Realtid > Ekonomi

Saturday, 07 December, 05:48

Realtid - 29 nov 19 kl. 15:00

Det gör ont när affärsmodeller bristerTelekommarknaden fungerar inte och om inget görs kan Sverige snart ställas inför ett digitalt säkerhetspolitiskt hot. Realtids krönikör Per Lindvall uppmanar politikerna att dela upp Telia..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Per Lindvall, Telia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det gör, ontnär , affärsmodeller, brister
Dagensanalys.se - 09 apr 18 kl. 14:14

Krönika: ”Medier utvecklar nya affärsmodeller på nätet”

Det nya digitala medielandskapet har redan skapat plats för nya affärsmodeller där relationerna till konsumenterna utvecklas. Den tid då alla förväntade sig gratis innehåll av hög kvalitet på nätet tycks vara förbi. Allt fler är villiga att betala för det de vill ta del av.

Dagensanalys.se - 27 apr 16 kl. 08:15

7 digitala innovatörer som har trasat sönder gamla affärsmodeller

Disruptive Business har varit modeordet under ett par års tid, vad är då begreppet. Det är när en ny aktör kommer in på en marknad med oligopol där ett antal konkurrenter följer varandras fotspår. Helt plötsligt kommer en helt ny aktör in – i många fall en digital innovatör – och trasar sönder alla gamla affärsmodeller.

Västerbottens Folkblad - 08 jan 14 kl. 23:00

[PLUS] Olika affärsmodeller kan förvirra

Att det knorras i vissa led bland jägarna över de höga avgifterna kan bero på många saker. Markägarna har olika affärsmodeller för hur de tar betalt. Dessutom ska länsstyrelserna ha sin bit av kakan - eller älgen..

Supermiljöbloggen - 30 jul 15 kl. 11:34

OX2 om Rockströms förslag: ”Vi skulle få se många nya affärsmodeller och företag”

Linda Burenius Magnusson, vd för OX2 vindel, menar att ett mål om att bli den första fossilfria nationen i världen skulle leda till en positiv utveckling i Sverige. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

Regeringen - 21 jul 16 kl. 13:04

16 miljoner kronor till att utveckla cirkulära affärsmodeller och industriell symbios

Regeringen har beslutat att ge totalt 16 miljoner kronor (4 miljoner kronor per år) till Vinnova för att under 2016-2019 genomföra insatser för att stärka förutsättningarna för cirkulära affärsmodeller och industriell symbios..

Realtid - 12 jul 17 kl. 08:55

Nordens vd:ar söker disruptiva affärsmodeller

De nordiska vd:arna känner ett större förändringstryck relaterat till teknologiska förändringar jämfört med de större ekonomiernas vd:ar och söker efter disruptiva affärsmodeller. Hela 84 procent av de nordiska vd:arna säger sig sträva mot att vara den disruptiva kraften, snarare än att bli omsprungen av den. Det visar en global studie som har tagits fram av KPMG i samarbete med Forbes..

DI - 22 maj 18 kl. 14:18

Utmanare jagar el-jättar med nya affärsmodeller

Elmarknaden är inne i en transformation och många av dagens aktörer kommer att försvinna eller behöver förändras radikalt. Det tror såväl utmanare som Tibber och etablerade jättar som Vattenfall och Eon, men deras vägval skiljer sig åt. Digitalisering, solenergi och elbilar är några av drivkrafterna och jakten på nya affärsmodeller och den vinnande strategin är i full gång..

DI - 27 jun 18 kl. 09:25

Enkät: Hur ska politiken driva omställningen till hållbara affärsmodeller?

Hur vill politiken driva näringslivet att ställa om till hållbara affärsmodeller? Nedan presenterar riksdagens åtta partier sina tre bästa förslag. Lin Lerpold, docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, och Susanne Arvidsson, docent vid Ekonomihögskolan i Lund, har därefter betygsatt partiernas politik*.

Cornucopia - 26 jun 16 kl. 15:43

Mopprobot och nya affärsmodeller för iRobot

"I for one welcome our new robotic overlords!"Min Roomba 880 dammsugarrobot från iRobot (NASDAQ:IRBT) har sedan i våras fått sällskap av en Braava 390T mopprobot. En bidragande orsak är att iRobot lanserat en nyare mopprobot med en ny affärsmodell, där roboten är billigare men man i praktiken istället betalar per städning.

IDG - 22 jan 13 kl. 07:20

RIM överväger nya affärsmodeller

Smarttelefonjätten RIM, Research in Motion, med vd Thorsten Heins, kan vara på gång att införa en helt ny affärsmodell som bygger på ökad öppenhet..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

Finansanalytikerna önskar mer hållbarhet och fler kvinnor

Sveriges Finansanalytikers Förening, SFF, vill få en bättre integration av hållbarhet i finansanalysen och hoppas få mer kvinnor till branschen. Nye ordföranden Lars Söderfjell tycker att det är "jättemärkligt" att så få kvinnor idag visar intresse..

Realtid - 12 timmar sedan

Finansanalytikerna önskar mer hållbarhet och fler tjejer

Sveriges Finansanalytikers Förening, SFF, vill få en bättre integration av hållbarhet i finansanalysen och hoppas få mer kvinnor till branschen. Nye ordföranden Lars Söderfjell tycker att det är "jättemärkligt" att så få tjejer idag visar intresse..

Realtid - 14 timmar sedan

Alf Göransson kan bli ny ordförande för NCC

Alf Göransson föreslås bli ny ordförande för NCC..

Realtid - 14 timmar sedan

Starka jobbsiffror i USA – Stockholmsbörsen lyfter på beskedet

I USA ökade antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn med 266 000 personer i november. Stockholmsbörsen lyfter kraftigt efter de nya siffrorna..

Realtid - 14 timmar sedan

Tyder fastighetsboomen på finansiell demens?

Samhällsfastigheter är det nya svarta inom finansbranschen. Realtids krönikör Per Lindvall undrar om inte om många investerare drabbats av kollektiv finansiell demens..

Realtid - 15 timmar sedan

Carnegie bäst på nordiska företagstransaktioner

Carnegie toppar för fjärde året i rad rankingen bland rådgivare av nordiska företagstransaktioner, enligt Kantar Sifo Prosperas senaste kundundersökning. .

Realtid - 17 timmar sedan

”Stark efterfrågan på logistik, kontor och hyresbostäder”

Konsolideringarna och uppköpen på fastighetsmarknaden kommer att fortsätta. Det är fredagspanelen överens om. Men hur framtiden för bostadsutvecklarna ser ut råder det delade meningar om..

Realtid - 18 timmar sedan

Nytt avtal hjälper Quickbit med krav för penningtvätt

Fintechbolaget Quickbit har ingått ett strategiskt viktigt avtal med Scrive. Avtalet ger Quickbit tillgång till en effektivare process för digital identifiering av kunder och autentisering av transaktioner..

Realtid - 19 timmar sedan

Rutger Arnhult ökar i Castellum

Ny data från ägartjänsten Holdings visar att huvudägaren Rutger Arnhult stärker greppet om fastighetsbolaget Castellum..

Realtid - 19 timmar sedan

Industrins orderingång tappar fart

Industrins totala orderingång minskade enligt SCB med 1,9 procent i oktober 2019 jämfört med september, i säsongrensade tal. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.