SR > Nyheter

Tuesday, 10 December, 06:53

SR - 01 dec 19 kl. 20:39

Sannfinländarna växer i opinionen – blir största partiI Finland går landets största oppositionsparti Sannfinländarna starkt framåt och är det klart populäraste partiet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Finland, Sannfinländarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sannfinländarna, växeri , opinionenblir största , parti
YLE - 10 jun 17 kl. 14:51

Orpo anser att regeringssamarbetet är i vågskålen - Sipilä anser att Sannfinländarna är ett annat parti nu

Samlingspartiets ordförande finansminister Petteri Orpo vill diskutera med sin egen partiledning och med statsministern om det finns förutsättningar för ett fortsatt regeringssamarbete med Sannfinländarna efter att Jussi Halla-aho blev vald till ordförande. Statsminister Juha Sipilä anser för sin del att Halla-aho står långt från Centerns värderingar. – Samlingspartiet är inte med i regeringen till vilket pris som helst.

VBL - 31 mar 13 kl. 10:24

De görna och Sannfinländarna växer

De gröna och Sannfinländarna har utökat sina medlemstal rejält under de två senaste åren. I bägge fallen härrör sig tillväxten från samma händelse, riksdagsvalet våren 2011. Samtidigt minskar de stora partierna..

YLE - 11 jun 17 kl. 18:59

Orpo: Sannfinländarna måste förbinda sig vid västerländska värderingar

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo säger att Sannfinländarna inte behöver godkänna Samlingspartiets värderingar. Sannfinländarnas nyvalde partiledare Jussi Halla-aho pikade Samlingspartiet i dag. – Det handlar på intet sätt om det.

YLE - 28 jul 17 kl. 08:31

Soini till Aamulehti: Sannfinländarna är nu ett människofientligt parti

Utrikesminister Timo Soini (NA) som lämnat Sannfinländarna anser att partiet inte längre motsvarar det parti som han var med och grundade. Soini uttrycker sig i en intervju med tidningen Aamulehti. - Om man frågar Sannfinländarnas nuvarande ordförande Jussi Halla-aho huruvida Sannfinländarna är ett kristsocialt parti kan han aldrig svara jakande på den frågan.

YLE - 13 jun 17 kl. 14:04

Professor om avhoppen från Sannfinländarna: Oväntat med så organiserad utmarsch

Professor emeritus i statskunskap Lauri Karvonen beskriver vändningarna inom det sannfinländska partiet som mycket dramatiska. - Det är inte många gånger som jag varit med om den där typen av partisplittringar. Enligt Karvonen är splittringar något som har karaktäriserat i synnerhet de populistiska rörelserna - de har svårt att hålla ihop Professor Lauri Karvonen säger att han nog väntade sig att åtminstone en del prominenta sannfinländare skulle dra sina slutsatser för egen del.

YLE - 04 jun 13 kl. 16:08

"Sannfinländarna profilerar sig inför EU-valet"

Sannfinländarnas kritik av Greklandspaketet ska ses som profilering av partiet inför EU-parlamentsvalet om ett år, säger Lauri Karvonen som är professor i statskunskap vid Åbo Akademi. Sannfinländarna kritiserade på förstasidesannons i söndagens Helsingin Sanomat regeringen för att det i Greklandsavtalet inte skulle finnas några säkerheter för de finländska åtagandena. Regeringspartierna har konsekvent avvisat den här kritiken.

YLE - 14 mar 17 kl. 17:54

Ledarskribenter förutspår splittring av Sannfinländarna

Många tidningar kommenterar måndagens besked om att den invandrings- och muslimfientlige Europaparlamentarikern Jussi Halla-aho ställer upp i Sannfinländarnas partiledarval. En del menar att Sannfinländarna borde isoleras om de radikaliseras för långt. Andra förutspår en splittring.

YLE - 09 feb 15 kl. 05:06

Inga misstänkta i attackerna mot Sannfinländarna

Helsingforspolisen vet inte vem som ligger bakom de upprepade attackerna mot Sannfinländarnas kontor i Helsingfors och prioriterar inte fallet. Anarkisten Suvi Auvinen säger att Sannfinländarna får vad de förtjänar. Polisen utreder nu tre attacker i september, november och under nyårsnatten mot Sannfinländarnas kontor på Tavastvägen.

YLE - 25 jun 15 kl. 13:05

”Granska inte endast Sannfinländarna”

Den svenska granskande gruppen ”Inte Rasist Men …” som granskar Sverigedemokraterna skulle gärna se att någon granskar Sannfinländarna på ett liknande sätt i Finland. Ungdom mot rasism i Finland skulle hellre se att någon granskade rasismen överlag – inte endast Sannfinländarna. I onsdagens HBL efterlyser Oskar Schau från den granskande gruppen ”Inte Rasist Men …” att någon borde granska Sannfinländarna, nu då de sitter i regeringen.

YLE - 07 mar 17 kl. 06:41

Slunga-Poutsalo: Sannfinländarna är nu ett fullvuxet parti

I Lojo har kandidatnomineringen till kommunalvalet gått ovanligt bra och Sannfinländarna är ett av partierna som lyckats. Partisekreteraren och kandidaten Riikka Slunga-Poutsalo tror inte heller att valresultatet påverkas av att Timo Soini nyss sade att han slutar som partiordförande, för nu är partiet fullvuxet. Lojo hör till undantagen vad gäller antalet kommunalvalskandidater.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Hot om bojkott av val i Algeriet

Såväl presidentvalet på torsdag, som kandidaterna ifrågasätts av den rörelse som har hållit fredliga demonstrationer varje fredag sen i februari..

SR - 1 timme sedan

Långtidsarbetslösheten tros öka kraftigt

Enligt en ny prognos från Arbetsförmedlingen som Ekot har tagit del av fortsätter arbetslösheten att stiga. År 2021 bedöms arbetslösheten vara 7,4 procent. Samtidigt väntas långtidsarbetslösheten öka till den högsta nivån på 20 år..

SR - 1 timme sedan

Fyraåring ökar temperaturen i brittisk valrörelse

Två dagar före det det brittiska valet har en bild på en fyraårig pojke som tillfälligt fick ligga på ett sjukhusgolv i väntan på en sjukhussäng höjt temperaturen rejält i valrörelsen. Och premiärminister och Tory-ledaren Boris Johnson hamnade i skottgluggen när han skulle kommentera bilden..

SR - 1 timme sedan

Kronisk kris i Centralafrikanska republiken

Regeringen i Centralafrikanska republiken och fjorton rebellgrupper enades i februari om ett fredsavtal för att få stopp på det omfattande våldet..

SR - 2 timmar sedan

Grönsaksjuice bakom stort magsjukeutbrott

Delar av höstens stora spridning av parasiten Cryptosporidium kom från en grönsaksdryck med spenat. Det har Folkhälsomyndigheten konstaterat..

SR - 3 timmar sedan

Kanada inför digitalskatt

Kanada följer nu Frankrike och planerar att införa en digitalskatt för stora internetföretag..

SR - 3 timmar sedan

Kris i LAS-förhandlingarna

Fem LO-förbund, däribland det största facket Kommunal, lämnar förhandlingarna om anställningsskydd och omställning, det erfar Ekot. Förslagen som diskuteras är alldeles för långtgående när det gäller arbetsgivarsidans rätt att bestämma om vem som kan sägas upp, enligt kritikerna..

SR - 6 timmar sedan

Första mötet mellan Rysslands och Ukrainas presidenter

Ukrainas president Volodymyr Zelensky och Rysslands president Vladimir Putin har träffats för första gången. Så här säger Ekots utrikesreporter Sten Sjöström om vad dom kommit fram till..

SR - 9 timmar sedan

Riksväg 50 utanför Ludvika avstängd efter lastbilsolycka

Lastbil ska bärgas efter en tidigare avåkning.

SR - 9 timmar sedan

Följ Musikhjälpen 2019

Här följer du Musikhjälpen 2019 via deras Twitterflöde. Årets tema är: Sex är inte ett vapen. Se hur du kan bidra här och följ musikhjälpen med #mh2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.