PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 13 December, 02:20

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 10:15

Korruptionsgranskning sänker norska DNBPå torsdagseftermiddagen framkom att norska polisens avdelning för ekonomisk brottslighet (Økokrim) har inlett en utredning mot banken i spåren av medieuppgifterna om misstänkta ekonomiska oegentligheter kring en isländsk fiskerikoncern och påstådd korruption i Namibia. Enligt nyhetsbyrån NTB ska Islands största fiskeribolag Samherji ha använt DNB för att slussa pengar via skatteparadis, samt till en afrikansk tjänsteman som äger ett bolag i Dubai. ”Målet med undersökningen är att utröna vad som skett och om några brottsliga handlingar ägt rum. /. / Vi är i en tidig fas och kommer inte att ge mer information om undersökningen nu”, sade agerande Økokrim-chefen Hedvig Moe, enligt E24. DNB handlades vid 10-tiden på fredagen till 156:20 norska kronor på Oslobörse
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
DNB, Namibia, NTB, Islands, Samherji, Dubai, Hedvig Moe, E24, Oslobörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Korruptionsgranskning, sänker, norska, DNB

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Svensk förundersökning om mutbrott

I förra veckan presenterades en uppgörelse mellan Ericsson och amerikanska myndigheter som innebär att Eriksson erkänner korruptionsbrott i flera länder över flera år och betalar totalt 10,1 miljarder kronor i böter. När Ericsson nu löst sina juridiska problem i USA återstår frågan om några företrädare för Ericsson har gjort sig skyldiga till mutbrott och därmed ska lagföras, skriver Di. Riksenheten mot korruption, den del av åklagarmyndigheten som utreder mutbrott, bekräftar nu för Di att en svensk förundersökning pågår.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Unga har usel koll på lån

Med låga räntor är det lätt att låna för att konsumera. Men framförallt unga är inte tillräckligt rustade för sina första lån. Det visar en undersökning från Kantar Sifo och Ferratum där man frågat personer mellan 18 och 79 år om deras kunskaper och inställningar till lån.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Ålandsbanken fortsätter övervikta USA

Om tonläget dessutom blir mer konstruktivt än hittills mellan USA och omvärlden, blir effekten att investeringsklimatet för näringslivet blir stabilare. Ålandsbanken fortsätter därför att övervikta USA, trots handelsoron, eftersom ekonomin fortsätter att utvecklas väl, drivet av den privata konsumtionen i kombination med låg ränta. Hushållens konsumtion tillsammans företagens investeringar och en expansiv ränte- och finanspolitik bör vara tillräckligt för att understödja konjunkturen 2020, resonerar Ålandsbanken.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Analys: Autolivs starka orderbok ger bättre marginaler

”Trots en dämpad fordonsproduktion räknar vi med en årlig genomsnittlig ökning av det justerade rörelseresultatet med 16 procent för åren 2019-2022, i takt med att Autolivs starka orderbok materialiseras och produktportföljen når ett mer moget stadium där lönsamheten är högre och kassaflödena bättre”, skriver banken. Återköp av egna aktier kan därmed bli en positiv katalysator så tidigt som 2020, menar analytikern. Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat höjer DNB sin rekommendation för Autoliv till köp, från tidigare behåll.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Fortsatt börssuccé för Saudi Aramco

Oljejätten Aramcos kurs kröp tillbaka något och handlades strax under 10-procentspärren efter omkring en timmes handel i Riyad på torsdagen. Det innebar att bolagets börsvärde uppgick till strax under statens mål om 2.000 miljarder dollar, som tidigt var en käpphäst för Saudiarabiens administrative ledare Muhammed bin Salman.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

DNB: Därför är det köpläge i Bonava

En förklaring till den lägre värderingen av aktien kan vara redovisningsrelaterad, resonerar DNB. Många svenska bostadsföretag använder fortfarande den omdiskuterade redovisningsprincipen POC (project of completion) där projekten bokas vid slutförande, vilket jämnar ut lönsamheten. Bonava använder IFRIC15 (completed contract accounting), vilket bland annat innebär att prissänkningarna i Sverige tas direkt på sålda tillgångar och ger dessutom en högre nettoskuldsättning jämför med sektorkollegorna, trots liknade vinst, kassaflöde och finansiell risk.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Debutanterna åt olika håll i premiärhandeln

Det blev en rätt trist handelspremiär för Moba Networks som driver ett flertal online-communities för dataspel. Teckningskursen var 176:50 kronor per aktie men några minuter efter börsöppning handlades den för 154:50 kronor, en nedgång på drygt 12 procent. Den nyemission på 25,6 miljoner kronor som genomfördes av Moba Network inför noteringen tecknades till 124 procent, enligt besked i slutet av november.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Två nya köprekar bland analyserna

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakningen av Fenix Outdoor med rekommendationen köp och riktkursen 1.100 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

IPO: Ebjudandet i Qleanair kraftigt övertecknat

”Intresset för erbjudandet var stort, såväl bland institutionella investerare i Sverige och internationellt som bland allmänheten i Sverige. Erbjudandet blev kraftigt övertecknat”, skriver Qleanair. Erbjudandekursen var 40 kr per aktie.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Nyproduktion säljs allt närmare inflyttning

Fram till sommaren 2015 bokades eller såldes cirka 75 procent av de nyproducerade bostäderna i Stockholms län 250-300 dagar före inflyttningsdatum. Sedan ökade tiden till 500-700 dagar fram till sommaren 2018. För bostäder med inflyttning 2019 har tiden åter minskat, till liknande nivåer som före 2015.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.