GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 15 December, 22:50

GöteborgsPosten - 01 dec 19 kl. 15:19

Utländsk kritik mot svensk museigallringUtländska forskare protesterar mot utgallringen av mänskliga kvarlevor på Göteborgs naturhistoriska museum, rapporterar Sveriges Radio. Oersättliga värden går förlorade, anser kritikerna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgs, Sveriges Radio

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utländsk, kritikmot svensk , museigallring
UNT - 01 dec 19 kl. 15:17

Utländsk kritik mot svensk museigallring

Utländska forskare protesterar mot utgallringen av mänskliga kvarlevor på Göteborgs naturhistoriska museum, rapporterar Sveriges Radio..

Sydsvenskan - 17 feb 13 kl. 06:30

Utländsk kritik av landet träffar ömma punkter

Brasilien har slagit bakut efter att den amerikanska filmkritikern Amy Nicholson anklagat landet för att inte ha en enda internationellt känd skådespelare.Filmkritikern besökte i slutet av förra året filmfestivalen i Amazonas och skrev att Brasilien bara har såpaskådisar och att landet gillar helst att se Hollywoodfilmer eller lättsamma inhemska komedier. Att hon även jämförde Amazonas med Alaska, och menade att regionerna är lika svåråtkomliga och okända för sina länder, fick Brasiliens största dagstidning Folha de São Paulo att reagera.

HBL - 10 dec 14 kl. 11:19

Över 300 000 med utländsk bakgrund i Finland

Det bodde över 301 000 personer med utländsk bakgrund i Finland i slutet av 2013. Det motsvarar 5,5 procent av landets befolkning, rapporterar Statistikcentralen. Antalet personer med utländsk bakgrund i första generationen, det vill säga sådana som är födda utomlands, var drygt 256 000 medan drygt 45 000 är födda i Finland.

Dagensanalys.se - 03 okt 16 kl. 09:50

Svensk julhandel hotas av utländsk e-handel

2016 ökar trenden att e-handla utomlands och Rabble förutspår att julhandeln framöver i allt större utsträckning kommer ske digitalt. En konstant ökande digitaliserad handel genom alla generationer gör att den svenska e-handeln hotas av utländsk e-handel. Anledningen är att det är billigare och bättre.

YLE - 17 jun 16 kl. 06:25

Godstransporter öppnas för utländsk trafik - transportbranschen oroad

De inhemska transportföretagen är oroade över att den kommersiella godstrafiken ska släppas fri för utländska företag. Dessa så kallade cabotagetransporter är i dag strängare reglerade i Finland än vad EU:s bestämmelser förutsätter. Om trafiken blir friare kommer godstrafik från utlandet att kunna trafikera oftare och under längre perioder i Finland.

YLE - 17 jun 16 kl. 06:25

Godstransporter öppnas för utländsk trafik - transportbranschen oroat

De inhemska transportföretagen är oroade över att den kommersiella godstrafiken ska släppas fri för utländska företag. Dessa så kallade cabotagetransporter är i dag strängare reglerade i Finland än vad EU:s bestämmelser förutsätter. Om trafiken blir friare kommer godstrafik från utlandet att kunna trafikera oftare och under längre perioder i Finland.

DI - 02 maj 17 kl. 08:05

Migrationsverket snabbar på ansökningar för utländsk arbetskraft

Efter kritik för långa handläggningstider och dialoger med näringslivet gör nu Migrationsverket en del ändringar. Nu ska det gå fortare som arbetsgivare att få tillstånd till utländsk arbetskraft..

HBL - 23 sep 12 kl. 08:31

Var femte kafé- och restaurangägare utländsk

Sunnuntaisuomalainen skriver i dag att var femte driver restaurang eller kafé i Finland har utländsk bakgrund. Också i andra brancher växer antalet företagare med utländsk bakgrund. Var femte företagare i restaurang- och kafébranschen har utländsk bakgrund, rapporterar Sunnuntaisuomalainen, gemensam söndagsbilaga för sex tidningar.

YLE - 27 sep 13 kl. 09:53

Var tionde ung vuxen är av utländsk härkomst

Nästan var tionde ung vuxen i Finland har utländskt ursprung, visar Statistikcentralens uppgifter. I slutet av fjolåret bodde ungefär 280 000 personer av utländsk härkomst i Finland, vilket är fem procent av befolkningen. Tydligast påverkar invandringen åldersstrukturen genom den unga vuxenbefolkningen.

YLE - 10 feb 15 kl. 15:04

Växthusodlare: Lättare ta in utländsk arbetskraft

Det har blivit lättare att ta in utländsk arbetskraft för att vi blivit vana att göra det, säger växthusodlare Börje Ivars i Närpes. Växthusbranschen är attraktiv för utländska arbetare. Reglementet för att ta in arbetare från länder utanför EU har inte ändrats nämnvärt de senaste åren.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Nu väcks behovet av andlighet

Kommersialismens förledande lockrop har tagit över och vi tycks aldrig få nog..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Ljudboksrösterna är litteraturens nya bästsäljare

När 10-talet går mot sitt slut är nästan hälften av all konsumerad litteratur digital. GP möter litteraturens nya stjärnor – inläsarna..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

I kunskapens borg står inte alltid kunskapen högt i kurs

Varför ska universitetslärare sitta av tid på onödiga pedagogikkurser? Det är bättre att de i stället ägnar tiden åt att förkovra sig i sitt eget ämne..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Tänk så fel man kan ha!

Många avskrev helt Boris Johnsons chanser inför valet. Jordskredssegern bevisar att en målmedveten och orädd politiker med ett tydligt budskap kan gå väldigt långt..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Viktig kunskapskälla om ovanliga diagnoser kan försvinna

Behovet av information för den sin lider av en sällsynt sjukdom är enormt. Trots det hotar en upphandlingsmiss unik kunskap om dessa ovanliga diagnoser..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Medaljens baksida

Pressar vi våra skidtjejer för hårt?.

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Bäst i världen – men okänd på hemmaplan

Partillebon vann sitt första VM – nu öppnas dörren för ännu större tävlingar: "Säger att de aldrig sett nåt liknande".

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Reserverade laddplatser blir fler

När efterfrågan ökar kommer fler parkeringsplatser att få laddstolpar..

GöteborgsPosten - Igår: 22:39

Flera bränder i Lövgärdet – raketer sköts mot räddningstjänsten

Larm om flera bränder och oroligheter..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Högsbo vann mot Norrköping borta – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Norrköping tog emot Högsbo i Svenska Basketligan Grundserien dam. Matchen avgjordes först i förlängningen där Högsbo var starkast, och segerresultatet blev därmed 77–76 (18–21, 19–8, 18–17, 16–25, 6–5)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.