Skånskan > Nyheter

Monday, 16 December, 04:24

Skånskan - 01 dec 19 kl. 22:06

Stort engagemang för julinsamlingenMALMÖ Quality Hotel Views insamling av kläder till Malmös mest utsatta inför vintern har överträffat alla förväntningar.Tack vare sociala medier har engagemanget blivit jättestort och det har strömmat in kläder till hotellet. Insamlingen pågick under förra veckan till och med fredag men redan under onsdagen kom Svenska kyrkan i Malmö och hämtade fyra vagnar kläder eftersom hotellets lagerlokal var proppfull med närmare 300 säckar kläder.
Kläderna som kommer in skänks till både Svenska kyrkan och stadsmissionen som har direktkontakt med behövande i Malmö. Även i fjol anordnade hotellet en insamling av kläder till behövande.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Quality Hotel Views, Malmös, Svenska, Malmö, Leif Isie, Moment, Giving People, Jenny Pieplow Benestam, Emporia, Emporias

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, engagemangför , julinsamlingen
Nya Wermlands Tidningen - 18 maj 12 kl. 09:28

Stort engagemang för tågstationerna

Ett stort engagemang slår rot i oron över Värmlandstrafiks planer på att lägga ner tågstationer runt om i Värmland. Facebook-gruppen ?Rädda alla 17 tågstationer?

LV - 18 nov 14 kl. 08:49

Stort engagemang för landsbygden

Under lördagen träffades flera samhällsengagerade landsbygdsbor i bygdegården i Getterum för att diskutera hur landsbygden kan utvecklas i Västerviks kommun. Lotti Jilsmo, landsbygdsutvecklare, upplever att det finns ett stort engagemang för landsbygden i Västerviks kommun.
– Det är roligt att det finns personer som är villiga att utveckla sin bygd på ideell basis.

Barometern - 03 nov 15 kl. 16:09

Stort engagemang på södra Öland

Säga vad man vill om Södra Möckleby. Kanske heter det Degerhamn. Men stort engagemang finns i alla fall.

YA - 29 jan 17 kl. 03:00

Stort engagemang från föräldrar

Onsdagens dialogmöten lockade runt 50 av de inbjudna föräldrarna i kommunen och Owe Rindstrand är nöjd. "Det fanns ett stort engagemang och vi har fått positiv feedback från alla håll.".

Dalarnas tidningar - 02 jun 17 kl. 19:00

Musikstipendier till unga i Borlänge – "de visar stort engagemang"

Borlänge Stora Tuna Rotaryklubb delar ut musikstipendier till fem elever. Ungdomarna visar stort engagemang för att utvecklas inom musiken. – De kämpar hårt, säger Monica Lundin, president i rotaryklubben..

Expressen - 28 jan 18 kl. 12:23

Löfven om Ingvar Kamprad: "En inspiratör med stort engagemang"

Reaktionerna på Ingvar Kamrads bortgång strömmar in.Statsminister Stefan Löfven beskriver Ikea-grundaren som en "en inspiratör med stort engagemang så väl internationellt som för svensk landsbygd".– Ingvar Kamprad var en unik entreprenör som betytt mycket för svenskt näringsliv och som gjort heminredning tillgänglig för de många människorna, inte bara ett fåtal, säger han..

Nyan - 20 sep 18 kl. 20:28

Stort engagemang vid ungdomsmöte

Det var ett stort engagemang när Finströms kommun, fältarna och polisen bjudit in till stormöte i kväll torsdag om den senaste tidens stök bland ungdomarna i Godby. Ett 60-tal personer slöt upp för att lyssna och diskutera fram tänkbara åtgärder för att återställa lugnet och få ungdomarna att träffas på ungdomsgården i stället för ute i Godby. – Vi hade ett mycket bra möte.

Barometern - 08 nov 18 kl. 16:00

Katten Morris hittad efter stort engagemang: ”Rejält förvånad”

Ett stort engagemang från allmänheten gjorde att Katten Morris Minor kunde hittad efter att ha varit försvunnen i en månad. .

Expressen - 22 jan 15 kl. 10:59

Stort engagemang för försvunne Bengt, 52

52-årige Bengt som försvann i Helsingborg i fredags är fortfarande inte hittad. Gårdagens sökningar med polishelikopter gav inga resultat – spåren efter Bengt tar slut med en bussresa i fredags. Det trots ett vad polisen beskriver som enormt engagemang från allmänheten.

Blekinge Läns tidning - 11 nov 15 kl. 15:05

Stort engagemang ska bli samordnat

Samordning ska ge asylsökande bättre hjälp. Därför startar kyrkan en helt ny grupp. Den ska fånga upp det stora engagemang som finns..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Järvheden lyftet i revyn med fullt ös

Eslöv Sedan i slutet av 80-talet har eldsjälen Bengt Dietrich sett till att anrika Eslövsrevyn drar publik och överlever.
I år är inget undantag och som vanligt bjuds det på ett nytt affischnamn:
Välkände komikern Thomas Järvheden ska lyfta årets föreställningar och den 11 januari väntar premiären på Medborgarhuset.Så här spelas Eslövsrevyn:
Lördagen den 11 januari: klockan 19.

Skånskan - 12 timmar sedan

Storloppis lockade många till Slagthuset

MALMÖ Hjorthorn, lp-skivor eller en ny klänning. Möjligheterna att fynda var många på storloppisen i Slagthuset som arrangerades för andra gången.Omkring 100 försäljare fanns på plats i Slagthuset.

Skånskan - 12 timmar sedan

Strömavbrott drabbade över 2 000 kunder

Mellanskåne Drygt 2 000 elkunder i Eslöv, Höör och Hörby drabbades av ett större strömavbrott under söndagseftermiddagen. Avbrottet inträffade klockan 13.05 och drabbade kunder i Billinge, Bosjökloster, Fulltofta, Höör, Ljungstorp och Jägersbo, Ludvigsborg, Munkarp, Ormanäs och Stanstorp, Stehag och Sätofta.

Skånskan - 12 timmar sedan

Framtiden bordlagd igen

Som befarat kunde länderna inte komma överens under COP25 i Madrid. och frågan om handel med utsläppsminskningar bordlades åter till nästa klimatmöte, allt medan klockan tickar allt högre i bakgrunden.
Det handlar bland annat om hur man får räkna: får man räkna dubbelt när det gäller utsläppsminskningar eller inte.

Skånskan - 12 timmar sedan

Vänskapens hus får stort stöd

Lund Frågan om Vänskapens hus ska få vara kvar väcker ett stort engagemang. Ett medborgarförslag har på bara två veckor samlat ihop tillräckligt med röster för att ta upp frågan hos Lunds politiker.Föreningen Vänskapens hus har funnits sedan 1976.

Skånskan - 12 timmar sedan

Miljöteknik med högt pris

Motor Är du tjänstebilsförare som pendlar mindre än fyra mil enkel sträcka och kan ladda på jobbet – då är Audi Q5 som laddhybrid perfekt. För alla andra är det en dyr bil med hög komfort och en del brister.Start i ett parkeringsgarage på Södermalm i Stockholm.

Skånskan - 13 timmar sedan

Hårda vindar ställer till det i tågtrafiken

Skåne Tågtrafiken mellan Malmö och Köpenhamn är inställd på grund av de hårda vindarna. Enligt Trafikverket ställer det rådande väderläget till det rejält i tågtrafiken.
Förutom att trafiken över Sundet ligger nere är tågen mellan Malmö och Simrishamn inställd resten av dygnet.

Skånskan - 14 timmar sedan

Olycka vid Segekarusellen

Sege Två bilar ska vara inblandade i en olycka som inträffade på E22 vid Segekarusellen. Larmet kom 13:14. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till olycksplatsen, och vid 13:45 undersöks de inblandade personerna av ambulanspersonalen..

Skånskan - 15 timmar sedan

Öresundsbron stängd

Öresund Under natten mot söndagen, och bitvis under söndagsmorgonen, avråddes vindkänsliga fordon från att köra över Öresundsbron. Strax efter 13 stängdes bron helt i båda riktningarna på grund av storm. Preliminärt beräknas stängningen pågå i två timmar, till 15:08..

Skånskan - 15 timmar sedan

Väg 19 stängd för bärgning

tomelilla Leder om trafiken vid efterarbetet från lördagens lastbilsolycka.Väg 19 har stängts av mellan Ödemarksgården och cirkulationsplats Svampakorset i Tomelilla med anledning av lördagens lastbilsolycka. Läs mer: Lastbil med kött körde av vägen Vägen stängs eftersom lastbilen ska bärgas under söndagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.