Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 05 December, 23:56

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 15:43

Sverige miljardstäms efter gruvförbudFörra året förbjöds uranprospektering i Sverige. Nu skickar ett australiskt gruvbolag en miljardstämning till Sveriges regering. Aura Energy började verka i Bergs kommun i Jämtland redan 2006, men ifjol förbjöds uranprospektering och uranbrytning av regeringen. Det omöjliggjorde att ha verksamhet i Sverige. Därför stämmer nu bolaget Sverige på 17 miljarder kronor, skriver SVT.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Sveriges, Energy, Bergs, Jämtland, SVT, Energy Charter Treaty, Kaj Hobér, Uppsala, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, miljardstämsefter , gruvförbud
Sydsvenskan - 22 sep 13 kl. 06:30

Lööf frälste de redan frälsta

Annie Lööf har samlat sina kärntrupper. Men det svåraste återstår om Centern ska klara sig kvar i riksdagen och rädda alliansen i valet 2014.Då måste Lööf först få Fredrik Reinfeldt att släppa fram fler Centerförslag i alliansens valmanifest.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Uppgifter: Percy Nilsson i förhör för insiderbrott

Byggentreprenören Percy Nilsson har under veckan varit anhållen för grovt insiderbrott, enligt vad Dagens Industri erfar. Kvällsposten var först ut med uppgifterna på onsdagskvällen men kunde då inte ange orsaken. Till Di dementerar Percy Nilsson, som äger fastighetsbolaget Parkfast, uppgifterna och säger i stället att han kallats till polisen i egenskap av vittne.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Majoritet för misstroende mot Nordmark

En majoritet i riksdagen vänder sig nu mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Moderaterna och Kristdemokraterna ger regeringen fem dagar. Efter turerna med Arbetsförmedlingen rycker nu en politisk konsekvens allt närmare.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Euronext köper aktiemajoritet i Nordpool

Börsoperatören Euronext köper aktiemajoriteten, 66 procent, i elbörsen Nordpool. I och med det förstärker börsen sin position ytterligare i Norden. Nordpool är Europas näst största kraftbörs och har sitt huvudkontor i Oslo, likt Oslobörsen som Euronext redan förvärvat.

Dagens PS - 10 timmar sedan

SAS aktie rasar – största tappet på tio år

SAS redovisade i dag sin delårsrapport för fjärde kvartalet. När flygbolaget nu stänger böckerna för 2019 är det med ett resultat i linje med prognosen – men 1,3 miljarder lägre än ifjol. Aktien rasar på rapporten.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Hon blir ny generaldirektör på AF

Arbetsförmedlingen får en ny generaldirektör. Det är Maria Mindhammar som ska försöka vända på skutan. Maria Mindhammar kommer närmast ifrån en position som överdirektör på Arbetsförmedlingen.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Scanias vd sågar EU-policyn: ”Går i fel riktning”

Efter nyåret 2020 väntas ett EU-direktiv ta bort de skattelättnader som är på plats för bland annat etanol. Något som gör Henrik Henriksson, vd på Scania, upprörd. ”Det går precis i fel riktning”, säger han.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Scania-vd:n sågar EU-policyn: ”Går åt fel håll”

Efter nyåret 2020 väntas ett EU-direktiv ta bort de skattelättnader som är på plats för bland annat etanol. Något som gör Henrik Henriksson, vd på Scania, upprörd. ”Det går precis i fel riktning”, säger han.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Analys: Bubbelvarning på fastighetsmarknaden

Senaste fastighetskraschen var 1992 och då rasade Sverige ner i en lågkonjunktur. Det här skriver Di.se i en analys med fokus på K-fastigheter, som på bara fyra dagar sedan börsentrén rusat med närmare 70 procent, framgår det.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Pablo Escobars bror säljer telefon med svensk hjälp

Narkotikakungen Pablo Escobars bror lanserar en ny smartphone. Till sin hjälp har han svenske vd:n Olof Gustafsson. Det är 71-årige Roberto Escobar som släpper smartphonen Escobar Fold 1 genom bolaget Escobar Inc.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Norskt bolag tar sikte på notering i Sverige

Norska bolaget Hudya har genomfört köpet av fintechbolaget Payr, ett förvärv som annonserades i somras. Nu siktar man på börsnotering – i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.