Dagens PS > Ekonomi

Friday, 13 December, 17:50

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 11:19

Klarnas vd: ”Jag kan inte hantera alkohol”Startup-stjärnan avslöjar för första gången i stor intervju att han är nykter alkoholist. Dagens Nyheter har gjort intervjun med techsuccén Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski, 38 år. Han föddes samma dag och samma år som det svenska fotbollsundret Zlatan Ibrahimovic. Helst skulle Sebastian Siemiatkowski att alla hans anställda var som Zlatan.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nyheter, Klarnas, Sebastian Siemiatkowski, Zlatan Ibrahimovic, Zlatan, Siemiatkowski, Veckans Affärer, DN, Marcus Wallenberg, Stefan Persson, Adalberth, Victor Jacobsson, Handelshögskolan, Europas, Klarna, KBT, Sebastian Siemiatkowskis, Men, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klarnasvd Jag kan inte , hantera, alkohol
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Studie: Så mycket alkohol är för mycket

Det är ganska välkänt att lite alkohol kan vara bra för oss, men hur mycket kan vi dricka utan att det slår över och blir farligt? Det har några forskare undersökt.
LÄS MER: Skulle slå spritrekord med 56 shots – dogForskningen har letts av Scott Solomon, som är professor vid Harvard, skriver Time.

Aftonbladet - 02 feb 16 kl. 13:18

”Sa till honom att han inte kan hantera alkohol – och då blev han vansinnig”

Målsägande i rätten i dag: Evertsson var aggresiv.

Kristianstadsbladet - 09 maj 19 kl. 05:00

Företagare: Kommunen har blivit bättre på att hantera alkohol

Alkoholtillstånd i topp och bygglov i botten. Så landade Kristianstad när företagen betygsatte kommunens service i SKL:s kommunranking. .

Dagens PS - 8 timmar sedan

Klarnas vd: Vi är på väg till Wall Street

Betaltjänstbolaget Klarna siktar på börsen och förberedelserna pågår. Det säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i en intervju med Bloomberg News. Enligt Klarna-chefen är det mest troliga att bolaget väljer att notera sig på Wall Street i stället för Stockholm.

YA - 22 jul 13 kl. 03:55

Alkohol är aldrig en ursäkt

Den svenska sommaren och semestern är för många liktydig med stor konsumtion av alkohol.
Kalla ölsorter, rosévin i mängder, snaps till midsommar och en känsla av att man måste njuta av alla möjliga soltimmar ta till vara på den korta sommarens ljumma kvällar. Överdriven konsumtion av alkohol kan orsaka problem.

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 12:19

JUST NU: Klarnas vd kallas upp till regeringen

Efter veckans nyhet om vågen av bedrägerier och kundernas skuldproblem, kommer nu nästa smäll för den svenska onlinebanken. Dagens Nyheter rapporterar att Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski nu kallas till möte på finansdepartementet. Han måste förklara hur onlinebanken ämnar handskas med bedrägerierna och överskuldsättningen av kunder.

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 12:19

EXTRA: Klarnas vd kallas upp till regeringen

Efter nyheten tidigare i veckan om vågen av bedrägerier och kundernas skuldproblem kommer nu nästa smäll för den svenska onlinebanken. Dagens Nyheter rapporterar att Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski nu kallas till möte på finansdepartementet. Han måste förklara hur onlinebanken ämnar handskas med bedrägerierna och överskuldsättningen av kunder.

Barometern - 20 jan 14 kl. 09:57

Obama: Gräs inte värre än alkohol

Att röka marijuana är inte värre än att dricka alkohol, anser USA:s president Barack Obama. - Anmärkningsvärt, säger narkotikaforskaren Bengt Svensson som framhåller att forskningsläget är tydligt.- Som allmänt känt rökte jag gräs som ung, och jag ser det som en last, inte särskilt annorlunda än de cigaretter som jag rökte från det att jag var ung och under en stor del av mitt vuxna liv.

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 09:49

Klarnas kalldusch – förlust på 96 miljoner

Sedan Klarna började rapportera offentligt 2017 har bolaget aldrig redovisat ett kvartal med förlust – förrän nu. Bolaget går back nästan 100 miljoner för första kvartalet 2019. För perioden januari-mars redovisar Klarna en nettoförlust på 96 miljoner kronor, rapporterar Di Digital.

Dagens PS - 30 okt 19 kl. 12:15

Klarnas pudel – tvingas dra in Snoop Dogg-reklam

Klarnas uppmärksammade reklam med Snoop Dogg dras nu nästan helt tillbaka från företagets kanaler. Detta efter att Konsumentverket under våren drivit en kampanj mot reklamen, som man menar är missvisande. Få kan ha undgått svenska it-jätten Klarnas samarbete med rapparen Snoop Dogg, som utmynnat i flera reklamfilmer där rapparen tar rollen som en sorts extravagant middagsvärd.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

En dag innan tullarna: USA och Kina tecknar avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Dagens PS - 1 timme sedan

Kina och USA överens om FAS ett-avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Vad är egentligen ”digital vård”?

Många har säkert hört begreppet ”digital vård” förut. Men vad betyder det? Hur ser vården ut i framtiden?

Dagens PS - 4 timmar sedan

Volvo lastbilars vd kritisk: ”Jobba bort hindren”

Volvo lanserar nu sin första ellastbil för längre sträckor. Modellen är i konceptstadiet och företagets ansvariga går ut med några åtgärder som bör tas för att projektet ska ros i hamn.  Volvo Trucks har tidigare i år börjat sälja ellastbilar för stadsbruk och har nu alltså på allvar satt igång sin satsning på motsvarande lastbilar för längre sträckor.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Per Bolund i blåsväder – anmäls till KU

Per Bolund (MP) anmäls till Konstitutionsutskottet för uttalanden han gjorde i november angående Swedbanks misstänkta penningtvätt. Det är moderaten Mattias Karlsson (M) som gör anmälan då han anser att Bolund som finansmarknadsminister kan ha haft speciell insyn i Swedbank. I en intervju med Dagens Industri 8 november sade finansmarknadsminister Per Bolund följande gällande den amerikanska statens utredning av Swedbank efter misstänkt penningtvätt: ”Vi har en dialog med myndigheter i många länder, däribland USA, och vi tycker inte att man ska varna för mycket eller ha för stor oro för att man skulle gå hela vägen till den typen av sanktioner.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Gård för 100 miljoner överst på tronen

Leder ligan över dyraste försäljningarna. ”Det finns vissa attribut som är mer populära än andra”. Det säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, apropå på bostadssajtens topplista över dyraste objekten i år.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Hon utses till världens mäktigaste kvinna

Tre politiska tungviktare tar pallplatserna när Forbes utser årets mäktigaste kvinnor i världen. Tar sig Greta också in på topp 100-listan? Etta på Forbes lista hamnar Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som varit med i den absoluta toppen på listan flera gånger.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Bloomberg spår ökad H&M-försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningssiffror för det fjärde kvartalet. Väntad försäljning enligt Bloomberg konsensus med 14 analytikers estimat ligger på 62.040 miljoner kronor.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Klippläge? Fem rykande aktietips inför nästa år

Även om börsen rusar i dag på positiva nyheter blir det stiltje på aktiemarknaden nästa år, tror proffset. DNB:s aktiechef Thomas Breivik lyfter fram fem nordiska aktier inför 2020, då han för övrigt alltså räknar med att börsen inte är på lika gott humör som i dag, fredag, efter brittiska valet och nyheten om att USA och Kina är överens om fas 1 i handelsavtalet. De fem aktier som åtnjuter aktieexpertens förtroende är säkerhetsbolaget Securitas, kontanthanteraren Loomis, köksinredaren Nobi (alla tre aktierna återfinns på Stockholmsbörsen), lågpriskedjan Europris på Oslobörsen samt läkemedelsbolaget Novo Nordisk på Köpenhamnsbörsen, framgår det på Di.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Ericsson landar 5G-order av Telenor

Telekomjätten Ericsson har fått i uppdrag av Telenor att modernisera och bygga Telenors 5G radio access nätverk. Det rapporterar Bloomberg. Telenor kommer också att använda utrustning från nuvarande RAN-leverantören Huawei för att upprätthålla 4G nätverk och uppgradera till 5G inom olika delar av Norge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.