Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 11 December, 02:19

Cornucopia - 01 dec 19 kl. 19:12

Konjunkturläget enskilda sektorerNedan följer redovisningen av konjunkturläget för alla de enskilda sektorer och delsektorer som Konjunkturinstitutet redovisar separat. Bland annat har industrin kraschat i princip helt, undantaget konsumtionsvaror, läkemedel och livsmedel.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Konjunkturinstitutet, IT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konjunkturläget, enskilda, sektorer
Cornucopia - 29 nov 18 kl. 11:48

Konjunkturläget enskilda sektorer - Internethandeln och banker rasar

Nedan följer redovisningen över konjunkturläget i de enskilda sektorerna enligt Konjunkturinstitutets (KI) barometerindikator ("konjunkturbarometern"). Bland iögonfallande förändringar är en kraftig försämring hos Internethandeln, en av de få sektorer inom konsumenternas detaljhandel som är positiv. Även raset för bank- och försäkringssektorn är intressant.

Cornucopia - 11 feb 19 kl. 09:10

Konjunkturläget enskilda sektorer - mörkrött för fastighetsmäklarna - tjänstesektorn iågkonjunktur

Konjunkturläget i enskilda sektorer visar bland annat att läget är mörkrött för fastgihetsmäklarna, vilket är en indikator på hur het bostadsbranschen är just nu. Man ser också inbromsningar i företagens investeringar i IT-hårdvara, och indikationer finns på att man nu även drar in på reklam vilket inte är helt ovanligt vid lågkonjunktur, i synnerhet tryckt reklam. Tjänstesektorn indikerar tydligt lågkonjunktur.

Cornucopia - 09 maj 19 kl. 13:13

Konjunkturläget enskilda sektorer - bygg, partihandel och tjänster negativa

Nedan följer konjunkturläget i enskilda sektorer. Byggsektorn och tjänstesektorn är som helhet nu negativa i lågkonjunktur, och läget är nattsvart inom petroleumindustrin och arbetsförmedling- och bemanningsföretag, samt partihandel för jordbruk. Internethandeln är det enda som är i överhettning utöver enstaka industrisektorer.

Cornucopia - 30 okt 19 kl. 12:55

Konjunkturläget enskilda sektorer - negativt även för IT-konsulter

Nedan följer konjunkturbarometern för alla de enskilda sektorer och undersektorer som Konjunkturinstitutet undersöker. Ljusglimatarna är få, och särskilt sektorer som arbetar mot företag, business-to-business har det blödrött. Läget är även rött för IT-konsulterna.

Cornucopia - 30 aug 19 kl. 09:16

Konjunkturläget per sektor - blodrött i industrin

Konjunkturläget för enskilda sektorer signalerar nu rött för flera sektorer av svensk tillverkningsindustri. Raset är drastiskt och har gått från mestadels överhettning förra hösten till djup lågkonjunktur i allt fler sektorer, och lågkonjunktur hos de flesta. Värst är det för stål och pappersindustrin, dvs den svenska basindustrin.

Cornucopia - 26 okt 18 kl. 11:07

Konjunkturläget för arkitekter och fastighetsmäklare signalerar om sämre byggkonjunktur

Konjunkturläget är kyligt till mycket kallt för arkitekter och fastighetsmäklare. Detta signalerar fortsatt inbromsning för byggsektorn, som fortfarande har positiva, om än fallande konjunktursiffror. Läget har dock varit sämre för fastighetsmäklarna, men arkitektbyråer och tekniska konsulter är bara i början av konjunkturnedgången.

DI - 16 okt 17 kl. 18:16

Enkät: Så är konjunkturläget just nu

Di frågar företrädare för olika branscher om konjunkturläget..

YLE - 02 maj 19 kl. 12:36

Konjunkturläget positivt i Österbotten men arbetskraftsbristen hindrar tillväxt

Konjunkturläget är rätt bra i Österbotten, men för hela landet ser det lite svagare ut. Det är kontentan av EK:s konjunkturbarometer som presenterades på torsdagen..

HBL - 22 mar 13 kl. 10:00

Regeringens åtgärder passar konjunkturläget

De åtgärder som regeringen enades om i ramförhandlingarna passar bra in i dagens svaga konjunkturläge, anser forskningschef Markku Kotilainen på Näringslivets forskningsinstitut Etla. Kotilainen tycker att regeringen handlade rätt då den begränsade anpassningsåtgärderna i statsekonomin till 600 miljoner euro och lämnade de större besparingarna till nästa regering. ?

Nya Wermlands Tidningen - 09 okt 12 kl. 10:13

Koncernchefen om konjunkturläget

? Jag tror att vi kan klara oss igenom det svåra läget för sågverksindustrin utan några större varsel. Det kan dock bli fråga om säsongsmässiga anpassningar, främst då på hyvlade varor i Sverige och Norge.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Kan man bygga en politisk vision på undergång och misär?

Angående frånvaron av visioner från våra politiska partier, så är väl den enda nydanande visionen som lanserats just att mänskligheten ska gå under och att allt kommer bli värre på grund av klimatförändringar. Det är knappast en grund att bygga en långsiktig politisk rörelse på, utan kommer leda till en för rörelsen negativ motreaktion.
FolkPolitiska visioner ska bygga på utopier och drömmen om ett bättre liv.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Reklam - alkohol kan skada din hälsa!

Lars Wilderängs Preparatus Supervivet #75406 i Systembolagets beställningssortiment..

Cornucopia - 16 timmar sedan

SEB: Hushållen tror fortfarande på stigande bostadspriser

Hushållen tror fortfarande på stigande bostadspriser enligt SEB:s boprisindikator. Det innebär att priserna kommer fortsätta stiga, då de drivs av hushållens psykologiska förväntningar. Dock kan det vända snabbt, men inte just precis nu.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Föreläser i Båstad ikväll - boksigneringar Skene, Kungsbacka, Center Syd torsdag - söndag

Ikväll håller jag en författar- och preppingföreläsning på biblioteket i Båstad klockan 18-19. På torsdag 17-18 signerar min fru Lena och jag böcker i Skene bokhandel, på fredag signerar jag böcker hos Akademibokhandeln Kungsbacka 16-17 och på söndag 13:00 - 14:30 signerar Lena och jag böcker hos Akademibokhandeln Center Syd. Fyra tillfällen att ordna signerade julklappar - Fallet till de som bor i bostadsrätt och behöver lite feelgood, eller någon av mina andra romaner, eller Är du förberedd?

Cornucopia - 19 timmar sedan

Nästan gratis elbilsladdning söndag-måndag

Med timmätningen av elen var laddningen av elbilen efter helgens Stockholmsresa nästan gratis natten till måndag (undantaget skatt). Elpriset var nere på knappt 2 öre per kWh. Och E.

Cornucopia - Igår: 15:43

Storbritannien till val på torsdag - Tories får egen majoritet i opinionen

På torsdag går Storbritannien till parlamentsval som en konsekvens av det interna Brexit-bråket. I opinionsundersökningarna ser de konservativa Tories ut att leda stort med egen majoritet, vilket förmodas ska tolkas som ett stöd för Brexit.Ny fördelning av säten i parlamentets underhus röstas om på torsdag.

Cornucopia - Igår: 11:39

Ryssland stängs av från OS och VM i fyra år på grund av doping och korruption

Den internationella antidopningsorganisationen Wada stänger av Ryssland och ryska idrottare från alla stora mästerskap i fyra år. Detta på grund av det omfattande bruket av doping, och att den ryska antidopningsorganisationerna och laboratorierna varit korrumperade och släppt igenom dopade ryssar. Inte ens på idrott klarar Ryssland längre av något utan att fuska - om de någonsin gjort det.

Cornucopia - Igår: 10:41

Noll vapenstölder i Stockholm 2018 - i år är det sju, från regeringskansliet

Förra året skedde det noll stölder av skjutvapen från legala vapenägare i Stockholms län. I år har det skett sju stycken stölder av skjutvapen, och alla har skett från regeringskansliet. Kanske därför regeringen vill göra vapenlagstiftningen hårdare än EU:s direkt - för att de själva inte kan hålla ordning på sina vapen?

Cornucopia - Igår: 09:49

MP-S-C-L backar och bugar för V - blir ingen regeringskris (?) och reform av Arbetsförnedringen

Hotet om misstroendevotering mot arbetsmarknasminister Eva Nordmark (S) gjorde att regeringen och JÖK-samarbetspartnerna C+L backar och bugar sig för Jonas Sjöstedt (V) och Vänsterpartiet. Man skjuter således upp reformeringen av Arbetsförmedlingen ett år för att undvika en regeringskris.
Segrare.

Cornucopia - Igår: 07:54

Svikande framtidstro - eller bara medelålderskris?

"Framtiden var bättre förr." - flera läsareFlera läsare utbrast i kommentarer något i stil med att framtiden var bättre förr, och verkar förlorat framtidstron. Beror detta på det narrativ som vissa politiska krafter aktivt säljer in via sina svansar och ivrigt påhejat av media, eller handlar det helt enkelt om att de vita manliga medelålders bloggläsarna börjat inse att de nått medelåldern och tror sig ha livet bakom sig?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.