YLE > Finland

Saturday, 14 December, 04:07

YLE - 01 dec 19 kl. 22:41

Kortfattat besked efter regeringens sena krismöte - det politiska läget har diskuteratsRegeringen samlades för ett krismöte på söndagkväll med anledning av härvan kring Posten och statsminister Antti Rinnes agerande. Ca kl 23:30 kom ett mycket kortfattat besked från Statsrådet om att man har diskuterat det politiska läget..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Posten, Antti Rinnes, Statsrådet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kortfattat, beskedefter , regeringens, sena, krismötedet , politiska, läget, har diskuterats
BT - 10 nov 14 kl. 15:38

Besked om SD:s röster dröjer

När riksdagen röstar om budgeten kommer striden att stå mellan regeringens och Allianspartiernas alternativ. Flera av SD:s viktigaste vallöften ligger nära förslagen i regeringens budgetproposition. Men beskedet om vilket budgetalternativ SD tänker rösta på lär dröja.

Supermiljöbloggen - 25 okt 17 kl. 16:09

Centerpartiet: ”Att kräva besked och få svar från regeringen är inte mer än rimligt”

REPLIK: Igår skrev Gröna Bilister i en debattartikel på Supermiljöbloggen att alliansens förslag att skjuta upp omklassificeringen av palmoljeresten PFAD kan få farliga konsekvenser. Nu svarar Centerpartiets Rickard Nordin på kritiken.  Gröna Bilister problematiserar frågan om palmoljans vara eller icke vara i Sveriges transportsektor.

BT - 10 nov 14 kl. 14:16

Besked om hur SD tänker rösta dröjer

Flera av SD:s viktigaste vallöften ligger nära förslagen i regeringens budgetproposition. Men beskedet om SD tänker rösta på regeringens eller Alliansens budgetalternativ lär dröja. Alliansens skuggbudget som presenterades tidigare i dag innehåller förslag för skola, jobb och bättre företagande, välfärd, försvar och miljö.

DN - 27 aug 14 kl. 08:54

Sena besked drabbar väljarna

I dag börjar förtidsröstningen. Men väljarna saknar besked om vallöftena från både den borgerliga alliansen och Socialdemokraterna.Deras valmanifest har aldrig varit så sena, till nackdel för alla väljare..

HBL - 23 okt 14 kl. 17:50

Budgeten kan bli regeringens fall

Kaos hotar i den svenska politiken i höst. I går lade den nya regeringen fram sitt första budgetförslag, men Sverigedemokraterna hotar rösta ned budgeten, vilket i så fall fäller regeringen.Stockholm
Sveriges nya finansminister Magdalena Andersson från Socialdemokraterna vill satsa 25 miljarder kronor (2,7 miljarder euro) på olika reformer nästa år.

BT - 03 dec 14 kl. 16:15

Just nu: regeringens budget föll

Budgetomröstningen är nu över. Regeringens budget föll. Riksdagen röstade för Alliansens förslag.

Supermiljöbloggen - 13 mar 15 kl. 10:20

Moderaterna kräver besked om Vattenfallförsäljning

Riksdagsledamoten Lars Hjälmered vill veta om regeringen tänker behålla och fasa ut Vattenfalls tyska kolverksamhet eller om regeringens uppfattning är att verksamheten bör säljas. Turerna kring en eventuell försäljning av Vattenfalls brun- och stenkolsverksamhet i Tyskland går vidare. Lars Hjälmered, Moderaternas energipolitiska talesperson, lämnade under torsdagen in två skriftliga frågor till närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) där han vill ha svar från regeringen om vad som egentligen gäller.

YLE - 03 mar 16 kl. 09:40

Anders Karlsson: Regeringens pina fortsätter, fördrag till trots

Stora utmaningar väntar regeringen också om det blir ett samhällsfördrag. Besluten om vårdreformen ska pressas fram och ramförhandlingarna blir svåra, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson. Fick vi ett tillräckligt besked av regeringen för att kunna sätta namnet på pappret?

Opinionen.se - 17 apr 13 kl. 07:20

Sena investeringar höjer elpris

Regeringens styrning av Svenska Kraftnät har varit för passiv, skriver Riksrevisionen i en kritisk rapport. Sena investeringar har påverkat elpriserna och kapaciteten för överföring av el i Sverige är otillräcklig. Processerna för att ge tillstånd till utbyggnad av elnäten har tagit för lång tid.

Sydsvenskan - 29 sep 14 kl. 05:30

Fler tester som kan ge tidiga besked

Här är ett urval av tester som redan används inom sjukvården och som visar om ett foster eller person bär på sjukdomsrisk eller kromosomförändring:Alzheimers. Ett ryggvätskeprov visar vilka som har en hög risk att insjukna i den obotliga demenssjukdomen inom en tioårsperiod.Testet görs på personer med lättare minnesstörningar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Finländska politiker om Kulmunis al-Hol-omröstning: Populistiskt och otroligt olyckligt

Finansminister Katri Kulmunis (C) infall på på instagram be folk rösta om vad man borde göra med finländarna i al-Hol-lägret i Syrien har också väckt bestörtning på hemmaplan. Samtidigt torde Finlands politiska linje i frågan slås fast på måndagen..

YLE - 11 timmar sedan

Finländska politiker om Kulmunis al-Hol-omsröstning: Populistiskt och otroligt olyckligt

Finansminister Katri Kulmunis (C) infall på på instagram be folk rösta om vad man borde göra med finländarna i al-Hol-lägret i Syrien har också väckt bestörtning på hemmaplan..

YLE - 12 timmar sedan

Många fall av kikhosta vid Nylands brigad i Dragsvik

Sammanlagt 13 beväringar vid Nylands brigad har fått diagnosen kikhosta. De var alla vaccinerade..

YLE - 12 timmar sedan

Kommentar: Finland önskar att al-Hol-kvinnorna inte skulle vara just vårt problem, men i sådana här situationer testas samhällssystemet

Vem har bättre möjligheter att ta emot 10 jihadistiska kvinnor - det kurdiska samhället, med 10 000 misstänkta terrorister i fängelset, eller väldfärdsstaten Finland? Svenska Yles politiska reporter Ingemo Lindroos skriver att hela samhällssystemet testas i debatten om de finländska IS-kvinnorna..

YLE - 13 timmar sedan

Åland får mer pengar - riksdagen godkände ändringen av självstyrelselagen

Riksdagen godkände i dag förslaget om ändring av självstyrelselagen för Åland med rösterna 139-38. Ändringen av självstyrelselagen ger Åland ett nytt ekonomiskt system..

YLE - 14 timmar sedan

FN:s klimatmöte i Madrid kämpar mot klockan - stora nedsmutsare blockerar förhandlingarna

Klimatmötet i Madrid kommer knappast att avslutas som planerat på fredag kväll. Än en gång har förhandlingarna visat sig vara så svåra att mötet drar ut på tiden. Flera stora nedsmutsande länder kör sitt eget race och positionerna är ytterst låsta..

YLE - 14 timmar sedan

Analys: Katri Kulmunis Instaomröstning är ännu ett symptom på desperationen som råder kring al-Hol-beslutet

Centerledaren Katri Kulmunis utspel om al-Hol på Instagram var misslyckat. Samtidigt visar det hur hårt trycket är just nu, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 14 timmar sedan

Här är tre scenarier för Raseborgs sjukhus - allt hänger på jourens framtid

Det finns nu tre alternativ för den framtida jourverksamheten vid Raseborgs sjukhus. Sjukhusets framtid ska enligt planerna avgöras under vintern eller våren..

YLE - 15 timmar sedan

Elbilen sätter sig i förarsätet — Finlands klimatpanels uträkningar visar att elbilar på sikt är billigare och miljövänligare än bensinbilar

Det är ingen självklarhet att köpa en elbil, inköpspriset är högt och det finns allvarliga miljökonsekvenser vid tillverkningen. Enligt Finlands klimatpanel blir en elbil ändå både billigare och miljövänligare än en bensin- eller dieselbil på bara några år..

YLE - 16 timmar sedan

Lovisas stadsdirektör om att föräldrar vill gå till domstol i skolfrågan: ”Man borde inte göra det till ett juridiskt hårklyveri”

Lovisas stadsdirektör Jan D. Oker-Blom bemöter kritiken efter att det blev klart att Pernå kyrkoby skola inte får pengar i budgeten för nästa år. Föräldrar har sagt att de vänder sig till förvaltningsdomstolen i frågan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.