PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 05 December, 23:56

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 10:28

Svaghetstecken i BNP-siffror”Det var nära marknadens förväntningar. Det verkar fortsatt som om den inhemska ekonomin står och stampar, medan ett jättestort bidrag från nettoexporten av tjänster drar upp. Den har bara ökat så här mycket några gånger tidigare de senaste 20 åren, så det är en ganska udda källa till tillväxt”, säger Michael Grahn, Danske Banks chefekonom Sverige, till Nyhetsbyrån Direkt. Svensk BNP ökade 0,3 procent från föregående kvartal och 1,6 procent i årstakt. Detta var högre än väntade 0,2 procent i Infront Datas enkät.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
BNP, Michael Grahn, Banks, Sverige, Nyhetsbyrån Direkt, Infront Datas, Riksbankens, Grahn, Handelsbankens, Johan Löf, Riksbanken, KI, Q3, Economics

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svaghetsteckeni , BNP-siffror
Cornucopia - 25 sep 14 kl. 13:13

Gästinlägg: Fyra (ovanliga) skäl till varför man inte kan lita på BNP-siffror

Nedanstående är ett gästinlägg från Julien Morel, civilingenjör i teknisk fysik (KTH och Centrale Lyon), författare till ”Beyond GDP Use” och utredare på Energimyndigheten.

Fyra (ovanliga) skäl till varför man inte kan lita på BNP-siffror

Kritik mot BNP har förekommit länge. Av praktiska skäl kan man ändå vilja använda BNP-siffror eftersom de sägs vara ekonomiskt välgrundade, tekniskt pålitliga, snabbt tillgängliga efter varje kvartal samt lätta att prognostisera.

BT - 13 apr 12 kl. 10:17

Kinas BNP-siffror sänker börsen

Stockholmsbörsen faller. Efter en timmes handel hade OMXS-index gått ned med 0,7 procent till 329,1. Nedgången var i linje med utvecklingen på de ledande börserna i Europa, som också sjunker med omkring en halv procent sedan Kina under morgonen publicerat BNP-siffror som var svagare än väntat
.

DI - 27 jan 12 kl. 16:55

USA-börser: Öppnar nedåt efter svaga BNP-siffror

New York-börsen öppnade ned på den rapportstinna handelsveckans sista dag efter att BNP-siffror kom in svagare än väntat, särskilt som detta i hög grad berodde på låg konsumtion. Strax efter öppning kom så siffror om stämningen bland konsumenterna in något bättre än väntat, dock utan att hjälpa upp börsen..

DI - 26 maj 11 kl. 20:37

Råvaror: BNP-siffror håller tillbaka priserna

De flesta metallerna och WTI-oljan handlades lägre på torsdagen, efter att preliminära BNP- siffror visat att tillväxten i USA var något lägre än väntat under det första kvartalet. Brenten klarade sig bättre. Vid golvhandelns stängning klockan 20.

DI - 16 aug 11 kl. 17:35

Nordenbörser: Svaga BNP-siffror sänke

De nordiska börserna backade på tisdagen, liksom den övriga europeiska aktiehandeln, efter svaga BNP-siffror från EMU och Tyskland och med återhållsamhet inför en presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel och den franske presidenten Nicolas Sarkozy..

E24 - 13 apr 12 kl. 20:46

RÅvaror: sjunkande priser, bnp-siffror under fÖrvÄntan

Råvarupriserna föll under den senare delen av fredagens handel. Nattens BNP-siffror från Kina, som visade på en långsammare tillväxttakt än väntat, sänkte priserna..

Sydsvenskan - 23 jul 12 kl. 17:30

Dystra BNP-siffror

Eurokrisen fortsätter att hålla Europa i sitt järngrepp. Dystra BNP-siffror från Spanien fick börsskärmarna att blinka röda på måndagen. Spanien - och Italien - svarade med att temporärt förbjuda blankning av aktier..

Sydsvenskan - 16 jul 13 kl. 06:30

Kinas BNP-siffror hjälpte upp börsen

Stockholmsbörsen slutade i går med en uppgång för OMXS-index på 0,3 procent till 381,8. Kinesiska BNP-siffror och en stark delårsrapport från storbanken SEB, som steg med 1,9 procent, bidrog.SEB hörde till dagens vinnare, med en kursuppgång på 1,9 procent.

DI - 14 aug 14 kl. 11:33

Europabörser: BNP-siffror sänker

De europeiska börserna sjönk under torsdagens inledande handelssession som dominerats av makronyheter. BNP-siffror under förväntningarna drev ned kurserna i motsatta riktningar..

DI - 10 aug 18 kl. 06:28

Räntor och valutor: Yenen stärks efter starka BNP-siffror

Amerikanska tioåriga statspappersräntan har handlats ned 1 punkt efter den svenska marknadens stängning på torsdagen och kvällens dollarförstärkning mot yenen urholkades efter starka preliminära BNP-siffror från Japan. .

DI - 28 feb 19 kl. 10:41

Storbanken: BNP-siffror banar väg för räntehöjning

Torsdagens svenska BNP-siffror var klart starkare än väntat och bäddar för att Riksbanken höjer räntan i september, menar Swedbank..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Sparekonomen: Hälsotesta fondsparandet inför 2020

Börsen har gått extremt starkt och världsindex är upp med 34 procent sedan årets början. Trots det ser Frida Bratt positivt på börsen under nästa år. En global indexfond kan vara en bra bas i sparandet, men hon råder samtidigt spararna att göra en hälsokontroll av de nuvarande fondvalen.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

SAS: Värsta aktiesänket på tio år

Läs även: Ungefär som väntat för SAS SAS-rapporten, som togs emot olika av analytikerkollektivet. Sydbanks analytiker Jacob Pedersen sade i en intervju med Ritzau att framtidsutsikterna lämnar övrigt att önska. ”Hur kan det vara så att dessa rejäla resultatframsteg i fjärde kvartalet vänder till stora minskningar i första kvartalet?

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Väder på avvägar trycker upp elpriset

Det genomsnittliga spotpriset i Norden i november var drygt 20 procent högre än snittet för månaden under de senaste fem åren, och strax över 10 procent högre än snittet för de senaste tio åren, enligt en rapport från det nordiska elhandelsbolaget Entelios, en av Nordens största renodlade elleverantörer till företagsmarknaden. Om nederbörden i Norden kommer västerifrån, eller snarare från sydväst från Atlanten, och träffar Langfjella i Sydnorge och sedan fortsätter åt norr och nordöst i fjällområdena, blir det jackpot i vattenmagasinen i fjällen. Men så såg det inte ut under november då regnmolnen kom från söder och i stället träffade låglandet öster om Langfjella.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

SCB: Här stiger villapriserna mest

Mellan de två senaste tremånadersperioderna (sep-nov jmf med jun-aug) redovisas stigande priser i 13 av Sveriges 21 län. Den största prisuppgången på länsnivå redovisas i Kronobergs och Uppsala län med 6 procent, följt av Jönköpings län med 5 procent. Sjunkande priser redovisas i sex län, som mest med 3 procent i Jämtlands län.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Tre nya köprekar bland torsdagens analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Peab till köp från behåll. Riktkursen höjs till 95 från 88 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Euronext köper två tredjedelar av elbörsen Nordpool

Företagsvärdet (enterprise value) för hela bolaget är 850 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 880 miljoner svenska kronor, uppger Euronext i ett pressmeddelande. Euronext kommer att bli partner med de nordiska och baltiska operatörer som för närvarande äger Nordpool. Dessa kommer att behålla en andel om 34 procent via ett gemensamt holdingbolag.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Ungefär som väntat för SAS

I resultatet ingår jämförelsestörande poster om -130 miljoner kr (-33) vilket innebär att det rapporterade resultatet före skatt landade på 1.096 miljoner kr. Analytikerna i Infront Datas sammanställning med bidrag från fyra analytiker hade inte räknat med några jämförelsestörande poster, varför snittestimatet för det rapporterade resultatet före skatt låg på 1.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Ericsson: Mutförlikning nära i USA

Det svenska telekombolaget har redan gjort en avsättning om 1,2 miljarder dollar för väntade böter och bötessumman verkar landa i linje med avsättningen, enligt nyhetsbyrån. Ett avgörande ligger nära framåt i tiden och en förlikning kan komma att aviseras redan under denna vecka, skriver Bloomberg News, efter att en åklagare i fallet, Brian Benczkowski, på onsdagen sagt under en konferens att ”ett fall som snart når sitt avgörande” kommer öka justitiedepartementets totala återbäringar till FCPA till 1,6 miljarder dollar. FCPA – eller Foreign Corrupt Practices Act – är en amerikansk myndighet som utreder oegentligheter och korruption runt utländska bolags affärer.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Störste ägaren sålde allt i Karnov

Det framgår av ett meddelade från Carnegie som hanterade transaktionen. Aktien i Karnov stängde på 53:50 kronor på onsdagen, vilket innebär att rabatten i placingen landade på 8,4 procent. Den sålda posten motsvarar cirka 19,9 procent av aktierna i bolaget.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Två köpvärda aktier – och två du kan vara utan

Tidningen rekommenderar köp i Vostok New Ventures och gör bedömningen att investmentbolaget har en spännande portfölj med stor potential. Risken anses dock vara mycket hög. ”Vi sätter en riktkurs på 80 kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.