Träffar ribban tre gånger ? på tre sekunder

Det var i den 22:a minuten som det smått osannolika hände. Ett gammalt talesspråk är att stolpen är målvaktens bästa vän. I Guangzhou Evergrande är det snarare ribban.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

I dag samlas Sanna Marin och de övriga EU-ledarna till toppmöte i Bryssel - så här framskrider dagen

Nyutnämnda statsministern Sanna Marin är i hetluften i dag då EU-ledarna samlas till toppmöte. Klimatfrågan, EU:s långtidsbudget och brexit kommer att dominera mötesagendan..

YLE - 1 timme sedan

STTK:s ordförande Antti Palola: Arbetsmarknadens förhandlingskultur fungerar inte

Tjänstemannacentralen STTK:s ordförande Antti Palola efterlyser en förändring i arbetsmarknadens förhandlingskultur. Enligt Palola borde hela riksförlikningsmannen som institution förändras enligt svensk modell..

YLE - 2 timmar sedan

Skottlossningen i Karis: Polisen tror det var den skottskadade mannen själv som bar på vapnet

Mannen som skadades i skottlossningen i Karis på söndagskvällen bar sannolikt själv på vapnet som avfyrades. Det uppger polisen nu..

YLE - 4 timmar sedan

Mikko Koskinen blir statsminister Sanna Marins statssekreterare

Mikko Koskinen har valts till statsminister Sanna Marins statssekreterare. Det här bestämde SDP:s partistyrelse på torsdagen, rapporterar STT..

YLE - 3 timmar sedan

Sandra Neuman fick diagnosen ADHD i vuxen ålder: “Äntligen fick jag ett svar på varför jag alltid glömmer ta mitt insulin”

Efter en tre år lång väntan fick Sandra Neuman diagnosen ADHD. Den gav svar på många frågor - till exempel varför hon som barn hade svårt med kompisar och varför hon så ofta glömmer ta sitt insulin..

YLE - 5 timmar sedan

Tågstationen i Sjundeå behöver förbättras - målet är att fjärrtågen ska kunna stanna där

Sjundeå kommun och trafikledsverket Väylä börjar samarbeta för att utveckla järnvägsstationens område vid Sjundeå station..

YLE - 7 timmar sedan

Morgonkollen: Britterna går till val, Sanna Marin deltar i sitt första EU-toppmöte som statsminister, merparten av strejkerna inom exportindustrin är över

Det brittiska parlamentsvalet väntas bli avgörande för hur det kommer att gå för brittiska EU-utträdet. Valet sätter också tonen för EU-toppmötet i Bryssel som pågår i dag och i morgon. Vädret är mest mulet..

YLE - 8 timmar sedan

SIF-damernas knappa trupp föll mot Kyrkslätt IF i handboll

Sjundeå IF med endast tio utespelare och två målvakter förlorade hemmatchen mot Kyrkslätt IF på onsdag kväll. Matchen ingår damernas FM-serie i handboll..

YLE - 8 timmar sedan

Nu töms Strömborgska skolan i Borgå på böcker och bråte - elever och lärare ser fram emot ny start i Näse

Vid årsskiftet flyttar Strömborgska skolan från Lundagatan till den nya skolbyggnaden i Näse. Lärare och elever har blandade känslor inför flytten, men är ense om att skolbyggnaden nu har levt sitt liv..

YLE - 9 timmar sedan

Nytt avradikaliseringsprogram möjligt - "Kan köra igång direkt efter grönt ljus från regeringen"

Om regeringen ger grönt ljus får Finland ett nationellt program för avradikalisering. Förberedelserna är redan gjorda och nu väntar Inrikesministeriet på besked om finansiering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.