Expressen > Opinion

Sunday, 08 December, 17:32

Expressen - 2019-11-30 07:15:00

Nix, Löfven, segregation förklarar inte gängvåldetStatsministern har faktiskt fel, inte bara om invandring och kriminalitet, utan även om segregation och kriminalitet. Forskare har visat att bostadsområde under uppväxten inte har någon märkbar påverkan på benägenheten att senare begå våldsbrott, skriver Mattias Lindberg..
Läs mer på Expressen Bilden delad av Expressen via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Mattias Lindberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nix, Löfven, segregation, förklararinte , gängvåldet

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Varför vill vår regering främja skuggsamhället?

Med över 400 000 samordningsnummer i händerna på personer som inte styrkt sin identitet behövs en rejäl omstart.Skatteverket bör få i uppdrag att makulera samtliga samordningsnummer, såvida inte personerna bakom kan inställa sig och visa korrekta ID-handlingar..

Expressen - Igår: 17:15

MP är en negativ kraft för landsbygden

När Miljöpartiet vill vara relevanta för landsbygden poserar man med ett förslag som är lånat från Centerpartiet, skriver Helena Lindahl (C)..

Expressen - Igår: 07:15

Wahhabismen är ett hot mot vår frihet

Radikal islam kan i det sekulära Sverige spridas i ett slags religiöst vakuum. Därför förvånar det inte att Saudiarabien via mångmiljonbidrag i dag rapporteras ha inflytande över var fjärde moské i Sverige. Risken för en mer hårdför religiös åskådning inom svensk islam måste anses påtaglig, skriver Björn Söder (SD)..

Expressen - I förrgår: 07:00

Vi bönder räddar er vid en nationell kris

Det enda vi begär är att politikerna vårdar oss även i goda tider – köp in mat från oss till de offentliga köken, se till så att vi får schysta och konkurrenskraftiga villkor att förhålla oss till. Då hjälper vi er mer än gärna i svåra tider, skriver mjölkbonden Anette Gustawson..

Expressen - 05 dec 19 kl. 12:59

Snart släcker vi TV4 för miljoner kunder

Sveriges största kommersiella tv-kanal riskerar att tappa en tredjedel av Sveriges hushåll, bara en vecka efter Telias övertagande. Vi tolkar det som att Telia vill krama ur mer värde från TV4 genom att begränsa spridningen till så få distributörer som möjligt, skriver Tele 2:s vd Anders Nilsson..

Expressen - 05 dec 19 kl. 06:05

Borgerligheten har apat efter SD – inte tvärtom

Timbros Fredrik Hultmans anklagelse om att SD skulle sakna ideologisk stringens och att vi skulle ha bytt fot i varje ståndpunkt de senaste åren, i ett försök att efterapa borgerligheten, är löjlig.Det är skriande uppenbart att övriga partier anpassat sig till SD:s politik på avgörande punkter – inte tvärtom, skriver Mattias Karlsson..

Expressen - 04 dec 19 kl. 06:15

Läckberg parasiterar på det gemensamma

Camilla Läckbergs företag Hedda Care skulle inte klara sig en dag utan offentligt bistånd. Du borde ägna dig åt något annat – varför inte skriva en deckare om de som vill rasera den gemensamma sjukvården? skriver John Lapidus, doktor i ekonomisk historia.

Expressen - 03 dec 19 kl. 06:15

Sverige – från föredöme till riktigt dåligt exempel

Med en blomstrande ekonomi i ryggen har Sverige velat ta ledartröjan i arbetet med mänskliga rättigheter. Men devisen ”Ingen ska lämnas utanför” ekar tomt när vi ser hur personer med funktionsnedsättning halkat längre och längre efter i det svenska samhället, skriver Funktionsrätt Sverige som i dag lanserar en ny rapport..

Expressen - 02 dec 19 kl. 17:04

MP tar ansvar för landsbygden

Centerpartiets Helena Lindahl viftar vilt och hugger på regeringens politik och påstår att någon förolämpas när höjningen av klimatskatten beskrivs på ett förenklat sätt.Vi i Miljöpartiet tar ansvar även för landsbygden, skriver Maria Gardfjell..

Expressen - 02 dec 19 kl. 06:15

Tioåringens ord: Jag kommer också bli skjuten

Han är bara tio – men det sägs att han redan agerar springpojke. Gängen rekryterar de unga med drömmar om att köra Lamborghini, drömmar om dyra märkeskläder från topp till tå.Med nedskärningarna i skolan blir jag ännu en i raden av vuxna som lämnar barnen åt sitt öde, skriver Torsten Gunnehill, lärarassistent i Malmö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.