YLE > Finland

Tuesday, 10 December, 12:31

YLE - 02 dec 19 kl. 05:29

Unik forskning vid Åbo Akademi ger nya verktyg i kampen mot koldioxidutsläppen – ”Det finns sten och mineraler som kunde binda alla koldioxidutsläpp i hela landet för hundra år framåt”Professor Ron Zevenhoven vid Åbo Akademi har i drygt 20 års tid jobbat med mineralisering av koldioxid, det vill säga att binda koldioxid i sten som sedan kan användas till olika tillämpningar. Han säger att metoden fungerar och har stort potential men att viljan att ta följande steget saknas hos både näringslivet och beslutsfattare..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo Akademi, Ron Zevenhoven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unik, forskningvid , Åbo, Akademiger nya , verktygi , kampen mot koldioxidutsläppen Det finns sten och mineraler som kunde binda alla koldioxidutsläpp i hela landet för hundra år framåt
YLE - 02 dec 19 kl. 05:29

Unik forskning vid Åbo Akademi: “Alla koldioxidutsläpp i hela landet kunde bindas med hjälp av sten och mineraler”

Professor Ron Zevenhoven vid Åbo Akademi har i drygt 20 års tid jobbat med mineralisering av koldioxid, det vill säga att binda koldioxid i sten som sedan kan användas till olika tillämpningar. Han säger att metoden fungerar och har stort potential men att viljan att ta följande steget saknas hos både näringslivet och beslutsfattare..

Corren - 14 jan 12 kl. 15:35

Unik forskning i länet

I Östergötland pågår forskning för en ny metod att bedöma hälsorisker för männioskor som lever i förorenade områden och får in gift i sina kroppar.Forskarna kan räkna med internationell uppmärksamhet. .

Sydöstran - 11 nov 19 kl. 15:11

Unik forskning i hett ämne

Räddningstjänsten runt om i landet brottas med problemet att få tag i deltidsbrandmän. Nu bedrivs för första gången forskning i ämnet – med bas i Karlshamn..

YLE - 20 dec 17 kl. 15:35

Kraftverken i Svartån dödsfällor för nedåtvandrande laxyngel – ny forskning beaktas då fiskvägarna byggs

I Svartån i Västnyland har unik forskning bedrivits i våras. Nu vet forskare hur laxyngel påverkas av mindre kraftverk i sin vandring nedåt mot havet..

NT - 28 feb 12 kl. 10:39

Nya regler möjliggör unik forskning

Regeringen aviserar i dag nya regler som gör att det unika forskningsprojektet Life Gene kan fortsätta. Projektet, som leds av Karolinska Institutet, är Sveriges största medicinska forskningsprojekt och blir unikt i världen. Det har dock stoppats av Datainspektionen..

UNT - 28 feb 12 kl. 10:39

Nya regler möjliggör unik forskning

Regeringen aviserar i dag nya regler som gör att det unika forskningsprojektet Life Gene kan fortsätta. Datainspektionen har tidigare stoppat projektet men regeländringarna möjliggör nu en fortsättning. (TT).

SVT - 26 jul 13 kl. 14:02

Dans blir unik forskning

I pardans är det i regel mannen som för och kvinnan som följer. Svenskt visarkiv har dokumenterat queera dansgolv där normerna ställs på ända. Satsningen har redan fått internationell uppmärksamhet..

Nyan - 30 okt 13 kl. 06:00

Paf med i unik forskning

Kan man i ett tidigt skede hitta tecken på att någon utvecklas till en problemspelare?
Den frågan skall nu undersökas i ett nytt forskningssamarbete mellan Paf och Karolinska institutet i Stockholm..

UNT - 16 sep 15 kl. 12:07

Unik forskning startas i Uppsala

Genom det nya forskningsprojektet SCAPIS vill Akademiska sjukhuset bygga upp världens största medicinska kunskapsbank för att förebygga hjärt- och lungsjukdomar..

Blekinge Läns tidning - 12 jan 16 kl. 05:30

Unik forskning om det som ej får ske

Sölvesborgaren Cecilia Kjellgren har fått tillstånd att studera hanteringen av de omfattande sexuella övergrepp som uppdagades i Kristianstads förskolor förra året..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Tjänsteman inom Polisstyrelsen dömd till böter för sexuella trakasserier – polisen jobbar fortfarande på Esbo polisstation

En tjänsteman inom Polisstyrelsen har dömts till böter efter att ha trakasserat en kvinnlig kollega sexuellt..

YLE - 1 timme sedan

Dött vildsvin hittades på badstrand i Hangö

Ett vildsvinskadaver har hittats på en badstrand i Täktom i Hangö. Stadsveterinären tog prover på kadavret och nu undersöks om djuret hade svinpest, en sjukdom som hittills inte påträffats i Finland..

YLE - 1 timme sedan

Tjänsteman inom polisstyrelsen dömd till böter för sexuella trakasserier

En tjänsteman inom polisstyrelsen har dömts till böter efter att ha trakasserat en kvinnlig kollega sexuellt..

YLE - 2 timmar sedan

HS: Statsministerns statssekreterare Raimo Luoma avgår

Antti Rinnes högra hand, statssekreteraren Raimo Luoma avgår, rapporterar tidningen Helsingin Sanomat..

YLE - 2 timmar sedan

Världens äldsta statsminister ger tips till världens yngsta: Fråga gamla människor om råd

Malaysias premiärminister Mahathir Mohamad, 94, ger råd till finländska Sanna Marin som blir världens yngsta statsminister. Det är en bra idé om hon frågar gamla människor om råd, säger han..

YLE - 4 timmar sedan

HS: Antti Lindtman ställer inte upp i SDP:s ordförandeval nästa sommar

Ordförande för SDP:s riksdagsgrupp Antti Lindtman uppger för tidningen Helsingin Sanomat att han tackar nej till att tävla om partiets ordförandepost nästa sommar..

YLE - 5 timmar sedan

Uppgifter till Yle: Internt meddelande avslöjar "allvarliga åsiktsskillnader" inom Utrikesministeriet gällande al-Hol-tvisten

Yle har fått tillgång till interna meddelanden, som utväxlats mellan aktörer inom Utrikesministeriet. I meddelandet framkommer att det finns "allvarliga åsiktsskillnader" gällande situationen för finländarna i flyktinglägret al-Hol..

YLE - 6 timmar sedan

IF Raseborgs nya ordförande Kristoffer Silfver har ingen friidrottsbakgrund - kom med i verksamheten som ivrig förälder

Från och med årsskiftet tar Ekenäsbon Kristoffer Silfver över som ordförande för friidrottsföreningen IF Raseborg. Han kom med i verksamheten tack vara dottern Mathildas friidrottsintresse..

YLE - 8 timmar sedan

Rehabiliteringspatienter i Borgå gläds över donerade tv-apparater: ”Det här borde fler tänka på”

I november reagerade Borgåbon Tony Eklund på en artikel där tidningen Itäväylä uppmärksammade bristen på tv:ar i Näse rehabiliteringscenter. Han tog saken i egna händer – och två veckor senare har centret 29 nya tv:ar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.