SVT > Utrikes

Thursday, 12 December, 02:29

SVT - 02 dec 19 kl. 01:16

Protester mot mäns våld mot kvinnor: ”Våldtäktsmannen är du”Iklädda ögonbindlar ropar de unisont ”våldtäktsmannen är du”. De chilenska kvinnorna har fått nog av mäns våld mot kvinnor och manifesterar på gatorna. Liknande demonstrationer pågår över hela världen, många av dem under hashtaggen 16days..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protestermot , mäns, våldmot , kvinnor, Våldtäktsmannenär du
SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 14:36

Avklädda protester hjälper inte muslimska kvinnor

FEMENS MOSKÉAKTION Vi har valt vår kamp i livet. Vår kamp är att muslimska kvinnor ska få behålla makten över sin kropp, sitt liv, och att själva få fatta sina egna beslut utan en manlig makthavare. Vi anser att vi kommer att vinna den här kampen genom att först tvinga till oss vår meningsmotståndares förståelse och insikt, skriver Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban, rättsaktivister och feministiska muslimer.

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 17 kl. 20:23

Protester mot våld mot kvinnor

Kvinnor mördas av män de känner, andra dör av olagliga aborter. Samtidigt är stödet från rättsväsendet otillräckligt. Det är några av punkterna vid de stora protesterna mot kvinnovåld i Argentina.

GöteborgsPosten - 03 jun 17 kl. 22:54

Protester mot våld mot kvinnor

Kvinnor mördas av män de känner, andra dör av olagliga aborter. Samtidigt är stödet från rättsväsendet otillräckligt. Det är några av punkterna vid de stora protesterna mot kvinnovåld i Argentina..

DN - 24 jan 18 kl. 14:26

Protester mot räkneexempel: ”Objektifierar kvinnor”

Ett räkneexempel i en kursbok på Örebro universitet har fått både studenter och lärosätet att reagera på grund av dess misogyna innehåll.  – Det är väldigt märkligt att ha med en sådan uppgift som objektifierar kvinnor på det sättet, säger studenten Elias Eriksson..

Dagen - 10 feb 11 kl. 03:00

Protester på Västbanken tystas av säkerhetspolis

Den palestinska myndigheten använder hot och våld - i likhet med de metoder som används i Kairo - för att slå ned demonstrationer på Västbanken till stöd för protesterna i Egypten och Tunisien.

Palestiniernas president Mahmoud Abbas och hans styrande parti Fatah är väl medvetna om deras svaga grepp om makten. Palestinierna tycks dock ännu inte redo för protester liknande de i Egypten och Tunisien.

BT - 18 maj 11 kl. 10:35

Minst tio döda i afghanska protester

Minst tio afghaner har dödats och över femtio skadats i våldsamma protester med runt 2 000 deltagare i staden Taloqan i norra Afghanistan, meddelar myndigheter och sjukhuskällor.
- Det finns ingen mer plats på sjukhuset, det är redan fullt med skadade, säger Hassan Baseej, överhuvud för provinssjukhuset i Takhar.
Enligt honom hade de flesta av de skadade skjutits.

BT - 18 maj 11 kl. 14:29

Elva döda i afghanska protester

Minst elva afghaner har dödats och över femtio skadats i våldsamma protester med runt 2 000 deltagare i staden Taloqan i norra Afghanistan, meddelar myndigheter och sjukhuskällor.
Ett femtital ska ha skadats, bland annat två tyska soldater.
- Det finns ingen mer plats på sjukhuset, det är redan fullt med skadade, säger Hassan Baseej, överhuvud för provinssjukhuset i Takhar.

BT - 20 jul 13 kl. 20:01

Protester medan ny grundlag skrivs

Arbetet med en ny egyptisk grundlag påbörjas trots protester från landets islamister. I staden Mansura dog tre kvinnor i sammandrabbningar mellan anhängare och motståndare till störtade Muhammad Mursi.Tusentals Mursi-anhängare hade på lördagen samlats till en sittande protest vid en moské i Kairo.

SR - 03 jan 19 kl. 08:28

Dödliga protester efter kvinnobesök i tempel

I Indien har en person dödats och minst femton skadats i samband med våldsamma protester mot att två kvinnor kunde ta sig in i ett heligt hinduiskt tempel i delstaten Kerala. Det här är de första kvinnorna som kunnat ta sig in i templet, efter att Indiens högsta domstol i september förra året hävde ett besöksförbud för kvinnor..

Nyheter 24 - 26 sep 11 kl. 15:34

Bahrainsvensken hungerstrejkar för gripna kvinnor


De politiska fångarna i Bahrain vägrar att äta för att visa sitt stöd. MANAMA. Den svenske medborgaren Mohammed Habib Al-Muqdad inledde under helgen en hungerstrejk i fängelset tillsammans med andra fångar på Gurayn-fängelset i Bahrain.Våldsamheterna eskalerade överlag i samband med helgens val.Enligt följande videoklipp gick det så långt att polisen medvetet körde på en demonstrant:

Nerikes Allehanda - 09 mar 14 kl. 07:45

Ge kvinnor ett bättre skydd

Det finns ett liberalt original. De andra partierna är mer eller mindre bleka kopior. I helgen samlas Folkpartiet till liberalt riksmöte i Örebro.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Israel till val – för tredje gången på ett år

Försöken att bryta det politiska dödläget i Israel har misslyckats – igen. I mars ska israelerna rösta i ännu ett nyval, men mycket pekar på att det återigen kommer att bli ett jämnt lopp..

SVT - 4 timmar sedan

Ytterligare två döda efter vulkanutbrottet i Nya Zeeland

Två personer som vårdades på sjukhus efter vulkanbrottet på nyzeeländska White island har nu dött, bekräftar den lokala polisen. Det innebär att antalet dödsoffer är uppe i åtta. För att klara av vården av de över tjugo andra offren måste landet nu importera stora mängder donerad hud från USA..

SVT - 6 timmar sedan

Trädgårdsmästare rensade fram stulet mästerverk

En trädgårdsmästare i Italien tros ha hittat Gustav Klimts stulna verk ”Porträtt av en dam” när han rensade murgröna. Tavlan, som bedöms vara värd runt 60 miljoner euro, försvann spårlöst från ett galleri i Italien för 23 år sedan. I väggen på samma galleri har nu det nya fyndet gjorts..

SVT - 8 timmar sedan

Terrorforskaren: ”Danska polisen förvånansvärt effektiva”

Terrorforskaren Hans Brun menar att antiterrorinslaget i Danmark speglar säkerhetsläget i Europa..

SVT - 13 timmar sedan

Person med vapen gripen på norsk skola

En person med vapen har gripits vid en skola i Trondheim i Norge, skriver NRK. Mannen ska ha varit klädd i militäruniform..

SVT - 14 timmar sedan

Här tar Boris Johnson reporterns mobiltelefon

När den brittiska reportern Joe Pike, under en intervju med Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, visade en bild på en fyraårig pojke som sover på golvet i ett sjukhus vägrade premiärministern att se på bilden. Johnson tog även reporterns mobil och stoppade den i fickan. – Han försöker skifta fokus men det misslyckas kapitalt, för nu pratar alla om den här bilden på pojken, säger SVT:s utsände reporter Jonas Sverin om det kritiserade agerandet från Boris Johnson..

SVT - 14 timmar sedan

Så funkar det brittiska valsystemet

Det brittiska valsystemet skiljer sig avsevärt från exempelvis det svenska och har tenderat att gynna de två största partierna. Men deras dominans har minskat och systemet är kritiserat. SVT:s utrikesreporter Anna-Maja Persson reder ut hur det funkar och varför det skapar problem för opinionsundersökarna..

SVT - 17 timmar sedan

Greta Thunberg håller tal på klimatmötet i Madrid

Klimataktivisten Greta Thunberg ska hålla tal på klimattoppmötet COP25 i Madrid under förmiddagen..

SVT - 18 timmar sedan

Amerikanska städer och företag kraftsamlar för klimatet

President Trumps beslut att USA ska dra sig ur Parisavtalet har lett till ett kraftfullt motstånd inom landet. Nu lovar allt fler stater, städer och företag att ändå uppfylla avtalet. – Tillsammans representerar vi över hälften av USA:s utsläpp och en ekonomi större än Kinas, säger den amerikanske presidentkandidaten Michael Bloomberg..

SVT - 18 timmar sedan

Skådespelarens klimatkänga mot amerikanska regeringen: ”Bristande mod”

Harrison Ford vill att USA stannar i Parisavtalet. -Det är viktigt för oss alla, säger han till SVT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.