PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 15 December, 22:48

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 12:52

Nobina får miljardkontrakt i MalmöAvtalet innebär 101 tursatta bussar och har ett värde om 931 miljoner kronor under avtalstiden tre år. Det framgår av ett pressmeddelande. Trafikstarten är i juni 2021 och efter avtalstiden på tre år finns ytterligare tre optionsår, framgår det vidare.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nobinafår , miljardkontrakti , Malmö
DI - 31 jan 19 kl. 14:49

Nobina tecknar miljardkontrakt med Östgötatrafiken

Nobina har tecknat ett tioårigt kontrakt med Östgötatrafiken värt 2,6 miljarder..

Dalarnas tidningar - 02 apr 11 kl. 07:54

Gunnar Malm skrev miljardkontrakt på ettårsdagen

[BORLÄNGE] Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm firade myndighetens ettårsdag genom att underteckna två miljardkontrakt. - Första året har varit jättebra och vi har hunnit längre än vad vi hoppats på, säger Malm..

DI - 21 jun 12 kl. 17:57

Miljardkontrakt till pressad bussjätte

Bussjätten Nobina som varit pressat efter en ekonomisk förlust för räkenskapsåret 2011/2012 har nu vunnit ett kontrakt värt över en miljard kronor..

DI - 20 mar 19 kl. 17:52

Malmöbaserat företag tecknar miljardkontrakt med elnätsbolag

One Nordic, med huvudkontor i Malmö, har tecknat ett miljardkontrakt med Ellevio, ett av Sveriges stora elnätsbolag..

Kristianstadsbladet - 08 apr 13 kl. 17:21

Nobina tar över Malmös stadsbussar


Trafikbolaget Nobina tar vid halvårsskiftet 2014 över all stadsbusstrafik i Malmö. Skånetrafikens upphandling blev klar på måndagen.Upphandlingen omfattade hela Malmö stad där de två nuvarande trafikområdena nästa år slås ihop till ett större med en busspark på sammanlagt 108 fordon.

DI - 22 dec 15 kl. 09:19

Nobina får miljoner för avgasmanipulerade bussar

Bussbolaget Nobina har under december upptäckt att avgasreningen manipulerats i de 59 Malmöbussar som ägs av Skånetrafiken och som Nobina tagit över från den förra kontraktsinnehavaren..

SvD - 08 apr 13 kl. 17:21

Nobina tar över Malmös bussar

Trafikbolaget Nobina tar vid halvårsskiftet 2014 över all stadsbusstrafik i Malmö..

E24 - 22 dec 15 kl. 13:31

Manipulerade bussar i Malmö reparerade för miljoner

Bussbolaget Nobina har under december upptäckt att avgasreningen manipulerats i de 59 Malmöbussar som ägs av Skånetrafiken och som Nobina tagit över från den förra kontraktsinnehavaren..

DI - 10 apr 19 kl. 16:36

Nobina köper kollektivtrafiksdepå i Malmö

Bussoperatören Nobina köper en kollektivtrafiksdepå på Mölledal i Malmö. Förvärvet genomförs som en leasinglösning med återköpsrätt tillsammans med Natwest Nordisk Renting..

DI - 29 nov 19 kl. 12:35

Nobina fortsätter att driva stadstrafiken i Malmö – avtalet värt 931 miljoner

Bussbolaget Nobina vinner kontraktet om att fortsätta driva stadstrafiken i Malmö.  .

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 12:47

Förvaltaren: Nobina ett bolag med flera fördelar

Han pekar bland annat på att Nobina drar nytta av behovet av mer kollektivtrafik. Dessutom är Nobina störst i Norden inom sitt område, vilket gör att bolaget har stora möjligheter att aktivt driva på utvecklingen mot den klimatvänligare kollektivtrafik som efterfrågas i samhället, säger Mattias Cullin till Direkt Fonder. ”Tidigare kunde det lokala bussbolaget köra driften i Örebro exempelvis.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 16:17

Kina: Stora framsteg i förhandlingarna med USA

På torsdagen rapporterade Wall Street Journal att Kina och USA var överens om ett avtal där inga nya tullar skulle införas den 15 december och tidigare tullar skulle sänkas, i utbyte mot köp av amerikanska jordbruksvaror. Detta fick världens börser att lyfta på fredagsförmiddagen. Men uppgången kom av sig efter att Donald Trump twittrat att Wall Street Journal har fel i sin rapportering, särskilt om tullarna.

PrivataAffärer - I förrgår: 15:21

Ny Trump-tweet dämpar handelsoptimismen

  På torsdagen rapporterade Wall Street Journal att Kina och USA var överens om ett avtal där inga nya tullar skulle införas den 15 december och tidigare tullar skulle sänkas, i utbyte mot köp av amerikanska jordbruksvaror. Kinas handelsdepartement ska hålla en pressträff på fredagen klockan 15.30 svensk tid.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:15

Trading Direkt: Teknisk analys av OMXS30

Morgonens nyhetsflod bar med sig ras i Immunicum och Hansa Biopharma och rus i First North-listade Diamyd Medical. Efter den tekniska analysen gästade Nyhetsbyrån Direkts makrochef, Mikael Sandbladh, som hjälpte oss förstå framtidens kast i brexitfrågan och vad handelsavtalet mellan USA och Kina egentligen innebär. Teknisk analys Tobbes val: OMXS30 (extra lång!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:23

Hernhag: Fem bolag jag tror på inför 2020

Tom Raffles: Hej! Har du något tips på fem bolag på Mid Caplistan inför 2020?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

De 20 bästa aktierna enligt den ”magiska formeln”

Greenblatts ”En liten bok som slår aktiemarknaden” är något av en klassiker när det gäller finanslitteratur. I boken presenterar han sin ”magiska formel” som ska hjälpa investerare att slå börsen. I korthet går den ut på att investera i bra och billiga bolag.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:34

DNB: Storytels potential större än vad värderingen antyder

DNB menar att Storytel, som en ledande global ljudboksleverantör, gynnas av skiftet från ”transaktionsbaserad” modell för fysiska böcker till en ”accessbaserad” streamingmodell. ”Vår analys indikerar att vi fortfarande befinner oss i ett tidigt stadie av ljudboksstreaming, med en global penetration på lägre än 1 procent (jämfört med musikstreaming på omkring 7 procent)”, skriver DNB Markets. Enligt DNB Markets analys av Storytels cirka 20 marknader, tror banken att ljudboksföretaget kan nå upp till omkring 6 miljoner abonnenter till 2023.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:29

Pareto: Kursnedgång motiverar höjd rekommendation för Assa Abloy

Det skriver Pareto i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare höjer analyshuset sin rekommendation till behåll från tidigare sälj, men med bibehållen riktkurs på 220 kronor. ”Vi gillar den förvärvsdrivna tillväxten och ser möjligheter till framtida marginalförbättringar från effektivitetsförbättringar som ger stöd för en hög värdering”, skriver Pareto i analysen. För det fjärde kvartalet räknar Pareto med en organisk tillväxt om 1 procent följt av 3,1 procent för helåret 2020 till följd av en ökad efterfrågan under årets andra halva.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:03

Sparekonomen: Två julklappar till aktiemarknaden

Stockholmsbörsen öppnade klart uppåt på fredagen efter uppgifter om att Donald Trump godkänt ett så kallat ”fas ett”-avtal med Kina. Det gör att den nya omgången med tullar som skulle träda i kraft på söndag undviks. Samtidigt har de konservativa partiet Tories i Storbritannien med Boris Johnson i spetsen vunnit en tydlig majoritet i parlamentet vilket banar väg för ett ordnat brittiskt EU-utträde.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:09

Pareto: Kursnedgång i Assa Abloy motiverar höjd rekommendation

Riktkursen på 220 kronor behålls dock. ”Vi gillar den förvärvsdrivna tillväxten och ser möjligheter till framtida marginalförbättringar från effektivitetsförbättringar som ger stöd för en hög värdering”, skriver Pareto i analysen. För det fjärde kvartalet räknar Pareto med en organisk tillväxt om 1 procent följt av 3,1 procent för helåret 2020 till följd av en ökad efterfrågan under årets andra halva.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:55

Här är fredagens färska analyser

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Getinge till behåll från köp. Riktkursen sänks till 180 från 185 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.