Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 07 December, 13:32

Blekinge Läns tidning - 02 dec 19 kl. 05:00

Flera läkemedel är slut i BlekingeLäkemedel som tar slut och inte går att få tag på är ett växande problem i hela landet, även i Blekinge. Här lägger läkare och apotekare allt mer tid på att hantera medicinbristen som kan bli direkt livsfarlig för vissa patienter. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera läkemedelär , sluti , Blekinge
Blekinge Läns tidning - 30 jun 16 kl. 12:07

Undantag för läkemedel försvinner

Det undantag som har funnits för antroposofiska läkemedel i över 20 år försvinner - om fem år. Det beslutade regeringen i dag. Antroposofiska läkemedel inkluderar homeopatiska läkemedel som oftast ges som mycket utspädda lösningar med olika beståndsdelar från naturen.

Blekinge Läns tidning - 19 feb 16 kl. 06:00

Hur dyrt får ett läkemedel egentligen vara?

Landstingens kostnader för läkemedel väntas stiga de kommande åren. Men hur dyrt får ett läkemedel egentligen vara? En av dem som gör bedömningen är Stefan Back, ordförande i NT-rådet..

Blekinge Läns tidning - 14 apr 16 kl. 10:53

Fall och läkemedel risk för äldre

Läkemedel och fallolyckor utgör de största riskerna för att drabbas av vårdskador inom den kommunala hälso- och sjukvården. Det konstaterar Socialstyrelsen efter att ha frågat 316 kommuner och stadsdelar. "Det vi ser är att läkemedel och fall bedöms som de stora riskområdena för uppkomst av vårdskador.

Blekinge Läns tidning - 02 jun 16 kl. 06:00

Adhd-läkemedel kan rubba hjärtrytmen

Adhd-läkemedel kan ge rubbningar av hjärtrytmen hos barn och ungdomar, rapporterar Sveriges Radios Vetenskapsradion. Det handlar om de vanligaste adhd-läkemedlen som innehåller metylfenidat, visar en stor studie från Sydkorea. I studien ingick 150 000 barn och ungdomar som använder adhd-läkemedel.

Blekinge Läns tidning - 09 jun 16 kl. 08:25

Astra säljer läkemedel

Astra Zeneca säljer rättigheterna till en rad läkemedel till Aspen Global Incorporated (AGI), enligt ett pressmeddelande. AGI betalar 520 miljoner dollar, 4,2 miljarder kronor för rättigheterna, utanför USA, för Astra Zenecas portfölj av anestetiska läkemedel.(TT).

Blekinge Läns tidning - 27 jul 16 kl. 21:25

För mycket adhd-läkemedel förskrivs

Mängden adhd-läkemedel som förskrivs till barn i dag är oroväckande hög. Det anser Ingemar Engström och Torgny Gustavsson, specialister i barn- och ungdomspsykiatri i en debattartikel i Dagens Nyheter. Gruppen som kan vara aktuella för adhd-läkemedel är ungefär tre procent av befolkningen.

Blekinge Läns tidning - 16 mar 17 kl. 10:03

Fler äldre får mer läkemedel

Andelen äldre som får tio läkemedel eller fler ökar. Inom hemtjänsten är det nu drygt 21 procent som får så många läkemedel, och på äldreboenden 26 procent, enligt en ny rapport från Socialstyrelsen. Andelen ökade med nästan två respektive tre procentenheter i fjol.

Blekinge Läns tidning - 02 jun 17 kl. 09:12

Fler barn än väntat får adhd-läkemedel

Förskrivningen av adhd-läkemedel fortsätter att öka. Under 2016 fick 5,5 procent av pojkarna och 2,5 procent av flickorna i åldern 10-17 år sådana läkemedel. Det är fler än förväntat, konstaterar Socialstyrelsen i en rapport, utifrån dagens kunskap om hur vanligt adhd är.

Blekinge Läns tidning - 21 jul 17 kl. 07:02

Få medvetna om att läkemedel kan delbetalas

Få är medvetna om att det går att delbetala receptbelagda läkemedel. Nu kräver Bröstcancerföreningarnas riksorganisation (BRO) att apoteken börjar informera om möjligheten. - Cancerläkemedel är ju väldigt dyra och människor ska inte behöva stå på ett apotek och inför andra diskutera sin ekonomi.

Blekinge Läns tidning - 11 maj 18 kl. 13:36

Koppling mellan läkemedel och demens stärks

En ny studie stärker sambandet mellan risken att drabbas av demens och en viss typ av läkemedel, skriver Dagens Medicin. Den aktuella gruppen av läkemedel har en så kallad antikolinerg verkan och hämmar signalsubstansen acetylkolin i nervsystemet.(TT).

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Varg på rymmen från djurpark

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Misstanke om grovt brott i Kalmar i natt – område spärrades av

Polisen misstänker att ett grovt brott inträffat i Kalmar under natten till lördagen. Under morgonen spärrades ett område av vid gamla vattentornet för en brottsplatsundersökning..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Piteå tappar Janogy

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Iran: Fångutväxling med USA

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ny pallplats för Sandra Näslund

Sandra Näslunds tävlingshelg i Val Thorens har inte varit något att klaga på. Svenskan följde upp fredagens seger med att bli tvåa i lördagens skicross..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ericssons vd: Vi har haft kanaljer i företaget

Ericssons miljarduppgörelse med amerikanska myndigheter efter mutskandalen är en slutpunkt och ett avstamp mot en bättre framtid, enligt vd Börje Ekholm. Och med facit i hand erkänner han att det funnits "kanaljer" på vissa positioner i företaget..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

BLT:s experter utser bästa julölet

Det är stor bredd på julölen. Smakmässigt varierar de mycket. Mest dominerar mörk lager, men de flesta ölstilar finns numera representerade som julöl..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Johaug överlägsen – Kalla sexa

Therese Johaug gjorde segerrycket nästan direkt. Långt bakom den överlägsna norskan slutade Charlotte Kalla sexa..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Rapport: Livet i havet hotas av syrebrist

Den ökande syrebristen i världshaven riskerar att få allvarliga konsekvenser för marint liv, enligt en ny, stor forskningsrapport..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Stora förseningar på Mälarbanan efter elfelOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.