YLE > Finland

Saturday, 07 December, 23:37

YLE - 01 dec 19 kl. 20:25

Antti Rinne håller krismöte på okänd platsUtanför Villa Bjälbo där journalister har samlats är det tyst. Villa Bjälbo antogs först vara platsen för Rinnes krismöte, men så är inte fallet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rinne, Villa Bjälbo, Bjälbo, Rinnes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antti, Rinne, håller, krismöte, okändplats
YLE - 19 nov 16 kl. 11:52

Antti Rinne antar utmaningen - går med i SDP:s ordförandekamp

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne ställer upp i partiordförandevalet i februari nästa år. Det beskedet kom Rinne med för en stund sedan i Hyvinge där SDP:s fullmäktige sitter samlad. Rinnes ja öppnar för en ordförandekamp inom partiet.

HBL - 01 feb 14 kl. 18:19

Antti Rinne utmanar Jutta Urpilainen

Fackförbundet Pros ordförande Antti Rinne ställer som väntat upp i Socialdemokraternas ordförandekamp. Rinne gav beskedet då han intervjuades i Yle-programmet Morgonettan på lördagsmorgonen. Strax efteråt var det en lättad fackledare som anlände till Pros kontor.

YLE - 13 jan 17 kl. 04:59

FSD:s delegater i Västnyland röstar på Antti Rinne

De tre västnyländska delegaterna från Finlands svenska socialdemokrater kommer att rösta på Antti Rinne då SDP väljer ordförande. Det är inte så viktigt vem som är ordförande, partiets linje är viktigare, säger Arja Alho som är fullmäktiges ordförande i Sjundeå. Nina Wessberg, Sirkka-Leena Holmberg och Eva Comét är tre av Finlands svenska socialdemokraters 18 delegater på partikongressen i Lahtis den 3-5 februari.

YLE - 02 apr 16 kl. 10:07

Antti Rinne till Svenska Yle: "SDP måste sudda bort stämpeln av nej-sägarparti"

Socialdemokraterna har vind i seglen - om det skulle vara val i dag så kunde nästa statsministerparti vara SDP, trots en nedgång i senaste mätning. Men för att medvinden ska hålla i sig måste partiet förändras, säger partiordförande Antti Rinne. Karikatyrtecknarens syn på SDP: "Det gäller att hålla mun!

YLE - 18 nov 16 kl. 17:15

Ställer Antti Rinne upp igen? Beskedet öppnar för ordförandekamp i SDP

Socialdemokraternas partiordförande Antti Rinne meddelar på lördag inför SDP:s fullmäktige om han kandiderar för ännu en period som partiordförande. Svaret i Hyvinge är med största sannolikhet ja. SDP väljer partiordförande för de följande tre åren i Lahtis i februari.

YLE - 15 mar 17 kl. 16:06

Antti Rinne: Sannfinländarnas fel om soffliggarna blir fler

SDP:s nyligen omvalda partiledare Antti Rinne vädrar morgonluft inför kommunalvalet. Opinionsmätningar förutspår framgång i valet, och det skulle ge SDP mera tyngd i rikspolitiken.
Det säger Rinne i Svenska Yles serie Fokus på partiet.

YLE - 17 dec 16 kl. 15:06

Antti Rinne: Osannolikt att presidenten ingriper

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne mötte folket på Vasa torg. Och det som fanns på folkets läppar var jourreformen. Rinne har svårt att tro att presidenten skulle ingripa i frågan.

YLE - 19 nov 16 kl. 09:17

Vill Antti Rinne fortsätta som SDP:s ordförande? - följ stream kl 12:15!

Vi sänder direkt när Antti Rinne ger besked i dag klockan 12:15 på SDP:s partifullmäktige i Hyvinge. SDP väljer partiordförande för de följande tre åren i Lahtis i februari. Nuvarande ordförande Antti Rinne har inte meddelat om han tänker fortsätta.

YLE - 30 nov 16 kl. 11:00

Antti Rinne: "Allvarligt om statsministern utövar påtryckning på nyhetsbevakning"

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne säger att det är allvarligt om statsminister Juha Sipilä (C) har utövat påtryckningar på Yles nyhetsverksamhet. - Det är viktigt att Sipilä stiger fram och förklarar händelseförloppet, och viktigt är också att han redogör för de e-postmeddelanden som han har sänt, säger Rinne. - Det är framför allt viktigt därför att yttrandefriheten är en central grundlagsenlig rättighet, och den gäller också Yle, säger han.

YLE - 27 jul 13 kl. 15:20

Pro:s Antti Rinne kritiserar Finlands elit

Fackförbundet Pro:s ordförande Antti Rinne riktar hård kritik mot Finlands elit och deras värderingar. Han jämför det finska arbetslivet med Titanic. Enligt Rinne borde beslutsfattarna och företagseliten granska hur hållbara deras egna värderingar är innan man på hösten fattar beslut om landets ekonomi och arbetsmarknad.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Rinne ratas av folket i Yles undersökning: Majoriteten anser att statsministerns avgång beror på honom själv

Regeringskrisen kulminerade i statsminister Antti Rinnes (SDP) avgång i tisdags. Enligt folket borde Rinne se sig i spegeln, majoriteten anser att regeringskrisen var Rinnes eget fel..

YLE - 3 timmar sedan

Det första av Veijo Baltzars offer stiger fram – rapartisten Mercedes Bentso: ''Jag trodde han såg min talang''

Rapartisten Mercedes Bentso berättar i en intervju för Yle att hon är ett av kulturrådet Veijo Baltzars offer. Hon har skrivit en låt om sina erfarenheter före Baltzar greps i november..

YLE - 6 timmar sedan

Asylsökande irakier: “Väntan är som ett fängelse"

Sedan i torsdags står ett svart tält utanför Migrationsverkets kontor i Böle i Helsingfors. Det är asylsökande irakier som demonstrerar mot att Migrationsverket anser att Irak är ett säkert land att skicka tillbaka asylsökande till..

YLE - 8 timmar sedan

Partierna i den avgångna regeringen säger ja till fortsatt regeringssamarbete under ledning av SDP

De fem parter som medverkade i statsminister Antti Rinnes regering har svarat jakande på de två frågor Rinne ställde i egenskap av regeringssonderare..

YLE - 8 timmar sedan

Nästan 2,3 miljoner såg slottsbalen på tv

Yles tvåspråkiga tv-sändningar från presidentens självständighetsmottagning sågs på självständighetsdagen av i genomsnitt 2,28 miljoner människor..

YLE - 9 timmar sedan

Raseborg fortsätter köpa läkar- och fjärrläkartjänster för sina äldre invånare: "Telefontjänsterna ersätter inte läkarbesök"

Raseborgs stad fortsätter köpa privata läkartjänster för äldre som bor på stadens olika vårdboenden eller bor hemma, men är inskrivna i Vård i hemmet. Nu utvidgas avtalet också till vårdavdelningen vid Raseborgs hälsovårdscentral..

YLE - 9 timmar sedan

Buller och lukter kan förekomma vid raffinaderiet i Nådendal under strejken - verksamheten på sparlåga

Raffinaderiet går på sparlåga under industrifackets strejk. Endast kritiska säkerhetssystem hålls i bruk..

YLE - 17 timmar sedan

Debatten om unga och deras porrkonsumtion – är vi blåögda eller har vi moralpanik?

Porrfritt, porrfilter, porrmyter, porrberoende. Ser man på den allmänna debatten om porrens ökade tillgänglighet i allmänhet och bland unga i synnerhet, ser den väldigt olika ut i Finland och Sverige. I Sverige går debatten het medan den knappt kommit igång här i Finland..

YLE - Igår: 18:22

Missade du intervjun med Lotta Backlund? Eller vill du se om intervjun med Tim Sparv? Här hittar du de svenska intervjuerna på slottet

Svenska Yle har intervjuat intressanta gäster på festen på slottet under självständighetsdagen 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.