Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 13 December, 15:25

Affärsvärlden - 29 nov 19 kl. 14:26

Hajpat medicinteknikbolag faller efter krytpiskt meddelande om chefsbyteAktien i det danska, hajpade medicinteknikbolaget Chemometec faller med 15 procent på fredagen efter ett kortfattat pressmeddelande om att bolaget planerar förändringar i ledningsgruppen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Chemometec

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hajpat, medicinteknikbolag, fallerefter , krytpiskt, meddelandeom , chefsbyte
DI - 17 aug 18 kl. 14:03

Stockholmsbörsen: Rus för Peab – medicinteknikbolag faller

Tongångarna på Stockholmsbörsen var åt det positiva hållet under fredagen. Därmed trotsade Stockholm det allmänna börssentimentet i Europa som var åt det svagare hållet. Handelskonflikten mellan USA och Kina har gått in i vänteläge inför ett bekräftat möte i slutet av augusti.

DI - 5 timmar sedan

Skilda värdar i spelsektorn – Kambi faller drygt 6 procent

Spelsektorn rör sig åt olika håll under fredagsförmiddagen. Medan sportboksleverantören Kambi faller drygt 6 procent i….

DI - 25 jul 19 kl. 15:17

Hajpat solenergibolag rasar efter Placera-analys

Solenergibolaget Soltech faller brant på torsdagen efter att ha ifrågasatts i en omfattande analys på sajten Placera. I analysen kritiseras företaget mycket hårt och analysen mynnar ut i en säljrekommendation..

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 14:31

Kryptiskt pressmeddelande sänker hajpat danskt bolag

”En ny vd förväntas kunna tillträda snaras möjligt”, heter det från bolagets sida. Bolaget uppmanade i samman pressmeddelande börsen att stoppa handeln i aktien, något börsoperatören Nasdaq i ett senare skede avvisade med motiveringen att det inte fanns någon grund för en sådan åtgärd. Chemometec tillverkar och säljer patenterade instrument för cellräkning och cellanalys.

Expressen - 11 maj 12 kl. 13:17

"Sällan har ett svenskt band varit så hajpat"

En ny duo står redo att erövra världen. Nästa vecka kommer Niki & The Doves debutalbum, och sällan har ett svenskt band varit så hajpat..

Dagens PS - 30 aug 17 kl. 15:46

Affär värd tusenlapp bakom hajpat kursrally

Di Digital har synat bolaget efter aktiens senaste rusning. Teknikbolaget Transiro meddelade i somras den 7 juli att bolaget tecknat avtal med fyra nya kunder och den 10 juli aviserade bolaget att de tagit sin första kund i Finland. Nyheterna fick aktien att stiga rejält.

DI - 04 jan 19 kl. 10:30

Günther Mårders bästa aktie 2019: Tilltufsat medicinteknikbolag med energisk vd

Rikta blickarna mot ett svenskt medicinteknikbolag som halverats på börsen. Det säger Günther Mårder, vd på Företagarna och tidigare sparekonom. ”Vd:ns tävlingsinstinkt är påtaglig.

Affärsvärlden - 30 aug 19 kl. 08:55

Morgonens nya rekar: Medicinteknikbolag höjs till köp

Ett medicinteknikbolag höjs till köp samtidgt som en detaljhandelskedja höjs till behåll och ett läkemedelsbolag sänks till underperform..

Cornucopia - 11 okt 13 kl. 15:30

Priskartan: Lägenhetspriserna skenar i centrala Stockholm, faller runt Gamla stan

Enligt en läsares visualisering av lägenhetspriserna i Stockholm, så skenar bostadsrättspriserna i stora delar av centrala Stockholm. Samtidigt faller de runt Gamla Stan och regeringskvarteren och i många ytterområden. Som mest stiger priserna över 160:- SEK per m2 och dag på delar av Kungsholmen, men även Östermalm och Hornstull utmärker sig med extrema prisökningar.

Cornucopia - 18 apr 16 kl. 09:33

Oljepriset faller på OPEC-misslyckande

OPEC:s försök att i ett möte i Doha begränsa utvinningen av olja hos de allt mer marginaliserade diktaturerna som är med i föreningen misslyckades. Oljan faller under morgonen och med det faller även oljeaktierna, som bitvis återhämtat sig inför detta.

Statoils nya ledningskontor på Fornebuområdet sydväst om Oslo.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 minuter sedan

Grus i handelsavtalen bromsar upp USA-terminerna

Terminerna för New York-börserna tappade en del av sin uppåtriktade kraft på fredagseftermiddagen. Tydligt bidragande till det var Kina, som enligt tv-kanalen CNBC är fortsatt skeptiskt till att införa ett så kallat "hårt mål" vad gäller omfattningen av köp av jordbruksprodukter från USA..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Fastigheter toppar noteringarna 2019

Det är många fastighetsbolag i topp när årets bästa nykomlingar på Stockholmsbörsen listas, visar Affärsvärldens sammanställning..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Delivery Hero rusar efter Woowa-köp

Svenskbekanta Delivery Hero, som har svensken Niklas Östberg som en av grundarna, köper den sydkoreanska foodtechappen Woowa i en affär som värderar Woowa till 4 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande. Aktien steg med 15 procent i Frankfurt efter nyheten..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Analytikerna: Nu kommer nollräntan

Riksbankens kommer sannolikt att höja reporäntan med 25 punkter, till noll procent, vid det penningpolitiska mötet den 18 december (räntebesked lämnas den 19 december)..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Deutsche Bank kan sänka bonusar med 20 procent

Deutsche Bank överväger att sänka bonusar för 2020 med upp till 20 procent, att jämföra med en 5-procentig minskning 2019, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Brittiska valet och tullhopp lyfter börsen

Stockholm steg rakt upp på fredagen, sedan USA:s president Donald Trump godkänt ett så kallat "fas ett"-avtal med Kina vilket gör att en ny omgång tullar som skulle träda i kraft på söndag kan undvikas. Dessutom vann det konservativa partiet i Storbritannien en tydlig majoritet i parlamentet, vilket banar väg för ett ordnat brittiskt EU-utträde..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Inga exportkrediter till fossila verksamheter

Sverige ska sluta med exportkrediter som går till fossila verksamheter. Senast 2022 ska det vara stopp enligt den nya handelsstrategi som regeringen i dag presenterar..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Storseger för Boris Johnson

När 649 av de 650 valkretsarna har räknats har de konservativa Tories vunnit 364 mandat (+47 från valet 2017) mot 203 för oppositionspartiet Labour (-59) i torsdagens brittiska parlamentsval..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Därför säljer och köper Moberg Pharmas finanschef

Moberg Pharmas finanschef Mark Beveridge har på fredagen den 13 köpt 16.500 aktier i bolaget till kurs 15:68 kronor, motsvarande ett totalt värde på affären om 258.720 kronor..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Sensorbranschen vädrar god efterfrågan 2020

Fingeravtrycksigenkänning kommer fortsatt att vara en drivande faktor i efterfrågan på smartphones under 2020. Det uppger tillverkare på olika platser i värdekedjan, för den asiatiska nättidningen Digitimes..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.