DN > Opinion

Friday, 06 December, 15:20

DN - 01 dec 19 kl. 20:30

Ett möte med en mycket grå verklighetKlimattoppmötet i Madrid skuggas av illavarslande rapporter om ökade utsläpp och utbyggd kolkraft..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Madrid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett mötemed en mycket , grå, verklighet
Dagensanalys.se - 04 dec 16 kl. 04:46

Håll i dig nu – nästa era kommer att involvera Förstärkt Verklighet

När Apple snickrade ihop sin första iPhone klev vi in i en ny era. En vision om att bära med oss allt vi håller kärt i fickan blev helt plötsligt en verklighet. Nu handlar allt om mobile-first.

Dagensanalys.se - 24 nov 17 kl. 14:43

Spaning: Fem framtida marknader för virtuell verklighet

Virtual reality har onekligen varit på frammarsch under de senaste åren. Dagens Analys har tidigare rapporterar om att VR-marknaden förväntas omsätta 700 miljarder kronor år 2020, samtidigt som den globala försäljningen av VR-headset förväntas uppgå till närmare 100 miljoner enheter årligen år 2021. I dagsläget är det framförallt spel som utgör den största delen av VR-marknaden, men tekniken öppnar upp för oändliga möjligheter inom mängder olika branscher.

Kristianstadsbladet - 07 jan 13 kl. 07:00

Murens verklighet

Foto: Steffi Loos
Konstnär Karl Larsson skildrar i tre texter tre fiktiva samtal. Och var ska en Berlinbo börja om inte med muren, för här är muren historia och nu, vardag. Samtalspartner är professor Wendy Brown.

YLE - 26 sep 14 kl. 18:00

Wikipedia - en vit västerländsk verklighet

Det kallas för världens största och mest demokratiska uppslagsverk. Det uppdateras ständigt på webben, också i skrivande stund. Vi talar om Wikipedia.

YLE - 21 jan 17 kl. 14:32

Förstärkt verklighet vinner terräng - mässorna blir 3D

En mobilapplikation med så kallad förstärkt verkliget ska hjälpa besökare på mässor att navigera bland utställarna. Helsingfors mässcentrum tar som första i världen i bruk den nya uppfinningen. Mobilapplikationen som besökaren laddar ned på sin smarttelefon är den första applikationen som använder förstärkt verklighet för just stora folkmassor i stora utrymmen.

Dagensanalys.se - 04 nov 19 kl. 09:36

Statens järnvägar satsar på virtuell verklighet

SJ storsatsar på virtuell verklighet (VR). Innan året är slut kommer över 2500 lokförare och tågvärdar ha använt VR när de tränar på olika moment som ska utföras på tågen. På sikt bidrar VR-utbildningar till ökad punktlighet, säkerhet och service.

Skånskan - 06 nov 19 kl. 17:42

Svedalas historia i reality verklighet

SVEDALA En bit av Svedalas historia ska nu berättas i Virtual Reality.
I filmad form ska det bli möjligt att besöka Olga Cederholms fotoateljé, Lindholmens borg och Klågerupsupproret.Förkortningen VR står för Virtual Reality.

BT - 15 dec 12 kl. 00:30

Vems verklighet gäller?

När Margot Wallström i en intervju i SVT fick frågan vad hon hade för råd till sin nye partiordförande Stefan Löfven, svarade hon att det är viktigt att han beskriver verkligheten så att folk känner igen sig. Jag kan inte låta bli att undra vad hon hade sagt om hon hört sina partikolleger i Borås tala om hur de just nu ?satsar?

SVT Debatt - 24 maj 13 kl. 11:04

Hakelius, du blundar för vårdens verklighet

VÅRDEN I en krönika i Aftonbladet sprider Johan Hakelius bilden av oss sjuksköterskor som ett gäng duktiga flickor som vill ha tårta och tack för vårt arbete. Han jämför oss med butiksbiträden och påpekar att de, till skillnad från oss, aldrig beklagar sig över hur svårt deras arbete är. Men Johan, jag vill varken ha tårta eller tack.

BT - 08 apr 14 kl. 09:50

Framtiden snart verklighet

Allt det där futuristiska vi drömde om när vi var små håller på att bli verklighet.
Det är 2014 och än flyger inga bilar i luften. Men det är något stort på gång.

Dagensanalys.se - 24 jan 16 kl. 01:27

Apples själstyrande bil kan få virtuell verklighet i förarsätet

Apple har på senare tid anställt allt fler personer som ska jobba med VR – virtual reality – och augmented reality dvs virtuell verklighet och förstärkt verklighet. Anställningar pekar på att Apple tänker satsa på virtuell och förstärkt verklighet under 2016. En av de senare rekryteringarna är Doug Bowman som senaste jobbade på The Center for Human Computer Interaction vid Virginia Tech..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.