Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 07 December, 16:07

Cornucopia - 29 nov 19 kl. 11:30

Stockholm stad häver avtalet om Gasklockan - Oscar Properties avser vidta rättsliga åtgärderSom väntat häver Stockholm stad avtalet med Oscar Properties om den så kallade Gasklockan. Bolaget avser vidta rättsliga åtgärder, vilket är nödvändigt om de inte ska behöva ta en avskrivning och förlust för nedlagda kostnader i projektet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Gasklockan, Properties, Stockholm, Oscar Properties, Properties Helix, Stockholms, SEK, Hjorthagen, OP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmstad , häver, avtaletom , Gasklockan, Oscar, Propertiesavser , vidta rättsliga åtgärder
PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 09:41

Oscar Properties: Stockholm häver avtalet om Gasklockan

Stockholms stad är införstådd med att det återstår miljöåtgärder på fastigheten som medför att affären inte kan slutföras, heter det. ”Oscar Properties har med alla medel försökt komma till en konstruktiv dialog med staden men konstaterar att bolaget nu istället får ägna tid åt de rättsliga åtgärder som behöver vidtas gentemot staden på grund av den skada som Oscar Properties drabbas av i och med detta”, skriver Oscar Properties.

Sydsvenskan - 29 nov 19 kl. 09:42

Stockholm häver avtal med Oscar Properties

Stockholms stad häver avtalet gällande projektet Gasklockan med Oscar Properties, enligt ett pressmeddelande från företaget. Oscar Properties skriver att de "med alla medel försökt komma till en konstruktiv dialog med staden" men nu i stället kommer att.

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 19 kl. 09:42

Stockholm häver avtal med Oscar Properties

Stockholms stad häver avtalet gällande projektet Gasklockan med Oscar Properties, enligt ett pressmeddelande från företaget. Oscar Properties skriver att de "med alla medel försökt komma till en konstruktiv dialog med staden" men nu i stället kommer att.

Expressen - 18 jul 17 kl. 11:22

Sopstejken i Stockholm är över

Sopåkarnas strejk i Stockholm är över. Det uppger Krister Schultz, vd på Stockholms vatten, för  Stockholm Direkt.  .

BT - 19 sep 13 kl. 16:23

Stockholm ser över resursskolor

Nedläggningshotade resursskolor i Stockholm kan komma att få fortsatt stöd. Utbildningsförvaltningen ska gå igenom samtliga ansökningar från skolor som fått avslag och öka budgeten för 2014."Varje elev har rätt till det stöd som krävs för att han eller hon ska få en bra utbildning", skriver skolborgarrådet Lotta Edholm (FP) på DN Debatt.

SvD - 30 jun 16 kl. 07:44

Ett nytt Stockholm behöver byggas inom fem år

Bostadskrisen i Sverige förvärras. Motsvarande ett nytt Stockholm eller ett nytt Storgöteborg måste byggas inom fem år för klara bostadsbristen. Boverkets uppdaterade rapport visar att bostadsbehovet har underskattats.

Affärsvärlden - 30 jun 16 kl. 10:05

Bostadskrisen värre – ett nytt Stockholm behöver byggas

Bostadskrisen i Sverige blir allt värre. Boverkets nya rapport visar att bostadsbehovet har underskattats. Runt 100.

Dagen - 01 aug 19 kl. 16:12

EKHO Stockholm: Behöver inte hålla med om allt i Pride

För att delta i Pridefestivalen behöver man inte stå bakom alla uttryck, säger Lena Bernell, präst och styrelsemedlem i förbundet EKHO Stockholm..

Dagen - 01 aug 19 kl. 16:12

EKHO Stockholm: Behöver inte hålla med om allt i Pride

För att delta i Pridefestivalen behöver man inte stå bakom alla uttryck, säger Lena Bernell, präst och styrelsemedlem i förbundet EKHO Stockholm..

Kristianstadsbladet - 19 sep 13 kl. 03:46

Stockholm ser över resursskolor


Nedläggningshotade resursskolor i Stockholm kan få fortsatt stöd. Utbildningsförvaltningen ska gå igenom samtliga ansökningar från skolor som fått avslag och öka budgeten för 2014.Nya regler i Stockholm om tilläggsbelopp för elever med särskilda behov har lett till att skolorna fått minskat stöd.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Svensk Soldat 2019: "Varje besked om att mobiliseringen och motståndet ska avbrytas är falskt."

I den nya utgåvan av Försvarsmaktens Svensk soldat & sjöman (SV SOLD 2019) tydliggörs den gamla slagdängan om att varje meddelande om att mobilisering eller motstånd ska avbrytas är falskt och att sociala medier eller SMS aldrig kommer användas officiellt.
Varje besked om att motståndet ska avbrytas är falskt.
Texten i SV SOLD 2019 lyder som följande i bilagan kring mobilisering:
"Observera!

Cornucopia - 3 timmar sedan

Swedbank: Finns inget alternativ till aktier

Swedbanks säljare skriver i en så kallad analys att det inte finns något alternativ till aktier, och därför ska man köpa aktier oavsett värderingarna.
Billen på Vallgatan. Och bloggaren.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Varför arbetar man på coworking eller café?

Med anledning av de kommande höjda hyrorna för coworkingarbetsplatser så kan man diskuterar varför egenförertagare sitter och arbetar på coworkingarbetsplatser eller på caféer. Varför sitter man inte bara hemma? Svaren är antagligen lika många som egenföretagare, men några tankar följer.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Fredagsmys: Putin - ett skitpapper

Dags för ett kort fredagsmys igen. Inhandlade lite papper när jag var i Ukraina. Lite boktrivia nedan.

Cornucopia - Igår: 12:45

Förmys: Nya skattetabeller hos Skatteverket

Dags för lite förmys denna fredag. Eftersom skattesänkningarna tydligen var klubbade redan, så finns nu nya skattetabeller hos Skatteverket, så du kan se hur stor skattesänkning du faktiskt får från årsskiftet.Degen forsar in!

Cornucopia - Igår: 09:06

Inga skattesänkningar och inga höjda anslag om regeringen avgår

Om regeringen Löfven (S) väljer att avgå på grund av misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), så blir det eventuellt ingen ny statsbudget för nästa år. Det betyder bland annat att skattesäkningar som slopad värnskatt uteblir, och även att ökade anslag till försvar, polis, rättsväsende och alla de utlovade extra miljarderna till kommunerna går om intet.
Rosenbad och riksdagen.

Cornucopia - Igår: 07:43

Beskedet: Chockhöjning av hyran för delade arbetsplatser och co-working

De allt mer populära delade arbetsplatserna, så kallade co-working kontorshotell ska enligt ett besked från Skatteverket vara momsfria. Det innebär chockhöjningar av hyrorna, eftersom hyresvärdarna därmed inte får dra av momsen. Potentiellt kan det slå ut en hel bransch och göra att tusentals små- och egenföretagare blir utan arbetsplatser.

Cornucopia - Igår: 20:04

V vill fälla S-minister för M och KD:s politik - får stöd av M och KD

Vänsterpartiet bestämde sig idag för att rösta om en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark för att regeringen går vidare med M+KD:s budget och nedskärningar av den meningslösa Arbetsförmedlingen, tillsammans med MP-C-L. M och KD säger sig stödja misstroendeförklaringen mot deras egen politik, men avgörandet fälls således av SD. Förvirrad?

Cornucopia - I förrgår: 15:35

Så blev valet av ny vindtät fleecjacka

Dags för en kort uppföljning av valet av vindtät fleecejacka, eftersom ni kom med så många förslag.
Storleken är large. Modellen på bilden är 184 cm lång och är 77.

Cornucopia - I förrgår: 12:06

Nu finns det bara två block i svensk politik: S-blocket och SD-blocket

Efter att Moderaternas partiledare och gruppledare i riksdagen satt sig ner och haft möte med Sverigedemokraternas partiledare och gruppledare, så är det nu tydligt att Sveriges rikspolitik återigen reducerats till två block och tiden av osäkerhet är därmed över. Vi har nu S-blocket och SD-blocket, och den som inte vill stödja vare sig S eller SD har inte längre något parti på valbar plats att rösta på.
Ulf Kristersson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.