YLE > Svenskfinland

Monday, 16 December, 04:20

YLE - 01 dec 19 kl. 20:29

Kvinnlig sammanhållning på bomullsfabriken och i livetFör tio år sedan kunde vi se Susanna Alakoskis uppskattade Svinalängorna på Wasa Teater. Nu har pjäsen Bomullsängeln baserad på hennes nya bok haft urpremiär på Wasa Teater. För regin står Ulrika Bengts..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Susanna Alakoskis, Svinalängorna, Wasa Teater, Bomullsängeln, Ulrika Bengts

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnlig, sammanhållning, bomullsfabrikenoch i , livet
Skånskan - 04 jul 19 kl. 05:00

”Här är bra sammanhållning”

Skivarp Mysigt, nära till havet och bra gemenskap. Det är viktiga faktorer för några av gästerna på Bingsmarkens camping.I en buss som tidigare levt ett liv på en norsk flygplats semestrar numera Sara Waltersson från Sjöbo med familj på Bingsmarkens camping.

Sydsvenskan - 23 feb 13 kl. 06:30

Sammanhållning på upphällning

Vad utgör det kitt som håller ett samhälle samman?Hur skapar och bevarar man en känsla av gemenskap?Det är frågor som står i centrum för den senaste rapporten från regeringens framtidskommission, Framtida utmaningar för sammanhållning och rättvisa (DS 2013:3).

Regeringen - 20 feb 13 kl. 14:55

Sammanhållning och rättvisa - temat för Framtidskommissionens tredje delutrdning

Torsdag den 21 februari presenteras Framtidskommissionens tredje delutredning. Vid presentationen diskuterar socialminister Göran Hägglund och bostadsminister Stefan Attefall framtida utmaningar för sammanhållning och rättvisa med Stadsmissionens direktor Marika Markovits och statsvetaren Andreas Johansson Heinö. Seminariet startar klockan 10.

Kristianstadsbladet - 20 jul 13 kl. 15:01

Avgående kung vill se sammanhållning


Kung Albert II uppmanar Belgiens folk att hålla samman i ett avskedstal till nationen, dagen innan landet firar sin nationaldag och han själv abdikerar efter 20 år på tronen.I det tv-sända talet på lördagen sade kungen att hans högsta önskan är att Belgien, uppdelat mellan de flamländsktalande norra delarna och den franskspråkiga södern, "upprätthåller sin sammanhållning" och bygger på de framsteg som landet gjort de senaste 40 åren.Belgien har sedan landet blev självständigt 1830 kämpat för att möta de ofta motstridiga kraven från flamländare och fransktalande.

BT - 20 jul 13 kl. 15:04

Avgående kung vill se sammanhållning

Kung Albert II uppmanar Belgiens folk att hålla samman i ett avskedstal till nationen, dagen innan landet firar sin nationaldag och han själv abdikerar efter 20 år på tronen. I det tv-sända talet på lördagen sade kungen att hans högsta önskan är att Belgien, uppdelat mellan de flamländsktalande norra delarna och den franskspråkiga södern, "upprätthåller sin sammanhållning" och bygger på de framsteg som landet gjort de senaste 40 åren.Belgien har sedan landet blev självständigt 1830 kämpat för att möta de ofta motstridiga kraven från flamländare och fransktalande.

SmålandsPosten - 25 jan 14 kl. 00:29

Alliansen visar sammanhållning

Här är så kallt så att öronen blir rödare än Löfvens skattehöjarförslag. Det sade Folkpartiets gruppledare Johan Pehrsson då han igår försökte fånga hemskyndande Växjöbors intresse på Storgatan. Pehrsson var i Kronoberg tillsammans med alliansens övriga gruppledare i riksdagen: Anna Kinberg Batra (M), Anders W Jonsson (C) och Emma Henriksson (KD).

Dalarnas tidningar - 29 mar 14 kl. 13:56

Marscherade för sammanhållning

I strålande solsken genomförde det antirasistiska nätverket Tillsammans Ludvika under lördagen en vandring för sammanhållning och gemenskap. Arrangemanget visade sig bli en mindre folkfest och eventuella farhågor om oroligheter kom helt på skam..

DalaDemokraten - 31 mar 14 kl. 07:26

Lyckad marsch för sammanhållning

LUDVIKA I strålande solsken genomförde det antirasistiska nätverket Tillsammans Ludvika under lördagen en vandring för sammanhållning och gemenskap. Arrangemanget visade sig bli.

DN - 08 jan 15 kl. 14:55

”Gudrun skapade sammanhållning”


Stormen Gudrun förstörde skog för miljarder, men skapade en sammanhållning som lever vidare tio år senare. – Samhörigheten hjälpte oss att klara oss igenom den jobbiga tiden, säger Göte Carlsson..

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 15 kl. 21:36

Bättre sammanhållning gav Rekord segrarna

PingisliganRekord–Halmstad 4–2BTK Rekord tog sin andra raka seger i Pingisligan. Och anledningen till att man nu lämnat jumboplatsen handlar om sammanhållning.– Tidigare har lagsammanhållningen inte riktigt varit där.

Fler nyheter från YLE

YLE - 20 timmar sedan

Sent i advent - då ger sig Thomas Lundin ut på julturné

Artisten Thomas Lundin har som tradition att ge ett antal konserter i adventstid - så även i år. Två av konserterna är på Wasa Teater, där Thomas också är aktuell i pjäsen "Spelman på taket"..

YLE - Igår: 16:43

Familjens hus brann – "Från en vanlig torsdagskväll till fullt kaos på en gång"

En kväll i september förändrades familjen Björkholms liv när deras hus i Malax brann upp. Men Ann-Caroline och Andreas säger att de på ett sätt är lyckligare nu än innan branden. Nu talar vi mer med varandra, säger de..

YLE - Igår: 08:14

Johan Becker sjunger för tiotusentals människor i Ryssland: ”Jag brukar tänka att det är 30 000 ägg som sitter och tittar”

För ungefär ett år sedan fick närpesbördige artisten Johan Becker ett samtal som gjorde att hans karriär tog en ny vändning. Nu sjunger han inför tiotusentals människor, flyger helikopter till spelningar och springer från fans som vill ha selfies. Det hade man inte räknat med vid 48 års ålder, säger han..

YLE - I förrgår: 15:32

VBL: Vasabo gripen för butiksrånet i Roparnäs i augusti

I måndags kunde polisen gripa en man misstänkt för knivrånet vid en butik i Roparnäs i augusti..

YLE - I förrgår: 15:00

”Under en träning var jag tvungen att spy” – försäsongens tuffa vardag blev en ögonöppnare för Mehdi El Moutacim i SJK

När SJK visade intresse och erbjöd ett kontrakt behövde Mehdi El Moutacim inte tveka. Det var rätt steg att ta för att försöka bli en ligamålvakt. Under de första träningsveckorna har han fått känna på det hårda jobb som måste göras..

YLE - I förrgår: 05:00

Luciamorgonen i Svenskfinland bjöd på små lucior, lussekatter och Finlands lucia - se videoklipp från din egen region

Små lucior och stora lucior, mörker och ljus, lussekatter och pepparkakor - det var en del av ingredienserna i Svenska Yles luciamorgon..

YLE - 11 dec 19 kl. 10:38

Stormen orsakade elavbrott runt om i regionen – över 500 hushåll ute i skärgården blev utan el

Det varnades för hård vind både på land och ute till havs när en storm drog in över Österbotten och Kvarken under onsdagen. Många hushåll fick klara sig utan el under dagen..

YLE - I förrgår: 05:00

Svenska Yle live: Luciamorgon i Svenskfinland - små lucior, lussekatter och Finlands lucia

Små lucior och stora lucior, mörker och ljus, lussekatter och pepparkakor - det är en del av ingredienserna i Svenska Yles luciamorgon..

YLE - I förrgår: 04:31

Allt fler klienter sätter press på den kommunala tandvården – "speciellt unga tandläkare har svårt att orka"

Minskad Fpa-ersättning, utökad vårdgaranti och brist på tandläkare sätter press på de kommunala tandläkarna. Allt fler patienter söker sig till den kommunala tandvården och framför allt unga tandläkare känner sig stressade..

YLE - 12 dec 19 kl. 15:49

Skolbuss gled i diket – invånare rapporterade om dåligt väglag redan kvällen innan

En skolbuss gled i diket på Kalvholmsvägen i Korsholm på torsdag morgon. Redan på onsdag kväll höll Matias Backlund som bor längs vägen på att köra i diket. Han gjorde en anmälan om den hala vägen men olyckan var framme innan något hann hända..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.