PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 06 December, 02:32

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 11:08

Hernhag: Tre heta uppköpskandidaterMathias: Hej Marcus! Har du några bolag, inom valfria brancher, du tror kan vara heta uppköpskandidater framöver? Tack för en grym chatt och trevlig helg!
Marcus: Hej! Millicom, Sobi och Fortnox.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Marcus, Fortnox, Lundin Petroleum, Klövern, Kungsleden, Gaming, IBM, Emerging Finance, SBB, Hemfosa, Eng, …marcus, MVH MickeMarcus, Vostok New Ventures, Fenix, Swedish, Match, Du, marie, Millicom, Nibe, Xact Högutdelare, Intrum, Nobina, Tack, Catena MediaHansa Biopharm, ASA Behålla, Media, USA, SinchMarcus, AnnaMarcus, Volati, Pref, Hoist, Kinnevik, IB, MQ, ISK, Marcus Ett, AAK, Oscar, Sampo, Skagen Fonder, Mina Rysslands, Vietnam, USA-Kina, tony, Akelius, Akelius Pref, AMF Aktiefond, Investor AB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hernhag, Tre, heta, uppköpskandidater
DI - 27 maj 15 kl. 11:35

17 heta uppköpskandidater på börsen

Vågen av uppköp på Stockholmsbörsen spås fortsätta. Di har talat med tre fondförvaltare som pekat ut totalt 17 heta uppköpskandidater..

DI - 08 apr 14 kl. 16:21

Tio heta uppköpskandidater

Buden kommer allt tätare på börsen. Och det finns en lång rad uppköpskandidater. Det skriver tidningen Privata Affärer som listar de tio hetaste..

DI - 25 feb 14 kl. 11:34

Analys: Börsens hetaste uppköpskandidater

Börsåret är bara knappt två månader ungt och det har redan kommit sex uppköpsbud. Förvärvsintresset har förutsättningar att fortsätta. Dagens industri har hittat ytterligare tio heta uppköpskandidater..

PrivataAffärer - 17 jun 14 kl. 10:06

Heta uppköpskandidater

SEB Equities har listat de fyra bolag på Stockholmsbörsen som har störst chans att bli uppköpta....

PrivataAffärer - 02 apr 14 kl. 12:48

Tre uppköpskandidater som fallit i pris

Bolag vars aktie fallit i pris har generellt sett en ökad chans att bli uppköpta. Det menar Marcus Hernhag som vaskat fram tre uppköpskandidater som blivit billigare den senaste tiden....

PrivataAffärer - 03 aug 18 kl. 11:09

Hernhag: Tre favoritaktier för långsiktiga

Köp Marcus bok här: Du har väl inte missat att Marcus kommit ut med ännu en ny bok. "Bli rik och fri med aktier" är skriven tillsammans med ett annat börsproffs, nämligen Arne "Kavastu" Talving. Klicka här för att köpa boken för specialpris.

PrivataAffärer - 13 apr 18 kl. 06:30

Så gör du med börsens uppköpskandidater

Årets uppköpsbud på Nordax, Comhem, Wilson Therapeutics och Victoria Park ökar intresset för att leta uppköpskandidater. Kortsiktigt är uppköpsbud med stor premie något trevligt då det lyfter aktiekursen. Långsiktigt är det inte alltid bästa....

Affärsvärlden - 23 jun 14 kl. 10:32

Remium listar potentiella uppköpskandidater

Mäklarhuset Remium har sammanställt en lista över potentiella uppköpskandidater inom deras small cap-segment..

DI - 10 feb 15 kl. 15:54

DI:s börsexpert listar årets kommande uppköpskandidater

Canons bud på Axis lär följas av många fler i år. Det menar Di:s börsexpert Ulf Petersson och pekar ut sex uppköpskandidater..

Affärsvärlden - 25 maj 16 kl. 13:11

De svenska bolagen är uppköpskandidater

Goldman Sachs har flera svenska bolag på sin lista med tänkbara uppköpskandidater. Enligt en analys daterad 24 maj ser bankens analytiker en möjlighet på över 15 procent för ett flertal bolag inom olika sektorer..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Sparekonomen: Hälsotesta fondsparandet inför 2020

Börsen har gått extremt starkt och världsindex är upp med 34 procent sedan årets början. Trots det ser Frida Bratt positivt på börsen under nästa år. En global indexfond kan vara en bra bas i sparandet, men hon råder samtidigt spararna att göra en hälsokontroll av de nuvarande fondvalen.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

SAS: Värsta aktiesänket på tio år

Läs även: Ungefär som väntat för SAS SAS-rapporten, som togs emot olika av analytikerkollektivet. Sydbanks analytiker Jacob Pedersen sade i en intervju med Ritzau att framtidsutsikterna lämnar övrigt att önska. ”Hur kan det vara så att dessa rejäla resultatframsteg i fjärde kvartalet vänder till stora minskningar i första kvartalet?

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Väder på avvägar trycker upp elpriset

Det genomsnittliga spotpriset i Norden i november var drygt 20 procent högre än snittet för månaden under de senaste fem åren, och strax över 10 procent högre än snittet för de senaste tio åren, enligt en rapport från det nordiska elhandelsbolaget Entelios, en av Nordens största renodlade elleverantörer till företagsmarknaden. Om nederbörden i Norden kommer västerifrån, eller snarare från sydväst från Atlanten, och träffar Langfjella i Sydnorge och sedan fortsätter åt norr och nordöst i fjällområdena, blir det jackpot i vattenmagasinen i fjällen. Men så såg det inte ut under november då regnmolnen kom från söder och i stället träffade låglandet öster om Langfjella.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

SCB: Här stiger villapriserna mest

Mellan de två senaste tremånadersperioderna (sep-nov jmf med jun-aug) redovisas stigande priser i 13 av Sveriges 21 län. Den största prisuppgången på länsnivå redovisas i Kronobergs och Uppsala län med 6 procent, följt av Jönköpings län med 5 procent. Sjunkande priser redovisas i sex län, som mest med 3 procent i Jämtlands län.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Tre nya köprekar bland torsdagens analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Peab till köp från behåll. Riktkursen höjs till 95 från 88 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Euronext köper två tredjedelar av elbörsen Nordpool

Företagsvärdet (enterprise value) för hela bolaget är 850 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 880 miljoner svenska kronor, uppger Euronext i ett pressmeddelande. Euronext kommer att bli partner med de nordiska och baltiska operatörer som för närvarande äger Nordpool. Dessa kommer att behålla en andel om 34 procent via ett gemensamt holdingbolag.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ungefär som väntat för SAS

I resultatet ingår jämförelsestörande poster om -130 miljoner kr (-33) vilket innebär att det rapporterade resultatet före skatt landade på 1.096 miljoner kr. Analytikerna i Infront Datas sammanställning med bidrag från fyra analytiker hade inte räknat med några jämförelsestörande poster, varför snittestimatet för det rapporterade resultatet före skatt låg på 1.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ericsson: Mutförlikning nära i USA

Det svenska telekombolaget har redan gjort en avsättning om 1,2 miljarder dollar för väntade böter och bötessumman verkar landa i linje med avsättningen, enligt nyhetsbyrån. Ett avgörande ligger nära framåt i tiden och en förlikning kan komma att aviseras redan under denna vecka, skriver Bloomberg News, efter att en åklagare i fallet, Brian Benczkowski, på onsdagen sagt under en konferens att ”ett fall som snart når sitt avgörande” kommer öka justitiedepartementets totala återbäringar till FCPA till 1,6 miljarder dollar. FCPA – eller Foreign Corrupt Practices Act – är en amerikansk myndighet som utreder oegentligheter och korruption runt utländska bolags affärer.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Störste ägaren sålde allt i Karnov

Det framgår av ett meddelade från Carnegie som hanterade transaktionen. Aktien i Karnov stängde på 53:50 kronor på onsdagen, vilket innebär att rabatten i placingen landade på 8,4 procent. Den sålda posten motsvarar cirka 19,9 procent av aktierna i bolaget.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Två köpvärda aktier – och två du kan vara utan

Tidningen rekommenderar köp i Vostok New Ventures och gör bedömningen att investmentbolaget har en spännande portfölj med stor potential. Risken anses dock vara mycket hög. ”Vi sätter en riktkurs på 80 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.