Cornucopia > Ekonomi

Friday, 13 December, 12:14

Cornucopia - 30 nov 19 kl. 10:01

Avvaktande börsvecka överEn avvaktande börsvecka slutade med nedgångar på fredagen, men stängde ändå svagt plus.Dagschart OMXSPI.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
OMXSPI, OMXS30, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avvaktande, börsveckaöver
Affärsvärlden - 13 mar 17 kl. 14:09

Volvo klättrar på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen intog en avvaktande hållning under en börsvecka som präglas av centralbanksbesked och rapporter från bolag inom detaljhandeln. Handelsaktiviteten var tunn. Även ute på börserna i Europa syntes mindre förändringar..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Boksignering Akademibokhandeln Kungsmässan i Kungsbacka idag 16-18

Idag signerar jag böcker hos Akademibokhandeln i Kungsmässan i Kungsbacka mellan 16 och 18. Sista chansen att få signerade böcker i Göteborgsområdet inför julen. Vi ses där!

Cornucopia - 2 timmar sedan

Stärkt pund och svensk krona på brittiskt valrersultat

Det brittiska pundet stärktes kraftigt så fort vallokalsundersökningen presenterades igår kväll. Även svenska kronan stärktes på beskedet.Femminuterschart GBPEUR.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Förkrossande brittisk valseger för Tories utom i Skottland - slutet för det förenade kungariket Storbritannien?

Med 637 av 650 mandat räknade har konservativa Tories en egen majoritet i brittiska parlamentet i en förkrossande valseger med +65 mandat mot socialistiska Labours -41. Man har dock förlorat stort i delkungariket Skottland som nästan helt tas av det skotska nationalistpartiet SNP, vilket väcker frågan om en splittring av det förenade konungariket och en ny skotsk folkomröstning, och ett framtida skotskt EU-medlemskap. Därmed förlorar Storbritannien både sin olja och sin kärnvapenubåtsbas.

Cornucopia - 21 timmar sedan

TV4, Telia, Tele2/Comhem och linjärteves sista strid

Sedan Telia nyligen förvärvade TV4 har i veckan har Tele2-ägda ComHem slutat vidaresända linjärtevekanalen efter att man blivit sura på Telia. Detta inkluderar tydligen även den marksända digitaltjänsten Boxer, som ägs av Comhem. Dock ska TV4 fortfarande gå att ta emot som marksänd fri teve med enbart en digital-tevemottagare.

Cornucopia - Igår: 11:02

Svenska kraftnät avbryter upphandling av effektreserv - fick bara ett anbud

För innevarande vinter har Svenska Kraftnät försökt upphandla ytterligare effektreserv för att kompensera för effektbristen vid en köldknäpp i vinter, nu när en första reaktor i Ringhals stängs ner. Man har nu avbrutit upphandlingen, då man bara fick in ett enda anbud, vilket sätter fingret på att det helt enkelt inte finns några kraftverk för att använda som effektreserv.
Vintern är på väg ...

Cornucopia - Igår: 10:18

Amiral Kuznetsov brinner

Rysslands enda hangarfartyg har fattat eld under ett svetsarbete. Fem människor ska vara skadade, det finns uppgifter om dödade. Kreml-diktaturens nyhetsbyrå TASS uppger att 120 kvadratmeter av fartyget brinner och att bränsleförråd nu ska ha antänts.

Cornucopia - Igår: 09:16

Election actually - Tories får fortfarande egen majoriet i opinionen

Idag går Storbritannien till val. Tories får fortfarande ensam majoritet enligt den senaste opinionsundersökningen, men bollen är oval i rugby och med det brittiska valsystemet kan allt hända. I potten ligger förstås Brexit.

Cornucopia - Igår: 08:34

Boksignering i Skene idag 16-18

Lena och jag signerar Är du förberedd? idag torsdag klockan 16 - 18 hos Skene Bokhandel i Skene. Jag signerar även mina andra böcker, så passa på att komma förbi och ordna julklapparna.

Cornucopia - Igår: 07:37

Partisympatierna: Moderaterna störst hos höginkomsttagarna

SCB:s partisympatiundersökning för november 2019 (SCB PSU nov 2019) visar föga överraskande att Moderaterna är störst hos höginkomsttagarna. MP och C är de partier vars väljarkår domineras mest av de lägsta inkomsterna, medan L och M har väljarkårer med de högsta inkomsterna.
Partisympatier efter inkomstgrupper normerat runt 100.

Cornucopia - Igår: 15:34

Är Internet de politiska visionernas död?

Förr i tiden var media begränsat och ofta helt eller delvis statskontrollerat, samt grindvakter hindrade att vem som helst kunde uttala sig om vad som helst. Med Internet är media i praktiken fritt och vem som helst kan uttala sig. Frågan är om detta är grunden till de politiska visionernas död - det går helt enkelt inte längre att etablera något konsensus om samhällsmålen, utan Internets pluralism leder istället till splittring och konfrontation.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.