YLE > Finland

Friday, 13 December, 09:51

YLE - 02 dec 19 kl. 04:49

Finlandssvenska skolor toppar årets gymnasierankning – är ditt gymnasium med?Katedralskolan i Åbo, Mattlidens gymnasium och Gymnasiet Grankulla samskola... Många bekanta presterande skolor finns i topp i en färsk gymnasierankning. Med på listan finns också nykomlingar – till exempel Kyrkslätts gymnasium..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo, Gymnasiet Grankulla, Kyrkslätts

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandssvenska, skolor, topparårets , gymnasierankningär ditt , gymnasiummed
YLE - 20 feb 13 kl. 06:43

Nytt projekt skall ge bättre prestationer i Finlandssvenska skolor

De finlandssvenska eleverna ska börja prestera bättre.
Inom projektet Toppkompetens ska tex resultaten i matematik och modersmål höjas. De österbottniska skolorna längst i norr är först ute eftersom de också annars har kommit längst ifråga om samarbete skolorna emellan.

YLE - 16 maj 18 kl. 09:12

Kan du dina finlandssvenska skolor? Testa Yle Sportens Stafettkarnevalenquiz!

Skolor, elever, lärare. Hejarklackar, stafettpinnar, löpare. Under veckoslutet är det igen dags för de finlandssvenska skolorna att sammanstråla i Åbo för Stafettkarneval.

YLE - 07 sep 16 kl. 17:27

Förbundspennan: En Skola i rörelse också i de finlandssvenska skolorna

Finlands Svenska Idrott har fått finansiering för att koordinera verksamhet för Skolan i rörelse också på svenska. Undervisnings- och kulturministeriet uppmanar alla skolor att gå med i verksamheten för Liikkuva koulu-Skolan i rörelse. Många finskspråkiga skolor har varit med sedan år 2010 och antalet är nu ca 1700 skolor.

YLE - 14 mar 17 kl. 11:49

Finlandssvenska elever har sämre utgångsläge i matematik - gapet mellan könen dock ännu större

Färska forskningsresultat visar att svenskspråkiga elever ännu i sexan är sämre på matematik än finskspråkiga. Senare jämnar skillnaderna ut sig. Gapet mellan flickors och pojkars färdigheter är däremot betydande ännu under andra stadiet.

YLE - 14 mar 17 kl. 11:49

Finlandssvenska elever har sämre utgångsläge i matematik - men kommer ändå ikapp

Färska forskningsresultat visar att svenskspråkiga elever ännu i sexan är sämre på matematik än finskspråkiga. Senare jämnar skillnaderna ut sig. Gapet mellan flickors och pojkars färdigheter är däremot betydande ännu under andra stadiet.

YLE - 30 okt 14 kl. 09:00

Finlandssvenska elever kan visst räkna

Eleverna i finlandssvenska skolor presterar lika bra i matematik som eleverna i finskspråkiga skolor. Men det finns stora regionala skillnader på finlandssvenskt håll, visar en undersökning av Pisa-resultaten från år 2012. Skolorna i huvudstadsregionen och Åland når toppresultat.

YLE - 12 apr 18 kl. 05:02

Sex och umgänge diskuteras under fair sex-workshoppar i skolor

Ungdomsakademin ordnar fair sex-workshoppar i finlandssvenska skolor..

YLE - 01 jun 19 kl. 02:00

Svenskspråkiga gymnasier från Åbo och Kotka toppar färsk jämförelse

Svenskspråkiga skolor toppar STT:s gymnasiejämförelse. Katedralskolan i Åbo var bäst då man jämförde i stora gymnasier och Kotka svenska samskola var etta bland de små skolorna..

YLE - 02 dec 19 kl. 05:18

Morgonkollen: Finlandssvenska gymnasier toppar rankning, FN:s klimatmöte inleds, regeringen höll krismöte

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

VBL - 07 sep 12 kl. 08:55

Mobbningen har minskati finlandssvenska skolor

Nästan alla högstadieskolor i Svenskfinland har vänelevsverksamhet. Det har stor betydelse för att motverka mobbning tycker skolpersonal, visar en enkät gjord av Folkhälsan..

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Från och med årsskiftet krävs inte längre aktivitet av arbetslösa – aktiveringsmodellen slopas

Aktiveringsmodellen slopas som känt i början av nästa år. Från och med den 1 januari följs de arbetslösas aktivitet inte längre upp och arbetslöshetsförmånernas belopp sänks inte på grund av aktiveringsmodellen..

YLE - 1 timme sedan

Katri Kulmunis story på Instagram väcker kritik – ministern lade upp omröstning om vad man borde göra med finländarna i al-Hol

Centerns partiordförande och finansminister Katri Kulmuni fick krypa till korset efter att hennes story på Instagram om finländarna i al-Hol-lägret i Syrien väckte stark kritik..

YLE - 1 timme sedan

Vaknar du av att soporna hämtas? Domstol slår nu fast att nattfriden får störas av sophämtning

Tidsgränserna för när det är tillåtet att ha oljud gäller inte för hämtning av sopor. Det här slår Helsingfors förvaltningsdomstol fast. En tidigareläggning av sophämtningen i huvudstadsregionen orsakade protester om att beslutet strider mot regler för nattfrid..

YLE - 2 timmar sedan

Fler än varannan finländare har förhöjda kolesterolvärden – THL: En tredjedel av finländarna äter för mycket fett

Institutet för hälsa och välfärd THL uppger att fler än varannan finländare som är mellan 25–64 år gammal har mer kolesterol i blodet än vad hälsomyndigheterna rekommenderar. Finländarnas kolesterolnivåer har ändå sjunkit jämfört med den senaste mätningen som gjordes för fem år sedan..

YLE - 2 timmar sedan

Nu är det enklare för studerande i Axxell att fortsätta till Novia

Studerande vid Axxell kan byta ut en del av studierna mot studier vid öppna yrkeshögskolan vid Novia. Det kan öppna dörrarna till en studieplats vid Yrkeshögskolan Novia utan att behöva skriva urvalsprov..

YLE - 4 timmar sedan

Se upp då du söker råd om uppfostran via nätforum – ny forskning visar hur personliga berättelser presenteras som fakta

Hur ska en "bra mamma" uppfostra sina barn? Loukia Lindholm har forskat i hur personliga erfarenheter används för att övertyga andra föräldrar att göra på ett visst sätt..

YLE - 5 timmar sedan

Lappträsk skjuter upp skolinvestering för att hinna planera grundligare – det framtida skolnätet kan se ut på tre olika sätt

Kirkonkylän koulu ska ännu inte utvidgas för 1,5 miljoner euro. I stället ska undervisningslokaler för både de svenska och finska Lappträskeleverna planeras..

YLE - 5 timmar sedan

Inrikesminsteriets tjänsteman om kvinnorna och barnen på omtvistat flyktingläger: "Det finns många exempel på hur personer fått stöd att ändra på våldsbejakande tankemönster"

De finländska myndigheterna har beredskap att ta hand om de finländska barn och deras mödrar som befinner sig på flyktinglägret al-Hol i Syrien. Också tidigare har man tagit hand om barn som upplevt våld och extrema situationer. I världen finns också många positiva exempel på hur barn fått stöd att komma ifrån våldsbejakande tankemönster.

YLE - 13 timmar sedan

President Niinistö om att göra tjänstemän till måltavla: ''Det här är allvarligt''

President Sauli Niinistö tar ställning till fenomenet där tjänstemän görs till måltavla. Niinistö har twittrat om ämnet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.