SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 08 December, 15:02

SmålandsPosten - 02 dec 19 kl. 04:00

Lagskydd för kontanternaRiksbanken föreslås uppdraget att se till att kontanterna respekteras. Det är en välkommen satsning på ineffektivitet..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagskyddför , kontanterna
Cornucopia - 28 feb 18 kl. 16:01

Riksbanken och Ingves vill ha lagskydd för kontanter

Riksbankschefen Stefan Ingves skriver på DN Debatt att möjligheten att använda kontanter bör skyddas via lagstiftning, inte bara för att de allt mer dominerande elektroniska betalningslösningarna med kort och Swish är privata, utan också av beredskapsskäl då kontanter inte är lika sårbara vid samhällsstörningar.
Kontanter. Arkivbild.

News55 - 05 jul 18 kl. 16:25

Politiker enade: Bevara kontanterna

– Vänsterpartiet och moderaterna är kanske de partier som vi uppfattar står längst ifrån varandra i sakfrågor. Men just i frågan om kontanterna så enas man över partigränserna, säger Björn Eriksson, talesperson för kontantupproret. Björn Eriksson talar om paneldeltagarna Håkan Svenneling (V) och Lotta Finstorp (M) som båda arbetar för att skydda kontanterna i Sverige.

DN - 02 sep 14 kl. 11:45

Ekonom: Euroländerna borde slopa kontanterna

Slopa kontanterna, åtminstone alla sedlar med höga belopp, och gå över till elektroniska betalningar! Då kan Europeiska centralbanken sätta en negativ ränta som behövs för att ta euroländerna ur krisen, menar Harvardekonomen Kenneth Rogoff..

GöteborgsPosten - 03 nov 14 kl. 15:00

Staten måste ta tillbaka ansvaret för kontanterna

Bankerna lobbar hårt för att få bort kontanterna från samhället och har kommit en bra bit på väg dessutom. Men frågan är alldeles för viktig för att lämnas i händerna till privata aktörer, skriver Björn Eriksson, före detta rikspolischef..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

"Förödande om kontanterna försvinner"

Småföretagarnas Riksförbund har anslutit sig till det kontantuppror förre rikspolischefen Björn Eriksson startade i februari. ”Försvinner kontanterna skulle det vara förödande för landet” säger Wiggo Lindgren..

E24 - 31 jul 15 kl. 09:41

”Kontanterna blir kvar i minst 20 år”

Efterfrågan på kontanter kommer gradvis att klinga av men kontanterna har en roll att fylla under åtminstone 20 år till, säger Björn Segendorf, rådgivare på Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet..

UNT - 15 aug 15 kl. 10:02

Kontanterna fortsätter försvinna

Kontanterna fortsätter att försvinna i rask takt..

Sydsvenskan - 15 aug 15 kl. 10:03

Kontanterna fortsätter försvinna

Kontanterna fortsätter att försvinna i rask takt. I juni i år fanns tre miljarder kronor mindre än i juni förra året, enligt Riksbanken.
— Och vår bedömning är att efterfrågan på kontanter fortsätter att minska, säger Susanna Grufman, chef för Riskbankens enhet för kontanthantering..

Helsingborgs Dagblad - 15 aug 15 kl. 10:03

Kontanterna fortsätter försvinna

Kontanterna fortsätter att försvinna i rask takt. I juni i år fanns tre miljarder kronor mindre än i juni förra året, enligt Riksbanken.
— Och vår bedömning är att efterfrågan på kontanter fortsätter att minska, säger Susanna Grufman, chef för Riskbankens enhet för kontanthantering..

SVT - 15 aug 15 kl. 10:08

Kontanterna fortsätter försvinna

Kontanterna fortsätter att försvinna i rask takt. I juni i år fanns tre miljarder kronor mindre än i juni förra året, enligt Riksbanken. – Och vår bedömning är att efterfrågan på kontanter fortsätter att minska, säger Susanna Grufman, chef för Riskbankens enhet för kontanthantering..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Matchrapport: Åby/Tjureda gör en lagändring

På söndagseftermiddagen spelar Åby/Tjureda mot Västerås SK borta i elitseriebandyn. Matchen i ABB Arena startar klockan 15.00 och ni kan följa den här..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Svensk guld i terräng-EM

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Myanmars landsmoder i unikt FN-förhör

Ett offer för Stockholmssyndromet eller ett bevis på att realpolitik kan få ideal att vittra? Aung San Suu Kyis omvandling från prisad frihetskämpe till folkmordsanklagad politiker har förbryllat världen. Nu ska hon försvara Myanmars övergrepp mot folkgruppen rohingya i en FN-domstol..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Nu har gården mjölkkor igen

För tio år sedan lades mjölkproduktionen ner på Harshult Börjesgård. Nu har gården mjölkkor igen i ett nybyggt stall. – Det är en utmaning och jag tycker om det, säger Albert Ekstrand..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

De hoppas slå Boris Johnson – på hans bakgård

Det är nästan kolsvart ute när ett tiotal Labouranhängare sluter upp i en stilla vägkorsning i nordvästra London inför parlamentsvalet. Området är premiärministern Boris Johnsons egen valkrets – och en plats där hans stöd är sviktande..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Fler olagliga ålfiskeredskap hittas

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Spännande konservativ framtid?

Möten, luncher och eventuella misstroenden till trots, det där konservativa blocket som avtecknar sig som en för landets journalister så fantasieggande skugga blir inte alls lika konservativt om man blinkar lite. Varken Moderaterna eller Kristdemokraterna kallar sig konservativa. De förra gör rum åt två ideologier av vilka konservatismen traditionellt ställts i bortre hörnet, och de senare dras med en alldeles för stark falang av vänsterkyrkliga för att kunna använda ordet..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Netterström: Åby/Tjuredas spelare måste bli mer aggressiva

På söndagseftermiddagen spelar Åby/Tjureda IF mot Västerås SK borta i elitseriebandyn. Smålandspostens Ola Netterström listar här tre punkter som blir extra viktiga för Åby/Tjureda..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Världshandelns rättssystem hotas av kollaps

Världshandelns rättssystem står inför en kollaps till följd av USA:s blockad mot nya domare i Världshandelsorganisationen (WTO). Redan på tisdag blir det skarpt läge..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Väntat Sverige ställs mot obesegrat Spanien

När Sverige inleder mellanrundan i handbolls-VM mot obesegrade Spanien mönstrar förbundskaptenen Henrik Signell ingen oväntad startuppställning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.