Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 12 December, 07:36

Affärsvärlden - 29 nov 19 kl. 09:33

Stockholms stad häver Gasklockan-avtalet med Oscar PropertiesStockholms stad häver avtalet avseende projektet Gasklockan med Oscar Properties..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Gasklockan, Oscar Properties

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsstad , häver, Gasklockan-avtaletmed , Oscar, Properties
Sydsvenskan - 29 nov 19 kl. 09:42

Stockholm häver avtal med Oscar Properties

Stockholms stad häver avtalet gällande projektet Gasklockan med Oscar Properties, enligt ett pressmeddelande från företaget. Oscar Properties skriver att de "med alla medel försökt komma till en konstruktiv dialog med staden" men nu i stället kommer att.

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 19 kl. 09:42

Stockholm häver avtal med Oscar Properties

Stockholms stad häver avtalet gällande projektet Gasklockan med Oscar Properties, enligt ett pressmeddelande från företaget. Oscar Properties skriver att de "med alla medel försökt komma till en konstruktiv dialog med staden" men nu i stället kommer att.

DN - 29 nov 19 kl. 09:33

Stockholms stad häver avtal med Oscar Properties

Oscar Properties meddelar att Stockholms stad häver avtalet avseende projektet Gasklockan..

Realtid - 29 nov 19 kl. 09:39

Stockholms stad häver avtal med Oscar Properties

Stockholms stad häver avtalet med Oscar properties avseende projektet Gasklockan..

DI - 23 maj 19 kl. 08:39

Oscar Properties överens med Stockholms stad om Gasklockan

Oscar Properties och Stockholms stad har tecknat ett tilläggsavtal avseende projekt Gasklockan med 300 bostäder i Norra Djurgårdsstaden. Oscar Properties och Stockholms stad uppges vara överens om detaljerna i projektet som omfattar minst 38.500 kvadratmeter..

Affärsvärlden - 06 maj 19 kl. 08:09

Oscar Properties riskerar stämning över Gasklockan

Oscar Properties riskerar att stämmas av Stockholms stad om inte man betalar för marken där bostadshuset Gasklockan ska inrättas före den 3 juni. Det rapporterar SVT..

Cornucopia - 29 nov 19 kl. 11:30

Stockholm stad häver avtalet om Gasklockan - Oscar Properties avser vidta rättsliga åtgärder

Som väntat häver Stockholm stad avtalet med Oscar Properties om den så kallade Gasklockan. Bolaget avser vidta rättsliga åtgärder, vilket är nödvändigt om de inte ska behöva ta en avskrivning och förlust för nedlagda kostnader i projektet.
Oscar Properties Helix, inte Gasklockan.

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 11:14

Staden häver avtalet med Oscar Properties

Stockholms stad meddelar att man häver avtalet med Oscar Properties för prestigeprojektet Gasklockan. Betalningen för marken skulle inkommit för nära en månad sedan, men har uteblivit. Oscar Properties svarar att det nu tänker ta till rättsliga åtgärder mot staden.

PrivataAffärer - 11 nov 19 kl. 11:17

Oscar Properties ”gasklockeaffär” kan hävas om två veckor

”Annars hävs avtalet, då blir det inget förvärv. Då är den kvar i vår ägo. Men vi hoppas att de kommer till skott och betalar”, säger Staffan Lorentz som är projektchef för Norra Djurgårdsstaden vid Stockholms exploateringskontor.

PrivataAffärer - 25 nov 19 kl. 07:37

Oscar Properties betalade inte för Gasklockan i tid

Tidigare hade Stockholms stad satt upp en tidsfrist på två veckor för betalning. ”Betalar de inte för fastigheten finns det inget sätt för staden att hålla fast vid avtalet så då måste vi ta oss ur situationen”, säger Stockholms stads projektchef Staffan Lorentz. Finansiellt pressade Oscar Properties meddelade den 31 oktober att bolaget inte kommer att tillträda marken för projekt Gasklockan enligt det tidigare kommunicerade tilläggsavtalet med Stockholms stad.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - just nu

Fed-chefen ser lägre behov av räntehöjningar

Behovet av räntehöjningar är lägre nu eftersom inflationen är fortsatt låg trots att arbetsmarknaden har utvecklats starkt. Det sade Fed-chefen Jerome Powell vid en presskonferens efter räntebeskedet tidigare på onsdagen..

Affärsvärlden - 4 minuter sedan

Holmen investerar miljarder i Blåbergsliden vindkraftpark

Skogsbolaget Holmen har fattat beslut om att uppföra Blåbergsliden vindkraftpark på egen mark utanför Skellefteå. Investeringen uppgår till 1,3 miljarder kronor och omfattar 26 vindkraftverk med en total effekt om 143 megawatt..

Affärsvärlden - 5 minuter sedan

Uppåt på USA-börserna

Börserna i New York handlades med dragning uppåt under onsdagen, samtidigt som den amerikanska centralbanken Federal Reserve lämnade räntan oförändrad..

Affärsvärlden - 10 minuter sedan

Arbetslösheten stiger

Totalt var 364.000 personer, 7,2 procent av arbetskraften, inskrivna som arbetslösa på någon av landets arbetsförmedlingar i slutet av november..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Växlar ned i aluminiumbolaget

ANALYS Det nya förvärvet är strategiskt rätt, men på kort sikt tätnar orosmolnen. Affärsvärlden ställer sig vid sidan om aluminiumbolaget..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Pistat för säkert åk

Förutsatt att inget dramatiskt händer med konjunktur och krona är Skistar ett säkert kort. Med nuvarande värdering är det dock svårt att se ett lyft för aktien det kommande året..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Billig massaproducent

Aktiekursen i Rottneros är på många sätt en förlängning av det globala massapriset. Det visar dock tecken på att bottna samtidigt som svajigheten i Rottneros vinst kan vara på väg att minska..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Finns en frisk kärna

Efter årets kursras ser Affärsvärlden nu kärnteknikbolaget Studsvik som ett turnaroundbolag med mer möjligheter än risker..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Från Affärsvärlden nummer 50, 2019

Här är ett axplock från Affärsvärlden nummer 50, 2019..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

”En lysande affär”

BÖRSGOLVET..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.