Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 10 December, 06:56

Kristianstadsbladet - 02 dec 19 kl. 05:00

Kärleken fick henne att flytta till Sverige: ”Svenskar är snällare än danskar”Med dansk erfarenhet från praktik i Portugal spänner Folkuniversitetet bågen med sina YH-utbildningar. Ansvarig är Susanne Moustgaard Håkansson som älskar att se människor utvecklas..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Sverige, Portugal, Folkuniversitetet, YH, Susanne Moustgaard Håkansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kärlekenfick henne att , flyttatill , Sverige, Svenskarär , snällare än danskar
Expressen - 27 maj 15 kl. 09:29

Carly Rae Jepsen om kärleken – till Sverige

Carly Rae Jepsen älskar Sverige så mycket att hon kan tänka sig att flytta hit. Nu berättar popstjärnan om vart kärlekslåtarna kommer ifrån och om den ensamma utenatten här. – Det var fantastiskt att känna sig så välkommen, berättar världsstjärnan..

Sydsvenskan - 08 nov 15 kl. 04:00

Danskurserna väcktekärleken till Sverige

Kärleken tog Pooja Shetty Singh från Mumbai till Malmö. Men det var dansen som fick henne att också förälska sig i Sverige..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 13 kl. 10:00

Amerikaner söker kärleken i Sverige

Luke, Mitchell och Erik har två saker gemensamt - svenska rötter och längtan efter kärlek. I TV 3:s nya serie "Kärlek över Atlanten" söker killarna den rätta i forna hemlandet Sverige..

Computer Sweden - 19 sep 15 kl. 06:05

Hon är en av tusentals indiska utvecklare i Sverige - "svenskar är så coola"


Förra året kom 3 000 indier till Sverige för att arbeta, de allra flesta finns i it-branschen. Nisha Kurungat har varit här i två år och upplever det svenska språket som det största hindret för att etablera sig. Men det finns många andra skillnader.

IDG - 19 sep 15 kl. 06:05

Hon är en av tusentals indiska utvecklare i Sverige - "svenskar är så coola"


Förra året kom 3 000 indier till Sverige för att arbeta, de allra flesta finns i it-branschen. Nisha Kurungat har varit här i två år och upplever det svenska språket som det största hindret för att etablera sig. Men det finns många andra skillnader..

Skånskan - 30 maj 18 kl. 01:00

Var­för vill inte svenskar bo andra EU-länder?

Svenskar hör till dem som i all­ra minst ut­sträck­ning har flyttat till nå­got an­nat land.
Lägst an­del som bor i nå­got an­nat EU-land har de stora länderna, Tysk­land, Stor­bri­tan­ni­en och Frank­ri­ke, där 1,0 till 1,3 pro­cent har flyttat. Men svenskarna är lika hem­kära.

Expressen - 16 nov 16 kl. 21:16

9 hollywoodkändisar som dejtat svenskar

Världsartisten Ricky Martin är upp över öronen förälskad i sin svenske pojkvän Jwan Yosef. Och han är inte ensam om att som stjärna ha hittat kärleken i Sverige. Här följer fler kärlekshistorier mellan Hollywoodkändisar och svenskar..

Alliansfritt Sverige - 31 jul 14 kl. 15:24

Kampen mot utanförskapet tycks bara gälla etniska svenskar mitt i livet

  Det är svårt att få jobb i Sverige, ännu svårare om du har ett namn som inte klingar etniskt svenskt. Faktiskt svårast i hela EU. EU:s statistikbyrå Eurostat presenterar nu ny statistik som visar att Sverige är sämst i hela EU på att anställa personer med utländskt medborgarskap.

Alliansfritt Sverige - 28 jan 12 kl. 14:00

Kristdemokraterna - ett främlingsfientligare Sverige


KRIS. Kristdemokraterna är ett parti på väg ut ur riksdagen. Deras politik formas allt mer av en kristen höger vars fulla fokus ligger på att lagstadga om vad andra får göra med sina kön och det är inget som tilltalar moderna väljare.

Alliansfritt Sverige - 14 maj 12 kl. 21:55

Reinfeldt definerar arbetslöshet efter "etniska svenskar"


ARBETE. Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterade nyligen den höga arbetslösheten på ett väldigt oroväckande vis. TT:TT: Hur länge ska man vänta innan man stimulerar ekonomin?

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Vem får prata med vem på Nobelfesten?

Kungen kan prata böcker med en litteraturpristagare medan drottningen får tillfälle att konversera en fysikprofessor. Vad som serveras på den årliga Nobelbanketten är än så länge hemligt, men vi vet vem som får umgås med vem under den långa Nobelmiddagen..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Grönsaksjuice spred magsjukeparasit

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Två misstänka rånare gripna

Två personer har gripits misstänkta för ett väpnat rån i Kristianstad kommun..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Varannan lärare: Tystnadskultur råder i skolan

En tystnadskultur råder inom den svenska skolan. Lärare straffas för att ha framfört kritik mot verksamheten. Det anser varannan tillfrågad lärare i en undersökning som Skolvärlden genomfört..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Bäckström förlorade i återkomsten

Nicklas Bäckström gjorde ett av målen och plockade två poäng, men i övrigt blev det en snöplig kväll för NHL-ledande Washington –som förlorade med 5–2 mot Columbus..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Ny spansk regering dröjer längre än trott

Regeringsbildningen i Spanien ser ut att dra ut på tiden. Socialdemokratiska PSOE har siktat på att ro båten i hamn före nyår. Men det nödvändiga passiva stödet från katalanska separatistpartiet ERC villkoras med att ytterst känsliga frågor först måste lösas..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Polisen i Umeå jagar kioskrånare

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

"Allt tyder på" att vulkansaknade är döda

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Signell: "Möjligt att Spanien tappar poäng"

Det är långt ifrån säkert att två raka segrar mot Rumänien och Montenegro räcker till en VM-semifinal för Sverige. Handbollsdamerna behöver även hjälp av andra lag..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Invandring: ”För mig är förändring enda vägen in i framtiden”

Söndagens boksläpp på Regionmuseet av ”Salaam Sverige!” visar på en vilja och energi som kommer att få stor betydelse i framtiden. Det tror kulturredaktören Sune Johannesson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.