Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 12 December, 00:19

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 12:26

Saltx tar in 80 miljoner – emissionen fulltecknadEnergilagringsbolaget Saltx slutförde i dag en företrädesemission, vilket innebär att de får in strax över 80 miljoner kronor före emissionskostnader.  Aktieägare med företräde stod för 75 procent av emissionen, medan de utan stod för 25 procent, skriver Dagens Industri. Det svenska forskningsbolaget, som är listade på Nasdaq First North, meddelade att de skulle genomföra emissionen förra månaden för att fortsatt kunna utveckla verksamheten. ”Den här nyemissionen ger oss de finansiella resurser som krävs för att ta tillvara denna betydelsefulla period av omställning till förnyelsebar energi”, sade vd:n Carl-Johan Linér i ett pressmeddelande då. Saltx har tagit patent på en energilagringsteknik som fungerar genom nano-ytbehandlat salt.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Saltx, Dagens Industri, Nasdaq First North, Carl-Johan Linér, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saltx, tarin 80 miljoner , emissionen, fulltecknad
Realtid - 17 dec 14 kl. 13:06

Emissionen fulltecknad

Fints emission där HQ:s tidigare corp-chef Johan Unger går in som garant är fulltecknad..

Realtid - 25 jan 13 kl. 11:34

Gararanter tvingas teckna halva emissionen

Emissionen fulltecknad i PA Resources.

Barometern - 21 aug 17 kl. 19:00

Kvinnor tar över fulltecknad skola

280 elever och 33 som står i kö för att komma in. Prolympia i Virserum går i dag in på sitt åttonde läsår. Nya rektorn Tina Bågenhammar minns det tuffa premiäråret..

DI - 29 nov 19 kl. 11:28

Saltx emission fulltecknad – tar in 80 miljoner kronor

Under torsdagen avslutades teckningstiden i Saltx företrädesemission. .

Dagens PS - 19 nov 19 kl. 19:49

”SaltX får långa och lönsamma relationer”

Svenska SaltX, som är världsledande på att lagra termisk energi (värme och kyla) i salt, genomför just nu en nyemission på 80 miljoner kronor. Bolagets storskaliga och patenterade lösning för energilagring – EnerStore – har visat på mycket goda testresultat. Genom att tillföra SaltX ytterligare kapital ska bolaget tillsammans med flera tunga partners utveckla kommersiella lösningar för energilagring.

Affärsvärlden - 17 mar 17 kl. 08:22

Saltx Technology gör nyemission om 100 miljoner kronor

Saltx Technology planerar en nyemission om cirka 100 miljoner kronor. Emissionen är fullt garanterad genom teckningsförbindelser och garantier..

DI - 19 dec 17 kl. 16:30

Aktieemission i Ripasso Energy fulltecknad

Teckningsperioden för aktieemissionen i Ripasso Energy AB (publ) löpte ut den 15 december 2017. Teckningsgraden för emissionen var ca 121%.  Emissionen tecknades till ca 98,7% med företrädesrätt och resterande del utan företrädesrätt.

Realtid - 12 nov 19 kl. 16:45

Emissionen i Sharespine fulltecknad

Emissionen i Sharespine via Pepins fulltecknades på 24 timmar via digital aktiebaserad kapitalanskaffning. Bolaget fick genom emissionen in 12 miljoner kronor i kapitaltillskott. .

Realtid - 18 sep 17 kl. 14:50

Getinges nyemission fulltecknad

Medicinteknikbolaget Getinges nyemission blev fulltecknad. Bolaget behöver därmed inte utnyttja den teckningsgaranti som lämnats av huvudägaren Carl Bennet. SEB och Mannheimer Swartling har agerat rådgivare i emissionen..

Realtid - 09 okt 19 kl. 15:48

Riktad emission i Estea fulltecknad

Den riktade emissionen om maximalt 129 Mkr i Estea AB:s fond Estea Sverigefastigheter 3 är fulltecknad.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

Time utser Greta Thunberg till årets person

Den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg lägger ännu en tung utmärkelse till sin lista. Time Magazine utser henne till årets person i världen. Den prestigefyllda utnämningen ges varje år till den person eller organisation som gjort störst avtryck i världen under året.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Kristersson försvarar samtal med SD

I sitt jultal under onsdagen försvarar Ulf Kristersson (M) att han träffade Jimme Åkesson (SD) för ett samtal förra veckan. Han hävdar bland annat att det inte ”funkar” att stänga ute partier från samtal och att det finns risker för ”privat rättskipning”.  Kritiken lät inte vänta på sig från regeringspartierna S och MP efter att Moderaternas ledare Ulf Kristersson träffade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson för samtal förra veckan.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Eskil Erlandsson frias från sexuellt ofredande

Tre kvinnor anklagade centerpartisten Eskil Erlandsson för sexuellt ofredande. Nu frikänner tingsrätten den förre landsbygdsministern. Kvinnorna som står bakom anklagelserna mot Eskil Erlandsson är moderaterna Cecilie Tenfjord Toftby och Cecilia Magnusson samt centerpartisten Camilla Andersson Sparring, enligt Expressen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Facebooks popularitet som arbetsgivare rasar

Facebook tappar betydande i Glassdoors senaste rankning över arbetsgivarfavoriter för 2020. Den sociala mediajätten placerar sig först på en 23:e plats och därmed backar 16 platser från i fjol, rapporterar CNBC. Det är också andra året i rad som Facebook tappar på listan.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Det googlar svenska folket mest på

Kan du gissa vad som toppar statistiken 2019 – alla kategorier? TV-dokumentären om sångerskan Josefin Nilsson, ”Älska mig för den jag är”, är den mest trendande sökningen under 2019. Nyheter som och om branden i Notre-Dame, EU-valet, Asap Rocky och Greta Thunberg är också poppis, enligt statistiken där Google delar upp sökorden och fraserna i olika kategorier.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Historiska testet: ”Ny era inom flygning”

Det första elektriska flygplanet i luften är ett faktum. Ett sjöflygplan testades under en kortare strecka i Kanada. Testet utfördes i Vancouver med ett plan för sex passagerare, skriver BBC.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Debatt: Ny teknik kan förbättra vården

Utredare hävdar att digitalisering och nya tekniska lösningar kan främja äldrevården, öka kvalitén inom vården och lätta på det kommunalekonomiska trycket. ”Digitaliseringen är ett kraftfullt verktyg för att förbättra kvaliteten inom en rad olika områden”, skriver Peter Larsson, utredare i utredningen Välfärdsteknik i äldreomsorgen, i en debattartikel på Altinget. Peter Larsson påpekar att offentlig sektor halkat efter i innovationen, och skulle må bra av att anamma nya tekniker.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Volvoägare kan få extra utdelning i julklapp

Verkstadsbolaget Volvo väntas avsluta året med en kassaposition i linje med fjolåret vilket innebär att bolaget kan lämna en extra utdelning om 5 kronor per aktie. Det skriver Kepler Cheuvreux i en kommentar och upprepar köp med riktkursen 160 kronor för verkstadsaktien. Alternativet är att bolaget sjösätter ett återköpsprogram, fortsätter banken.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Inflationssiffror ger Ingves råg i ryggen

Nu höjer Riksbanken sannolikt reporäntan som planerat – trots kritikernas farhågor. Svensk inflation steg enligt SCB med 1,7 procent i november jämfört med samma månad i fjol, skriver SvD och förklarar att inflationen gick upp med 1,8 procent om förändringarna i hushållens räntekostnader inkluderas. Det här var för övrigt i linje med vad Riksbanken hade räknat med.

Dagens PS - 13 timmar sedan

”Snorungen” Greta ger Bolsonaro svar på tal

Miljöaktivisten Greta Thunberg blev klassad som en ”snorunge” av Brasiliens president under tisdagen. Nu ger hon svar på tal, genom att sarkastiskt ändra sin Twitter-presentation. Konflikten bottnar i ett antal mord som skett på ursprungsbefolkningen i Brasilien.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.