YLE > Svenskfinland

Friday, 13 December, 07:31

YLE - 02 dec 19 kl. 05:30

Bättre stämning mellan politikerna i Korsholm – men fusionsstriden riskerar kasta lång skugga: "Blir svårare att locka kandidater till nästa val"Det går att återgå till normal ordning också efter en verkligt uppslitande debatt. Det är hälsningen från en rad Korsholmspolitiker ett drygt halvår efter att fusionsstriden rasade som hetast..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Korsholm, Korsholmspolitiker

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre stämningmellan , politikernai , Korsholmmen , fusionsstriden, riskerar, kasta lång skugga Blir svårare att locka kandidater till nästa val
YLE - 10 sep 13 kl. 10:31

Ge bättre förslag än politikerna i ny webbtjänst

Föreslå ett nytt grönområde, en vandringsled eller varför inte en ungdomsgård. En ny webbtjänst www.invanarinitiativ.

YLE - 10 dec 13 kl. 07:36

Korsholm klubbade igenom stram budget

Korsholms kommun gick på måndagkväll in för en stram budget där investeringstakten bromsas upp. Kommunens skuldbörda har ökat snabbt de senaste åren och nu vill politikerna stoppa den utvecklingen. Fullmäktigeordförande Carola Lithén säger att det här var första gången under hennes 25 år i politiken som det inte blev en enda omröstning kring budgeten.

YLE - 24 sep 12 kl. 05:21

Flest företagare bland politikerna i Nykarleby

I Nykarleby har 73 procent av politikerna i fullmäktige och styrelse koppling till ett eller flera företag. För Karlebys del är siffran 71 procent och för Kristinestad 69 procent. Det här framgår i Svenska Yles kartläggning av politikernas kopplingar till näringslivet.

YLE - 21 feb 13 kl. 06:48

Nya tjänster i Korsholm inte ett sätt att värja sig mot fusion

Teknisk direktör, utvecklingsdirektör och vårddirektör. Tre nygamla tjänster som nyligen har skapats i Korsholm och som nu är tillsatta. I två år har kommunen hållit på med en omstruktur av förvaltningen.

YLE - 25 mar 19 kl. 15:46

Vasa stadsstyrelse godkände fusionsavtalet – "nu ligger bollen hos politikerna i Korsholm"

Stadsstyrelsen i Vasa har godkänt fusionsavtalet med Korsholm. Styrelseordförande Kim Berg (SDP) säger att han själv fortfarande anser att avtalet är bästa möjliga. - Nu ligger bollen hos politikerna i Korsholm, säger Berg..

HBL - 29 jan 14 kl. 17:16

Korsholm vill se Vasa som Tammerfors

Spjälk upp Tammerfors till en regionstad med dussinet servicekommuner i grannskapet, föreslår en utredning. Tanken kittlar i Korsholm som inte vill gå samman med Vasa.Kan Tammerforsregionen visa vägen för andra stadsregioner som har svårt att enas om fusioner?

YLE - 30 jan 14 kl. 12:44

Tammerforsmodellen intresserar i Korsholm

I kommunerna funderar politikerna ju på hur kommunsammanslagningarna skulle kunna se ut. Tidningarna skriver på torsdagen om den så kallade Tammerforsmodellen som innebär att närdemokratin skulle tryggas och språkförhållanden och landsbygden skulle tas i beaktande vid kommunsammanslagningar. Carola Lithén (SFP), fullmäktiges ordförande i Korsholm hörde talas om den så kallade Tammerforsmodellen i onsdags, men hon är försiktigt positiv.

YLE - 10 mar 14 kl. 19:47

Vasa vill ha två utredare, Korsholm tre

Vasa stad vill att Jan-Erik Enestam och Ossi Repo utreder kommunerna i Vasaregionen. Korsholm föreslår tre utredare, Mats Brandt, Jan-Erik Enestam och antingen Ossi Repo eller Rauno Saari. Båda kommunernas styrelser tog på måndag kväll ställning till utredningsman.

YLE - 20 nov 14 kl. 04:25

Fjorton lågstadier kan bli fem i Korsholm

Dagens fjorton lågstadier kan bli fem i Korsholm. Men det kan ta tjugo år. I går blev strukturgruppen för skolnätet klar med sin rapport.

YLE - 01 sep 16 kl. 05:02

Svår sak att folkomrösta om skolnätet i Korsholm

Borde Korsholm ordna en folkomröstning om hur många skolor det ska finnas i kommunen? Den frågan får kommunfullmäktige ta ställning till på torsdagen. Det är fråga om ett invånarinitativ som har undertecknats av 2546 röstberättigade korsholmare, och det är 17 procent av de röstberättigade i kommunen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Svenska Yle live: Luciamorgon i Svenskfinland - små lucior, lussekatter och Finlands lucia

Små lucior och stora lucior, mörker och ljus, lussekatter och pepparkakor - det är en del av ingredienserna i Svenska Yles luciamorgon..

YLE - 3 timmar sedan

Allt fler klienter sätter press på den kommunala tandvården – "speciellt unga tandläkare har svårt att orka"

Minskad Fpa-ersättning, utökad vårdgaranti och brist på tandläkare sätter press på de kommunala tandläkarna. Allt fler patienter söker sig till den kommunala tandvården och framför allt unga tandläkare känner sig stressade..

YLE - 15 timmar sedan

Skolbuss gled i diket – invånare rapporterade om dåligt väglag redan kvällen innan

En skolbuss gled i diket på Kalvholmsvägen i Korsholm på torsdag morgon. Redan på onsdag kväll höll Matias Backlund som bor längs vägen på att köra i diket. Han gjorde en anmälan om den hala vägen men olyckan var framme innan något hann hända..

YLE - 16 timmar sedan

Partier reagerar mot färre tågstopp i Bennäs – uppmanar till medborgaraktivism

Det är oacceptabelt att tågturer till och från Bennäs dras in. Det anser SFP och SDP som nu uppmanar invånare och kommuner att aktivera sig mot indragningarna. Detta kan inte accepteras, säger Jacob Storbjörk (SDP)..

YLE - 19 timmar sedan

Här är kandidaterna till Runebergspriset i litteratur 2020 - två finlandssvenska författare utvalda

Kandidaterna till Runebergspriset i litteratur 2020 har utsetts. Bland de utvalda verken finns både debutromaner och poesi..

YLE - 19 timmar sedan

Kent från Jeppis pappa Guy släpper musik i samarbete med Sonja Biskop

Karaktären Kent från Jeppis har underhållit sin publik i nästan 20 års tid. Nu är det dags för Kents pappa Guy att äntra musikscenen. Kents pappa Guy utmanar, i ett samarbete med Sonja Biskop, på Vegatoppen med låten Vi har varann..

YLE - 19 timmar sedan

Guns Rosor tar sig in på första plats på Vegatoppen – rösta här!

Guns Rosor klättrar från andra till första plats på Vegatoppen med låten Minnenas jul. Hur ska det gå för veckans nya utmanare Kents pappa Guy & Sonja Biskop och Peter Lindgren?.

YLE - Igår: 05:06

Staten förutspår att Kaskös pengar äts upp inom några år – Förvaltningsdirektör: Min uppskattning är att det stämmer

Det blev ingen fusion mellan Kaskö och Närpes och nu får Kaskö klara sig som självständig stad trots stora ekonomiska bekymmer. Statsrådets beräkningar tyder på att staden inom några år kan klassas som kriskommun..

YLE - Igår: 19:15

Det började brinna i trapptillverkningsfabrik i Nykarleby – brandkåren fick snabbt elden under kontroll

En brand bröt ut i Westwoods lokaler i Nykarleby på onsdag kväll. Brandkåren fick snabbt branden under kontroll..

YLE - Igår: 19:15

Det brinner i trapptillverkningsfabrik i Nykarleby – brandkåren är på plats

En brand har brutit ut i Westwoods lokaler i Nykarleby. Brandkåren är på plats och släckningsarbetet pågår..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.