Skånskan > Opinion

Friday, 06 December, 20:06

Skånskan - 02 dec 19 kl. 05:00

Ny dialog om gymnasiekostnaderLund Framtiden för Fritt sök är ständigt aktuell. Framförallt handlar det om lundaelevernas tillgång till gymnasieplatser i hemstaden, nu när elever från hela Skåne och Blekinge söker sig till populära Lund.
En annan knäckfråga är vad platserna ska kosta.För att hitta en kostnadsmodell har Lunds kommun återupptagit en dialog med representanter för Lomma, Eslöv och Sjöbo.
Enligt Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Lund, blev fredagens möte mycket konstruktivt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Framtiden, Fritt, Skåne, Blekinge, Lund, Lunds, Lomma, Sjöbo, Philip Sandberg, Sandberg, Hedda, Anders Almgren, Robert Welén, Johan Andersson, Eslöv, Magnus Eberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny dialogom , gymnasiekostnader
Alliansfritt Sverige - 01 mar 13 kl. 13:51

FN-organ: strider mot MR. Moderaterna: vi ser fram emot dialog

DIALOG. Tidningen Publikt har uppmärksammat FN:s organ på arbetsmarknadsfrågor, ILO, underkände det så kallade Lex Laval. Lex Laval förhindrar fackförbund att ta ut sympatiåtgärder mot företag registrerade i utlandet.

YLE - 13 nov 13 kl. 12:12

"Mera dialog behövs i Raseborg"

Dialog och positivt tänkande kunde få en plattform i en ny förening under namnet pro Raseborg. Ordföranden för företagarna i Raseborg, Jani Roman, har många idéer om hur alla röster i lokalsamhället kunde höras på neutral mark.
Spela upp klipp på Arenan
Jani Roman säger sig ha funderat i 20 år på konceptet dialog.

BT - 30 jun 13 kl. 19:49

President Mursi "öppen för dialog"

Ett år efter att Egypten fått sin förste folkvalde president samlades tusentals demonstranter för att kräva hans avgång. Protesterna riskerar att kasta tillbaka Egypten i en mer odemokratisk riktning.Tält, tusentals egyptier och rop om att folket vill störta regimen.

Kristianstadsbladet - 19 jul 13 kl. 10:00

Bra dialog underlättar i byggstöket

På C4 Teknik som ansvarar för byggnationen av Kristianstadslänken är man väl medveten om arbetets påverkan på affärslivet. God dialog har dock löst mycket i den rådande situationen menar Henrik Wester, informationsansvarig på C4 Teknik.
?

Kristianstadsbladet - 14 feb 11 kl. 04:00

Dialog för fred och förståelse

I Jerusalem är det sällan att människor av olika religiös tillhörighet lär känna varandra. Jonatan Göth inleder artikelserien "Religionsdialog" med ett besök hos ICCI i Israel, där judar och muslimer möts för att lära sig förstå varandra.
Den som lägger ett par timmar på att vandra omkring i Jerusalem upp-täcker snart att staden är delad.

Sydsvenskan - 19 feb 11 kl. 08:51

Nekar dialog med kungen

Foto: AP
Shiitiska oppositionen i Bahrain vill inte diskutera.
STOCKHOLM. Bahrains främsta shiitiska oppositionskoalition har avvisat ett förslag från kungen om att inleda en dialog efter veckans oroligheter i öriket, uppger en shiitisk politiker.?

YA - 23 aug 13 kl. 09:01

"Vi vill ha en bättre dialog"

I den senaste mätningen halkade Skurups kommun ner i Svenskt Näringslivs rankning av ­företagsklimatet. Sam­tidigt visade kommun­ens egen undersökning att företagarna efterfråg­ar en bättre ­dialog.
Magdalena Hellström är enhetschef för inform­ation och näringsliv i kommun­en.?

SVT Debatt - 19 sep 13 kl. 05:24

Med dialog om etik lyckades vi stoppa bajskaffet

DJURPLÅGERI Världens dyraste kaffe Kopi Luwak ? även känt som ”bajskaffe” ? framställs ofta med djupt oetiska metoder.

Sydsvenskan - 20 sep 13 kl. 06:30

Bristande dialog blir ärende för JO

Region Skåne anmäls till Justitieombudsmannen på grund av det nya patientjournalsystemet.Det är Vårdföretagarnas branschråd i Skåne, en sammanslutning av privata vårdgivare, som är missnöjda med både kvalitet och dialog.Systemet har tidigare kritiserats för undermålig kvalitet och att det lett till hälsoproblem bland vårdpersonal.

Nerikes Allehanda - 18 jan 16 kl. 05:15

Lyckad dialog om nya Sjöängen

En stad och kommun som funnits i flera hundra år kan ibland behöva förnya sig. Det är inte alltid så lätt, men ibland är det som i reklamen: Plötsligt händer det!Jag tänker förstås på vår lilla kommun i södra delen av vårt vackra län, Askersund.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Kivik flyttar på Sjöbo marknad

SJÖBO Nästa år anordnas Sjöbo marknad på den tid det är sagt, den tredje fredagen i juli.
Men så lär det inte bli 2021 och 2022.Enligt kommunens riktlinjer ska Sjöbo marknad ”i regel” infalla den tredje fredagen i juli.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya ägare till hus i Löberöd

Löberöd Paulina Barbara Zygmunt, 33, och Magnus Jeppsson, 39, är nya ägare till huset på adressen Södra Radhusgatan 14 i Löberöd. Huset är byggt 1965 och har en boyta på 96 kvadratmeter. Säljare är Helene Nilsson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Jul på torget i Rydsgård

Rydsgård På söndag mellan klockan 15 och 18 blir det stämningsfullt på torget i Rydsgård. Byalaget placerar sig vid den doftande granen och serverar varm glögg och pepparkakor.
– Människor brukar flanera förbi och byalaget bjuder på pepparkakor och barnen får julklappar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nudist överklagar bygge

Furulund Detaljplanen till Krösenet 16 har överklagats av en granne till den planerade nybyggnationen av bostäder och centrumverksamhet.
Grannen, som uppger sig vara aktiv nudist ifrågasätter hur nakenbad ska kunna fortsätta fungera om det byggs takterrasser på tredje och fjärde våningen på grannfastigheten.Grannen har i dagsläget både en pool och en jacuzzi.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ny ägare till fastighet i Höör

Höör Nu är det klart vem som köpt tomtmarken på Stanstorp Hasselstigen 4 i Höör av Per Håkan Ramhorn och Susanne Engman. Ny ägare är Skånes Villabyggare AB från Lund. Priset blev 495 000 kronor, och den nya ägaren tog över tomten i september 2019.

Skånskan - 3 timmar sedan

Elefantmodell klar

MALMÖ Den berömda Optimistorkestern ska få en extra medlem i form av en elefant. Den cirka 3,5 meter höga skulpturen kommer dock att placeras i Folkets park. En modell över hur den ska se ut finns på Rosengrens metall- och konstgjuteri i Limhamn som fyller 110 år i år och har en gedigen erfarenhet av att gjuta konstverk.

Skånskan - 4 timmar sedan

Intern bojkott av Nobel

Peter Englund bojkottar alla festligheter under Nobelveckan i protest mot valet av Peter Handke. Det är hans rätt och man får ha respekt för hans principfasthet. Men det är en kraftfull markering för en akademiledamot att vägra vara i samma rum som Nobelpristagaren och skapar frågetecken kring hur det går med förnyelsearbetet inom akademien.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fastighet i Höör såld till ny ägare

Höör Nu är det klart vem som köpt tomtmarken på adressen Jularp 117 i Höör av Lisbeth och Jackson Shirley. Ny ägare är Zoltán Dr. Giba från Budapest, Ungern.

Skånskan - 5 timmar sedan

Man skrev under i kvinnas namn

TRELLEBORG Den 37-åriga Trelleborgsföretagaren hittade ett meddelande från Skatteverket om planer på att genomföra en personlig revision och i samband med detta ska det ha uppdagats att den några år yngre man som hon driver företaget ihop med under längre tid misstänks ha förfalskat hennes namnteckning.
När detta upptäcktes kontaktade 37-åringen en advokat och nu har hon gjort en polisanmälan mot mannen med uppgifter om misstänkt förfalskningsbrott.
Till polisen uppger kvinnan att hennes kompanjon sedan 2015 ska ha skrivit under handlingar med hennes namn.

Skånskan - 5 timmar sedan

Avvisade kastade in bajs på biblioteket

TRELLEBORG Det var stökigt på biblioteket i Trelleborg i måndags eftermiddags. Besökare klagade på två män som störde och till slut bad en biblioteksanställd de två männen att lämna biblioteket, vilket de också gör.
Men en stund senare återkommer männen, häller ut en påse solrosfrön i bibliotekets entré och därefter kastas avföring in i lokalerna via entrén innan de försvinner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.