PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 06 December, 20:11

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 15:52

Chefsstrategen hyfsat optimistisk inför 2020Decemberupplagan bär titeln ”Fortsätter resan?” och det enkla svaret är förstås att det står skrivet i stjärnorna. Men det ser ändå hyfsat ut inför 2020, menar Nordeas chefsstrateg Michael Livijn. – Under avslutningen av detta år, och under inledningen av nästa, ser vi fortsatt att aktier har mer att ge. Vårt huvudscenario är en ekonomisk stabilisering som kan understödja en hygglig vinstutveckling.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fortsätter, Nordeas, Michael Livijn, PMI, Nordea, TINA, Is No Alternative, Europa, ECB, Kina, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefsstrategen, hyfsat, optimistiskinför , 2020
DI - 12 nov 19 kl. 15:47

Paradox vd optimistisk: ”2020 ett väldigt spännande år”

Paradox ökar omsättningen – men när det gäller resultat och kassaflöde är siffrorna inte lika muntra. .

YLE - 07 jun 16 kl. 12:10

Raseborg 2020: "Det var bara pang pang med klubban"

Det fanns flera besvikna ansikten på läktaren efter att Raseborg hade fattat beslut om att lägga ner tre skolor. Men även vissa politiker var besvikna och gick hem innan röstningen var över. På läktaren i Seminarieskolans aula i Ekenäs satt föräldrar med barn i de indragningshotade skolorna Västerby, Snappertuna och den finska skolan Klinkbackan koulu.

UNT - 5 timmar sedan

Löfven optimistisk om att rädda minister

Statsminister Stefan Löfven (S) är optimistisk om att kunna undanröja hotet..

NSD - 8 timmar sedan

Löfven optimistisk om att rädda minister

Statsminister Stefan Löfven (S) är optimistisk om att kunna undanröja hotet..

BT - 27 sep 12 kl. 12:10

Optimistisk Volvochef i Paris

När den internationella bilsalongen öppnade i Paris i dag stack Volvos tillfällige chef Jan Gurander ut hakan och antydde att företaget kan överträffa tidigare försäljningsmål.
Enligt Volvos långsiktiga mål ska försäljningen växa till 800 000 bilar 2020. Alltså nära nog en fördubbling mot nu.

YLE - 11 maj 19 kl. 09:39

Det finlandssvenska hockeylandslaget har aldrig varit bättre – dessa 25 spelare skulle bilda ett hyfsat VM-lag

Samtidigt som Finlands VM-hockeylag på pappret är anonymare än på mannaminnen gäller det motsatta för ett hypotetiskt finlandssvenskt landslag. Just nu finns bara en finlandssvensk NHL-spelare men hela tio stycken knackar på dörren. Anton Lundell som kan ta klivet över Atlanten hösten 2020 har alla förutsättningar att bli en NHL-stjärna..

Nyhetskanalen - 06 nov 12 kl. 15:28

Obama: "Jag känner mig optimistisk, men bara försiktigt optimistisk"

- Jag känner mig optimistisk, men bara försiktigt optimistisk. Innan folk verkligen dyker upp och röstar, är allt bara spekulation, sade Obama under ett tv-framträdande i Steve Harvey Morning Show.Han väntas göra ett dussintals tv-framträdanden från hemstaden Chicago under valdagen.

BT - 30 aug 11 kl. 11:46

SEB: Borg är alltför optimistisk

Ekonomerna på storbanken SEB bedömer att det blir en kraftig nedgång nästa år och att återhämtningen kommer att ta lång tid.
Chefekonom Robert Bergqvist anser att finansminister Anders Borgs prognos är alltför optimistisk.
- Borg är dyster för 2012 men han gör en ganska optimistisk bedömning längre fram.

VA - 30 aug 11 kl. 13:49

"Borg är för optimistisk"

30 augusti Förstora Robert Bergqvist, chefsekonom SEB. Ekonomerna på storbanken SEB bedömer att det blir en kraftig nedgång nästa år och att återhämtningen kommer att ta lång tid. Chefekonom Robert Bergqvist anser att finansminister Anders Borgs prognos är alltför optimistisk.

YLE - 28 jun 13 kl. 06:04

Hyfsat både i Bryssel och på åkern

- Det ser hyfsat ut, säger Tomas Långgård i Malax, och då menar han den kommande skörden på odlingsfälten Då det gäller överenskommelsen om EU:s gemensamma jordbrukspolitik, den så kallade CAP-reformen, så tycker han att resultat också där är hyfsat. Som både odlare och svinuppfödare skulle han ha önskat att svinnäringen skulle ha inkluderats i de produktionskopplade stöden. Däremot är han nöjd med att miljöanpassningen av jordbrukspolitiken fick flexiblare villkor, där beaktades att odlingsförhållandena i norr är annorlunda än i Mellaneuropa.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Stark amerikansk jobbstatistik

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

”Ansträngd värdering” bakom H&M-familjens minskning i Hexagon

Det säger Ramsburys investeringschef Johan Vögeli till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen, dagen efter det blivit känt att H&M-familjen Perssons investeringsbolag sålt 3 miljoner aktier i mätteknikbolaget under november. ”Vi tycker att Hexagon är ett jättefint och välskött bolag och aktien är fortsatt spännande. Bolaget är välpositionerat inför framtiden med sitt högteknologiska innehåll.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Proffsinvesterare spår global recession inom fem år

”Även stigande statsskulder och en låg ekonomisk tillväxt oroar institutionella investerare världen över”, skriver Funds Europe. I och med att statsskulder fortsätter att stiga är nästan 90 procent av de institutionella investerarna oroliga att det kommer att ha en väsentlig påverkan på den globala ekonomin. Över 80 procent menade på att de förväntar sig en global finansiell kris inom de nästkommande fem åren, skriver Funds Europe.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Vapentillverkare höjer vinstprognos

Sent på torsdagskvällen rapporterade American Outdoor en försäljning och en justerad vinst för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret som överträffade analytikernas snittförväntningar, skriver tidningen. Samtidigt höjde bolaget sin försäljningsprognos för helåret till 680-700 miljoner dollar, från 630-650 miljoner dollar. Det var högre än analytikernas snittförväntningar, som låg på 639 miljoner dollar, enligt FT.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Hernhag: Fem högriskaktier med tillväxtpotential

Erik: Hej Marcus! Om du skulle köpa 5 stycken högriskaktier med tillväxtpotential inför 2020. Vilka blir det då?

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Spararnas amerikanska favoritaktier

Beyond Meat hade en fantastisk kursresa efter introduktionen i maj och var som mest upp 839 procent (234,9 dollar) jämfört med introduktionskursen på 25 USD.  Sedan gick luften ur aktien. I slutet av oktober föll kursen ytterligare i samband med att inlåsningsperioden gick ut för tidiga investerare och insiders som passade på att ta hem vinsterna.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Morgan Stanley ser potential på medellång sikt

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Här är fredagens färska aktierekar

SEB Equities inleder bevakningen av Oncopeptides med rekommendationen köp. Riktkursen är 149 kr. Aktien stängde på 131,60 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Auktionsfirman sänker helårsprognosen

Lauritz.com spår nu att intäktstillväxten blir mellan 0 procent och -2 procent, jämfört med tidigare +5 procent till +7 procent. Ebitda-resultatet väntas hamna i intervallet 10-15 miljoner danska kronor, jämfört med tidigare 15-25 miljoner danska kronor.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Förvaltarens fyra bästa småbolag

Den aktie som bidrog allra mest till Carnegie Micro Caps utveckling under förra månaden är Stillfront, upp 34 procent under månaden. Det var inte minst årets tredje kvartalsrapport som visade upp ett justerat rörelseresultat som ökade 80 procent och en omsättningsökning på 64 procent som fick aktiekursen att pekar rakt uppåt. ”Naturligtvis är samtliga dessa siffror hisnande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.