Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 16 December, 12:10

Dagensanalys.se - 29 nov 19 kl. 11:01

MMS och inbjudna talare diskuterar medievalutor den 10 decemberDen 10 december arrangeras ett valuta-seminarium av MMS. Tillsammans med olika personer från branschen diskuteras värdet men även utmaningarna med en valuta. Vilka fördelar ser man som medieköpare med valutor och vilka problem finns inom onlinevideo och totalvideo. Hur ser valutadiskussionerna ut i våra nordiska grannländer. Detta och mer avhandlas under seminariet.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
MMS, Forsell, Mediabyrå, Nielsen, TV2 Danmark, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MMSoch , inbjudna, talare, diskuterar, medievalutorden 10 , december
Dagensanalys.se - 27 mar 19 kl. 18:47

Sista chansen att anmäla dig till MMS Akademi

MMS anordnar den 3 april ett kostnadsfritt seminarium där man får lära sig allt om hur man mäter rörlig bild. Antal platser är begränsade så passa på att anmäl dig redan idag! Information från MMS Är du ny i branschen eller vill du fräscha upp din kunskap om hur MMS mäter rörlig bild?

Dagensanalys.se - 19 apr 16 kl. 11:20

MMS möter framtiden med nya rekryteringar

För att ta sista steget mot en totalvaluta för rörligt bild har MMS gjort ett par viktiga rekryteringar. Karina Malmsten från AirTime Sales blir ny projektledare och tillförordnad broadcastchef. Analytikern Karina Malmsten, med bakgrund från Bonnier, MTG och Discovery Networks blir ny projektledare på MMS, och hon kommer inom kort att axla rollen som tillförordnad broadcastchef under en föräldraledighet.

Dagensanalys.se - 05 apr 17 kl. 01:24

MMS levererar filmkoder till TV-branschen

MMS har lanserat tjänsten MMS Filmkodsgenerator. Med tjänsten kan du få fram en officiell filmkod som gör det möjligt för MMS att mäta din reklamfilm. Sveriges mediebransch har under en tid efterfrågat en oberoende distributör av officiella filmkoder och gett MMS uppdraget att skapa en sådan tjänst.

Dagensanalys.se - 31 maj 17 kl. 14:34

MMS lanserar nettoräckvidd i onlinevideovalutan

Idag lanserar MMS nettoräckvidd och frekvenser i onlinevideovalutan. Det innebär att man för första gången kan se hur många unika personer i olika målgrupper som tittar på onlinevideo. – I januari släppte MMS sin första målgruppsdata som täcker onlinevideo i form av bruttoräckvidd för reklamen.

Dagensanalys.se - 03 okt 17 kl. 08:33

MMS lanserar de första Total TV-siffrorna för reklam

MMS har lanserat de första Total TV-siffrorna. Det innebär att vi i Sverige för första gången kan se en sammantagen räckvidd och frekvens på reklamkampanjer som har gått både i TV och online. I våras släppte MMS räckvidder och målgruppsdata för online-kampanjer.

Dagensanalys.se - 07 jul 16 kl. 13:57

MMS: 97 procent ser klart videoreklamen online

Svenska mätorganisationen MMS har nyligen lanserat analysmåttet ”completion rate”, och nu går man ut med nyheten att hela 97 procent av konsumenterna ser klart reklamfilmerna på nätet. Detta kan vara en god nyhet – men tar man hänsyn till alla faktorer? Analysmåttet ”completion rate” (som man säger är unikt i världen) visar hur många som sett klart en reklamfilm i förhållande till hur många som startat den, något som alltså inte tidigare visats av valutan.

Dagensanalys.se - 11 nov 16 kl. 13:01

Fler svenska medier ansluter sig till MMS-mätningarna

I samband med TV4-gruppens presentation för mediebyråer under gårdagen meddelandes det att Bonnier News ska bli en del av MMS-mätningarna, de för digital rörlig bild. Detta innebär att Expressen TV, DN:s och DI:s sändningar bör ingå i mätningarna. I ett pressmeddelande som kommit ut under gårdagskvällen så bekräftas det i varje fall att Expressen TV kommer ingå i mätningarna, men inget nämndes om de övriga sändningarna.

Dagensanalys.se - 09 maj 18 kl. 10:49

Telia går med i MMS onlinevaluta

Telia är det första telebolaget som tar steget in i MMS onlinevaluta. MMS arbetar ständigt för att få in fler aktörer för att mäta rörlig bild, oavsett plattform och situation. Från och med nu så mäter MMS Telias TVE-tjänst (Telia Play), MMS fångar upp tittande på reklam som går via Telia Play och resultatet delas ut till respektive mediehus.

Dagensanalys.se - 23 apr 19 kl. 11:00

MMS ger dig stenkoll på tittartrender och TV-statistik

Vi har träffat Magnus Anshelm som är vd på MMS, organisationen som mäter vårt tv-tittande. Här berättar han om MMS:s uppdrag och hur man kan ta del av all data och statistik. Vad gör MMS?

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 16:46

Romsk talare fick inte äta frukost


En av de inbjudna talarna vid presentationen av regeringens vitbok, Diana Nyman från Romska rådet i Göteborg, blev avvisad när hon skulle äta frukost på hotell Sheraton i Stockholm tidigare morse, rapporterar dn.se. Enligt Nyman sade personal till henne att frukosten bara var för hotellets gäster.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

ChipMe ska hjälpa alla att bli en Cyborg

En piercare och två kommunikationsbyråer lanserar nytt varumärke:”ChipMe ska göra chip i kroppen tillgängligt för alla”. Kanske blir chippning nästa års julklapp. ChipMe lanseras nu som varumärke för att göra mikrochip i kroppen mer tillgängligt för den breda allmänheten.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Trendspaning inför det kommande året

Ett nytt decennium står för dörren, och experter från höger och vänster uttalar sig om vilka kommande trender vi kommer se under 20-talet. Under IABs årligen återkommande event 8 Minutes bjöds åhörarna på trendspaningar från 12 olika personer inom marknadsföringsbranschen. Vissa tog tillfället i akt att lyfta fram sig själva, medan andra tog uppgiften på allvar och delgav spännande insikter om kommande trender.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Så kommer du igång med AWS på bästa sätt!

Under AWS re:Invent frågade vi ett antal experter hur man går till väga för att komma igång med en molnmigration på bästa sätt. Allt fler företag funderar på att börja använda sig av någon form av molnlösning. Men när det i dagens läge inte bara handlar om att lagra dina filer i molnet, utan om att köra olika processer, analyser appar och även machine learning kan det vara svårt att veta var man ska börja.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Tydliga signaler visar att en lågkonjunktur är på gång

Centrum för Konsumtionsvetenskap har släppt sin årliga konsumtionsrapport ”Orosmoln”. Forskarna ser flera tecken som tyder på att en lågkonjunktur är på gång i Sverige. Årets rapport heter ”Orosmoln” och visar att sötebrödsdagarna är över och att svångremmen börjat dras åt i Sverige, säger John Magnus Roos, forskare vid Göteborgs universitet.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Billboard kommer att använda visningar från Youtube

Billboard som många av oss tittar på för att se vilka låtar som är mest populära kommer nu addera lyssningar på Youtube. Det är Billboard 200 album som räknar med lyssningar/visningar på Youtube. Även andra lyssningar på Apple, Spotify, Tidal och Vevo ska räknas med.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Apple drar i handbromsen för kakorna – det här måste du veta

Apples blockering av kakor, som heter Intelligent Tracking Prevention (ITP), har nyligen uppdaterats. Vi skrev om det tidigare men tänkte att vi bryter ned uppdateringen till konsekvenser. Det är främst två uppdateringar som påverkar spårning av personer som använder Apples webbläsare och/eller mobiler som har Safari på iOS och iPadOS 13.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Annonsinvesteringar på Stories ökar 70 procent

Analysföretaget Socialbakers har jämfört annonsintäkterna på Facebook och Instagram. Allt fler annonsörer väljer numera att lägga sina kampanjer på Instagram Stories. Det visar sig att annonsinvesteringarna på Instagram Stories har ökat med 70 procent jämfört med föregående år.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Så här många följare måste du ha på Instagram för att tjäna en vanlig lön

Om du vill vara en professionell influencer måste du ha många följare. Den här studien har tagit reda på exakt hur många för att du ska kunna dra in en vanlig lön som influencer. Det är analysföretaget inzpire.

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:37

Vad finns att tillgå i en molnlösning idag?

När man pratar molnlösning idag handlar det om mycket mer än att bara lagra sina filer i molnet. AWS är en av de mest använda molnlösningarna, och erbjuder hela 175 olika verktyg och features. För dig som överväger att flytta till en molnlösning kommer här därför en kort genomgång av vad som finns att få tillgång till.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:52

Varför använda Google Ads? Här är 10 skäl till varför

Osynliga auktioner sker blixtsnabbt nästan varje gång du söker efter en produkt eller tjänst på Google. Och bakom dessa auktioner står annonsörer i krig för ditt klick. Varför kämpar så många av dem så här?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.