Dagens PS > Ekonomi

Friday, 13 December, 04:59

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 10:58

Kinesiska köp väcker svensk oroKineser har investerat 100 miljarder kronor i 65 svenska företag sedan 2002. En expert ser risk både försvarspolitiskt och vad gäller penningtvätt. Det är Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) som har kartlagt de kinesiska förvärven, skriver SvD Näringsliv. Både Säkerhetspolisen (Säpo) och Kinaexperten Jerker Hallström på FOI säger att det finns anledning till oro för den här utvecklingen. ”Det är klart att det finns svenska företag som har verksamhet inom sektorer som satellitnavigering, halvledare och elektronik som skulle vara av stort intresse för den kinesiska försvarssektorn.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Totalförsvarets, FOI, SvD Näringsliv, Säkerhetspolisen, Kinaexperten Jerker Hallström, Jerker Hallström, Volvo Cars, AB Volvo, Kinesiska, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinesiska, köp, väckersvensk , oro
DN - 09 jun 18 kl. 22:25

Kinas inflytande över universitet i USA väcker oro

Det kinesiska inflytandet över amerikanska skolor och universitet väcker oro i USA. Flera skolor har nyligen köpts av kinesiska företag och studentorganisationer på prestigefulla universitet får nationalistiska direktiv direkt från kommunistpartiet i Kina, enligt läckta meddelanden. Samtidigt varnar Kina-kännare för att överdrivna hot om Kinas inflytande kan leda till ökad främlingsfientlighet..

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 12:48

Nytt fågelvirus väcker oro

Det nya fågelviruset H10N8, som nyligen orsakade en äldre kvinnas död i Kina, väcker oro.Viruset har farliga egenskaper och måste följas noggrant, skriver en grupp kinesiska forskare i tidskriften Lancet.
Enligt forskarnas studie har viruset uppstått genom att olika fågelvirus, från både vilda och tama fåglar, blandats.

BT - 05 feb 14 kl. 12:50

Nytt fågelvirus väcker oro

Det nya fågelviruset H10N8, som nyligen orsakade en äldre kvinnas död i Kina, väcker oro. Viruset har farliga egenskaper och måste följas noggrant, skriver en grupp kinesiska forskare i tidskriften Lancet.Enligt forskarnas studie har viruset uppstått genom att olika fågelvirus, från både vilda och tama fåglar, blandats.

UNT - 05 feb 14 kl. 12:48

Nytt fågelvirus väcker oro

Det nya fågelviruset H10N8, som nyligen orsakade en äldre kvinnas död i Kina, väcker oro.Viruset har farliga egenskaper och måste följas noggrant, skriver en grupp kinesiska forskare i tidskriften Lancet..

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 18 kl. 02:17

Oro för handelskrig orsakar börsfall i Asien

Tokyobörsen gick ned kraftigt efter att USA:s president Donald Trump presenterat ett förslag om tullar på kinesiska produkter. Tullarna, till ett värde av upp till 60 miljarder dollar, väcker oro för hur det kommer att påverka den globala ekonomin. Nikk.

DI - 23 mar 18 kl. 05:31

Asienbörser: Oro för handelskrig orsakar börsfall i Asien

Tokyobörsen gick ned kraftigt efter att USA:s president Donald Trump presenterat ett förslag om tullar på kinesiska produkter. Tullarna, till ett värde av upp till 60 miljarder dollar, väcker oro för hur det kommer att påverka den globala ekonomin.  .

Sydsvenskan - 23 mar 18 kl. 02:17

Oro för handelskrig orsakar börsfall i Asien

Tokyobörsen gick ned kraftigt efter att USA:s president Donald Trump presenterat ett förslag om tullar på kinesiska produkter. Tullarna, till ett värde av upp till 60 miljarder dollar, väcker oro för hur det kommer att påverka den globala ekonomin. Nikk.

SvD - 04 jan 15 kl. 14:09

Kinesiska staden som bräcker Jukkasjärvi

Ishotellet i Jukkasjärvi får ursäkta, men än mer spektakulära isbyggen går just nu att beskåda i staden Harbin i Kina..

DN - 05 apr 19 kl. 14:13

Kinesiska lånepandor väcker debatt i Danmark

De två pandorna Zing Er och Mao Sun har under stor uppståndelse anlänt till Köpenhamns zoo. Pandorna är ”ett lån” från Kina och har väckt politisk debatt. .

Sydsvenskan - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Ferraris elbil kommer tidigast 2025

Italienska lyxtillverkaren Ferrari kommer att släppa en elbilsversion efter 2025 då batteritekniken kräver mer utveckling. Det har vd Louis Camilleri uppgett, rapporterar Reuters. ”Känslan är att elbilen kommer att komma efter 2025.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Kinnevik-vd vill möta Baylan: ”Måste ta sitt ansvar”

Kinneviks vd Georgi Ganev efterfrågar ett möte med Ibrahim Baylan för att diskutera konflikten mellan TV4 och Tele2. Som ansvarig för statliga bolag är Baylan ansvarig för att se till att TV4 hanterar situationen på ett ansvarsfullt sätt, menar Ganev. Kinnevik är huvudägare i Tele2, som i sin tur äger Com Hem.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Greta grejar toppen på Twitter

I går utsågs hon till årets person av Time. Nu kan klimataktivisten Greta Thunberg även inkassera flera topplatser på Twitter. Twitter summer varje år vad svenskar och folk i världen om vilka ämnen som dominerat i det sociala mediet.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Här är börsproffsens 10 aktiefavoriter

Ett av börspappren på topplistan bedöms kunna rusa 77 procent, framgår det. Di.se berättar med hänvisning till Bloomberg om de tio aktierna som får köprekommendationer av samtliga analytiker som bevakar bolagen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Volvos ex-miljöchef sågar suv-hajpen

”Djupt olyckligt”, säger han om den populära men klimatfarliga biltypen. På 1990-talet var Axel Wenblad miljöchef på Volvo. I dag är han ordförande för Världsnaturfonden WWF och han får ihop det när Volvo Cars å ena sidan säger sig värna miljön, å den andra säljer stora, tunga suvar som aldrig tidigare.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Digital vård redo att ta nästa kliv

Digitala vårdbesök kan i större utsträckning kombineras med fysiska insatser. En vårdjätte vill att sjukvårdssystemet förändras i grunden. Det är Towa Jexmark, innovationschef på vårdjätten Ramsay Santé, som uttalar sig för DI Digital.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Var du smart och satsade på rätt kort?

Missa inte dagens techbrief med gott och blandat om bästa investeringen under 2010-talet och senaste nytt om efterlängtat spel.  Det är 2010-talets bästa investering Kan du gissa vad du borde satsat på, om du inte redan gjort det?
Jo men visst är svaret bitcoin.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Efter konfliktfyllda hösten – AIK:s vd avgår

AIK fotbolls vd Jens T Andersson avgår, meddelar klubben via ett pressmeddelande. Andersson och övrig klubbledning har haft en spänd relation till lagets supportergrupper. I ett pressmeddelande under torsdagen skriver Andersson: ”Det arbete som jag såg framför mig när jag tillträdde som klubbdirektör har startats och på flera områden också avslutats.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Skistar får ny vd från Ikea

Skidanläggningsbolaget Skistar har utsett Stefan Sjöstrand till ny vd. Han kommer att tillträda senast den 11 juni nästa år. Sjöstrand kommer närmast från Ikea där han arbetat i 13 år på olika positioner och nu närmast som Commercial & Digital Manager på Ingka Centres.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Bezos utnämnd till årtiondets affärsman

Världens finanschefer utser Jeff Bezos till årtiondets affärsman. Han klår därmed flera namnkunniga konkurrenter. Amazons grundare Jeff Bezos anses vara den mest imponerande affärsmannen enligt de flesta av de tillfrågade finanscheferna, enligt en undersökning från CNBC.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.