Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 07 December, 18:43

Cornucopia - 01 dec 19 kl. 10:32

Konjunkturen: Företagen vill dra ner - facket vill ha 4% lönehöjningarFöretagen i majoriteten av landets län räknar med åtstramningar under första halvåret av 2020 enligt en mätning från Svenskt Näringsliv med 3 600 respondenter. Samtidigt vill facken ha ett lönepåslag på 4%.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Svenskt Näringsliv, Stockholm, Dagens Industri, Svensk Näringslivs, Näringslivs, Dahl, Konjunkturinstitutet, SN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konjunkturen, Företagenvill , dra, ner, facketvill ha 4% , lönehöjningar
Västerbottens Folkblad - 03 apr 18 kl. 21:00

[PLUS] Knepen för den som vill dra ner på konsumtionen

Konsument. När både konjunkturen, hjärnan och marknadsförare drar åt samma håll är det svårt att....

Cornucopia - 10 apr 18 kl. 10:30

Konjunkturen påverkar inte hushållens konsumtion - utom för utlandsresor och bilar

Vare sig lågkonjunktur eller ens recession har någon större påverkan på hushållens ständigt stigande konsumtion. Det enda som i princip påverkas är resor och inköp av nya bilar. Istället sägs pengarna gå till att lyxa till det hemma när ekonomin går dåligt.

Dagens PS - 15 jan 19 kl. 08:12

10 supertips när konjunkturen dyker

Så här klarar ditt företag pressen och blir en vinnare – mitt i infernot. Experter guidar dig i Dagens Industri. Margareta Oudhuis, professor i arbetsvetenskap vid Högskolan i Borås, är en av dessa experter och hon menar att det finns flera användbara strategier som företag kan ta till när konjunkturen vänder nedåt.

Dagens PS - 12 feb 19 kl. 09:12

10 supertips när konjunkturen dyker

Så här klarar ditt företag pressen och står starkt – mitt i blåsten. Experter guidar dig i Dagens Industri. Margareta Oudhuis, professor i arbetsvetenskap vid Högskolan i Borås, är en av dessa experter och hon menar att det finns flera användbara strategier som företag kan ta till när konjunkturen vänder nedåt.

Cornucopia - 20 aug 18 kl. 16:17

Konjunkturen: Dessa branscher är redan i nattsvart läge

Just det. En kort uppföljning på tidigare inlägg om konjunkturbarometern. Flera delbranscher är nu redan i nattsvart recessions-läge med värden under -10 (90 hos Konjunkturinstitutet) i barometern.

Cornucopia - 25 jun 14 kl. 08:02

Höghus, börsen och konjunkturen

När husen sträcker sig mot himlen gör även börsen det. I samband med högkonjunktur bygger man höga hus i Sverige, och detta kan med lite curve-fitting och fooled by randomness matchas mot kommande börsnedgång och konjunkturnedgång. Här följer en sammanställning från 80-talet och framåt.

Cornucopia - 02 maj 16 kl. 11:50

Robert Shiller: Den globala konjunkturen vänder ner på psykologi

"[H]istory does tell us that human imagination can spontaneously transform discrete events into world-shaking narratives of unexpected color and force." - professor Robert J ShillerProfessor Robert J Shiller skriver i ansedda New York Times om vad som får den globala konjunkturen att vända ner igen. Det handlar om psykologi och förändringar i den berättelse (eng narrative) som förs ut i ekonomin slår om till att sluta spendera pengar.

Computer Sweden - 16 okt 12 kl. 03:00

... och även Atea drar ner

Som ett led i att anpassa organisationen till den rådande konjunkturen drar konsultbolaget Atea ner sin personalstyrka med 18 personer i Sverige. Det är främst verksamheten i Stockholm som drabbas..

Dagens PS - 02 sep 19 kl. 09:58

Stockholmsföretagen: ”Läget sämre än normalt”

Företagen i huvudstaden bedömer att konjunkturen går mot mörkare tider, visar siffror. I Stockholmsbarometern från Stockholms handelskammare, som du kan ladda ner här, framgår det att konjunkturläget försvagades under årets andra kvartal efter att det återhämtat sig under första kvartalet. Den så kallade konfidensindikatorn i näringslivet minskade med nästan 4 enheter till 95,7, visar rapporten där det heter att ”företagen anser att konjunkturen är svagare än den historiska normalnivån”.

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 10:14

Konjunkturen dippar för småföretagen

Konjunkturindikatorn uppges i dag ligga långt under det historiska snittet, skriver SvD. När konjunkturen toppade låg indikatorn i Småföretagarbarometern på 76. Det var 2016.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Svensk Soldat 2019: "Varje besked om att mobiliseringen och motståndet ska avbrytas är falskt."

I den nya utgåvan av Försvarsmaktens Svensk soldat & sjöman (SV SOLD 2019) tydliggörs den gamla slagdängan om att varje meddelande om att mobilisering eller motstånd ska avbrytas är falskt och att sociala medier eller SMS aldrig kommer användas officiellt.
Varje besked om att motståndet ska avbrytas är falskt.
Texten i SV SOLD 2019 lyder som följande i bilagan kring mobilisering:
"Observera!

Cornucopia - 6 timmar sedan

Swedbank: Finns inget alternativ till aktier

Swedbanks säljare skriver i en så kallad analys att det inte finns något alternativ till aktier, och därför ska man köpa aktier oavsett värderingarna.
Billen på Vallgatan. Och bloggaren.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Varför arbetar man på coworking eller café?

Med anledning av de kommande höjda hyrorna för coworkingarbetsplatser så kan man diskuterar varför egenförertagare sitter och arbetar på coworkingarbetsplatser eller på caféer. Varför sitter man inte bara hemma? Svaren är antagligen lika många som egenföretagare, men några tankar följer.

Cornucopia - Igår: 16:17

Fredagsmys: Putin - ett skitpapper

Dags för ett kort fredagsmys igen. Inhandlade lite papper när jag var i Ukraina. Lite boktrivia nedan.

Cornucopia - Igår: 12:45

Förmys: Nya skattetabeller hos Skatteverket

Dags för lite förmys denna fredag. Eftersom skattesänkningarna tydligen var klubbade redan, så finns nu nya skattetabeller hos Skatteverket, så du kan se hur stor skattesänkning du faktiskt får från årsskiftet.Degen forsar in!

Cornucopia - Igår: 09:06

Inga skattesänkningar och inga höjda anslag om regeringen avgår

Om regeringen Löfven (S) väljer att avgå på grund av misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), så blir det eventuellt ingen ny statsbudget för nästa år. Det betyder bland annat att skattesäkningar som slopad värnskatt uteblir, och även att ökade anslag till försvar, polis, rättsväsende och alla de utlovade extra miljarderna till kommunerna går om intet.
Rosenbad och riksdagen.

Cornucopia - Igår: 07:43

Beskedet: Chockhöjning av hyran för delade arbetsplatser och co-working

De allt mer populära delade arbetsplatserna, så kallade co-working kontorshotell ska enligt ett besked från Skatteverket vara momsfria. Det innebär chockhöjningar av hyrorna, eftersom hyresvärdarna därmed inte får dra av momsen. Potentiellt kan det slå ut en hel bransch och göra att tusentals små- och egenföretagare blir utan arbetsplatser.

Cornucopia - Igår: 20:04

V vill fälla S-minister för M och KD:s politik - får stöd av M och KD

Vänsterpartiet bestämde sig idag för att rösta om en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark för att regeringen går vidare med M+KD:s budget och nedskärningar av den meningslösa Arbetsförmedlingen, tillsammans med MP-C-L. M och KD säger sig stödja misstroendeförklaringen mot deras egen politik, men avgörandet fälls således av SD. Förvirrad?

Cornucopia - I förrgår: 15:35

Så blev valet av ny vindtät fleecjacka

Dags för en kort uppföljning av valet av vindtät fleecejacka, eftersom ni kom med så många förslag.
Storleken är large. Modellen på bilden är 184 cm lång och är 77.

Cornucopia - I förrgår: 12:06

Nu finns det bara två block i svensk politik: S-blocket och SD-blocket

Efter att Moderaternas partiledare och gruppledare i riksdagen satt sig ner och haft möte med Sverigedemokraternas partiledare och gruppledare, så är det nu tydligt att Sveriges rikspolitik återigen reducerats till två block och tiden av osäkerhet är därmed över. Vi har nu S-blocket och SD-blocket, och den som inte vill stödja vare sig S eller SD har inte längre något parti på valbar plats att rösta på.
Ulf Kristersson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.