Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 08 December, 22:59

Affärsvärlden - 29 nov 19 kl. 13:53

Analytiker: Kan göra Riksbanken mindre angelägen att sänka räntanRiksbankskommitténs förslag om en ny riksbankslag var i stora drag redan kända och väntas inte få några större effekter på hur penningpolitiken kommer att bedrivas, i alla fall inte på kort sikt. En möjlighet är dock att penningpolitiken kan bli något mer flexibel. Det framgår av analytikerkommentarer..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AnalytikerKan , göra, Riksbankenmindre , angelägenatt , sänka, räntan
Newsmill - 26 jan 13 kl. 18:56

ÖB och det demokratiska samtalet

http://www.newsmill.se/trackback/48876 Säkerhetspolitisk analytiker: Genom sitt uttalande om ?

Barometern - 01 okt 13 kl. 08:31

LRF vill prioriterar närproducerad mat

LRF Sydost, som om­fattar Blekinge, Kalmar och Kronobergs län, poängterade med eftertryck betydelsen av närproducerade livsmedel vid planeringsmötet i Högsby. ??Jag gav en omvärldsanalys, men tog även upp hur angeläget med de gröna näringarnas attraktionskraft.

BT - 16 jun 14 kl. 13:08

Mångmiljardskrav hotar bankerna

Det behövs i runda slängar ytterligare 50 miljarder kronor i likvida tillgångar om de svenska bankerna ska nå upp till den buffert i kronor som Riksbanken vill att de skaffar, visar Riksbankens beräkning. Införs kravet kan kronan stärkas.Om svenska banker över natten skulle behöva dra in ytterligare 50 miljarder kronor i likvida tillgångar skulle det stärka kronkursen, enligt Andreas Wallström, analytiker på Nordea.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Två nya köp

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen avslutar året med att plocka in ett par nya aktier..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:25

Alf Göransson föreslås ta klubban i NCC

NCC:s valberedning föreslår Alf Göransson att bli vald till ny styrelseordförande i NCC vid nästa ordinarie bolagsstämma som äger rum den 1 april 2020. Detta efter att nuvarande ordförande Tomas Billing har avböjt omval..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:22

Stark jobbrapport ger USA-terminerna skjuts uppåt

En starkare jobbrapport för november än väntat eldade på uppgången i terminerna för de ledande amerikanska börserna inför fredagens öppning..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:43

Urstarka amerikanska jobbsiffror

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:56

Miljardärernas paradis

KRÖNIKA Baserat på det vanliga Gini-måttet är Sverige ett av världens mest ojämlika länder när det gäller fördelningen av förmögenheter..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:17

Bolund stödjer FI-förslag för kommersiella fastigheter

Det finns en stor samsyn inom finansiella stabilitetsrådet om att risker förknippade med utlåning till kommersiella fastigheter är något man behöver vara medveten om och det finns ett starkt stöd för Finansinspektionens förslag på detta område. Det sade finansmarknadsminister Per Bolund till journalister efter finansiella stabilitetsrådets möte på fredagen..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:15

Inför noteringen av Saudi Aramco

Aktierna i Saudi Aramco kommer att börja handlas på Tadawul-börsen i Riyad på onsdag den 11 december, enligt ett uttalande från bolaget..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:46

Alphabet stäms av fackförbund

Googles ägarbolag Alphabet stäms av amerikanska fackförbundet Communications Workers of America. Bolaget anklagas för att ha gett organisatörer som önskade engagera sig i facklig verksamhet sparken, enligt Reuters..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:36

Därför minskar Perssons investeringsbolag i Hexagon

En kursuppgång på över 30 procent under 2019 och den efterföljande "något" ansträngda värderingen ledde fram till Ramsburys beslut att skala ned innehavet i Hexagon..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:29

Starbreeze tar nedskrivning på 111 miljoner

Starbreeze och Smilegate har beslutat att avsluta samarbetet kring det Crossfire-relaterade spelprojektet, vilket medför en nedskrivning om 111 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.