Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 06 December, 17:23

Kristianstadsbladet - 02 dec 19 kl. 00:00

Nu blir det lättare för Kristianstadsborna att återvinnaELON är Nordens enda miljöcertifierade fackhandelskedja och man jobbar hårt för att ständigt utveckla sitt miljötänk. Miljöstationen som placerats inne i butiken är även en del av det nya konceptet som införs denna höst. Initiativet förenklar återvinningen av gamla varor..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Kristianstadsborna, ELON, Nordens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu blir det lättareför , Kristianstadsbornaatt , återvinna
SR - 03 apr 18 kl. 06:13

Regeringen vill göra det lättare att återvinna

För att öka återvinningen vill regeringen att fler fastigheter ska erbjuda möjligheten att återvinna olika förpackningar nära hemmet och att det ska bli lättare att återvinna avfall i parker och på stränder..

Nyan - 06 feb 15 kl. 12:52

Det blir lättare att återvinna batterier

Från och med den första mars ska det bli lättare att återvinna elektroniska varor och batterier. Det slog landskapsregeringen fast i går..

Supermiljöbloggen - 27 aug 14 kl. 07:56

Regeringen ska göra det lättare att återvinna kläder

Under modeveckan som startar på måndag kommer Lena Ek att presentera regeringens förslag för ur textilier ska kunna återvinnas på samma sätt som plast, metall och papper. Det blir Naturvårdsverket som får i uppdrag att utforma förslaget i detalj. Myndigheten vill specificera producenternas ansvar, samt utreda hur hushållen bäst kan lämna in tyg istället för att slänga det i soperna.

YLE - 19 jul 17 kl. 08:02

Stort intresse för att återvinna plast – få gör det i praktiken

Intresset för att återvinna plastförpackningar ökar i huvudstadsregionen. Finland ligger ändå långt efter Sverige då det kommer till att återvinna plast. Nu efterfrågas sopkärl för plastavfall i allt högre grad.

Västerbottens Folkblad - 04 jun 16 kl. 20:14

Låt kommunerna återvinna

Kommunerna vill ta ett ökat ansvar för återvinningen! Vi vill göra det lättare för människor att ta sitt miljöansvar – och ta vara på den resurs som vårt avfall är, skriver dagens debattörer. Det blir verklighet om Sveriges kommuner får ta det samlade ansvaret för insamling av förpackningar och tidningar som går att återvinna.

YLE - 27 jun 16 kl. 05:41

Nu får hon äntligen återvinna plast

Nu finns det kärl för återvinning av plastförpackningar i Vasa, något som Siv-Britt Höglund har väntat på sen början av 90-talet. Vi ska naturligtvis återvinna så mycket det bara går, säger Höglund. Höglund beskriver sig själv som en passionerad sopsorterare.

Dalarnas tidningar - 14 apr 15 kl. 06:14

Nya boxar göra återvinning lättare

För att göra det lättare för folk att återvinna gamla kläder satsar Myrorna på att sätta ut klädboxar vid återvinningsstationer..

VBL - 01 maj 13 kl. 09:44

Enklare återvinna elskrot

Gammal elektronik som man inte längre har användning för kan från och med maj lämnas in till en lång rad affärer. Det har alltså blivit lättare att se till att el- och elektronikskrot går till återvinning..

SvD - 14 jun 15 kl. 08:30

Nya bilmaterial svåra att återvinna

Allt hårdare utsläppskrav får biltillverkare att satsa på lättare material för att få ner bränsleförbrukningen. Men de nya materialen sätter press på bilåtervinnare och kontrollen är dålig, menar branschföreträdare..

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 09:40

Kristianstadsborna planterade 1073 träd i Afrika

Foto: Vi skogen/Riccardo Gangale
1073 - så många träd kunde planteras i Afrika efter att Kristianstadsborna tryckt på den tioårsjubilerande pantknappen på Coop under 2013.
Kristianstad kommer på plats 152 på Vi-skogens årliga lista över vilka kommuner som skänker mest av panten. 1,44 kronor av varje pantad hundralapp i Kristianstad går till bistånd.

Kristianstadsbladet - 28 jun 16 kl. 15:30

Hit åker Kristianstadsborna helst i sommar

Denna sommar är det ovanligt högt tryck på sommarresor bland Kristianstadsborna. Mallorca och grekiska öar är de somriga resmålen som lockar flest i kommunen..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Tokarczuk: Priset gav polackerna bra energi

Polens styrka handlar varken om olja och kol eller tung industri – den stavas litteratur. Det slog Nobelpristagaren Olga Tokarczuk fast under sin korta presskonferens i Börshuset i Stockholm..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Systrarna Öberg i det svenska stafettlaget

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Döms för IS-stöd – utvisas från Danmark

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Olycksväg ska få hastighetsdisplay – men väntan är lång

Många invånare upplever trafiken som ett problem men väntan på åtgärder från kommunen är lång. Tekniska förvaltningen har lovat att Ulrika Mårtensson ska få en hastighetsdisplay på Nybodalsvägen, men kan inte säga när. .

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Opec skär ner produktionen ytterligare

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Einár ställer in medverkan i "Musikhjälpen"

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Debatt: Snögubben får barnen att jubla

En snöflinga gör ingen vinter. Det vet vi. En ensam snögubbe på torget lockar inte folk till centrum, hur stor den än är.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Skolskjuts: Taxiresor räddas åt elever

Hässleholms taxi meddelade under torsdagen att man inte längre skulle kunna köra elever, på grund av konkurs. Nu har kommunen gjort klart med ett nytt bolag, som kan köra de cirka 50 barnen. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Stora nedskärningar på Norran

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Klubbreportage, Sverigevänner och mästerlig lyrik

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.