PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 09 December, 09:27

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 10:09

Carnegie: Därför ska du skippa fettetCarnegie ser en risk för att AAK:s värderingspremie i förhållande till andra matingredienstillverkare inte är hållbar. Investmentbanken pekar på att tillväxten i rörelseresultatet troligen kommer att mattas på grund av lägre tillväxt för spädbarnsprodukter i Kina, där födelsetalen minskar. AAK exponering mot segmentet för växtbaserade livsmedel är för liten för att kompensera detta, enligt Carnegie. AAK handlas klart nedåt på börsen på fredagen i spåren av Carnegies sänkning. 

Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
AAK, Kina, Carnegie, Carnegies, Lägst Volym, Sälj Högst Lägst, Volym Tid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: CarnegieDärför ska du , skippa, fettet
YLE - 16 dec 15 kl. 15:52

Häll inte fettet i avloppet

Även om du är dåsig efter all julskinka ska du komma ihåg att inte hälla stekfettet i avloppet. Låt fettet stelna, hälsar Vasa vatten. Fettet från skinkan får inte hällas i avloppet.

YLE - 18 feb 14 kl. 13:37

"Skippa sockret, ät fett istället"

De senaste 100 åren har vår blodsockernivå ökat. Sockret blev billigare, mjölet förfinades och så kom kostråden om att äta mindre fett och mat som innehåller mera socker. Det här har Ann Fernholm skrivit boken Ett sötare blod om.

SVT Debatt - 12 mar 14 kl. 11:10

Skippa bollsporter på skolgympan

SKOLIDROTT Det är dags att vi gör en rejäl förändring av idrotten i skolan. Dra ner på antalet schemalagda timmar och satsa istället på lektionernas kvalitet för att förbättra folkhälsan. Det är med sorg jag tänker tillbaka på hur skolidrotten formade mig under så många år.

BT - 10 apr 12 kl. 07:46

Fettet ogillas även i de nya kostråden

Nu förbereder sig statliga Livsmedelsverket för att revidera de svenska kostråden.
Men de som väntar sig att verket ändrar uppfattning om det mättade fettet efter de senaste årens hårda kritik blir troligen besvikna. Livsmedelsverkets fettsnåla och relativt kolhydratvänliga linje har ifrågasatts allt skarpare.

PrivataAffärer - 28 feb 19 kl. 14:56

Carnegie Fonder lanserar två nya blandfonder

Den 4 mars blir fonderna Carnegie Total Plus och Carnegie Multi tillgängliga för investerare. Dessa kommer komplettera fonden Carnegie Total, som släpptes 2016. Förvaltningen sker genom samma placeringsråd som för Carnegie Total, där Magnus Gustafsson ingår.

PrivataAffärer - 17 jan 19 kl. 22:25

Carnegie Fonder lägger ner Afrikafond

När Carnegie Afrikafond startades 2006 fanns en optimistisk syn bland investerare gällande Afrika. Efterfrågan på råvaror var stark, flera länder genomgick demokratiseringsprocesser och regelverk kring äganderätt och företagande stärktes. Men sedan har utvecklingen varit knackigare.

BT - 05 okt 11 kl. 08:55

Pengarna tryter i D Carnegie & Co

I måndags förlorade bolaget miljardtvisten mot staten - nu kan D Carnegie & Co, den före detta ägaren av investmentbanken Carnegie, komma att läggas ned.Skulderna i D Carnegie & Co är större än det belopp som Prövningsnämnden har beslutat att det tidigare börsbolaget har rätt till. Bolaget ska nu skyndsamt upprätta en så kallad kontrollbalansräkning och kalla till en extra bolagsstämma där aktieägarna ska ta ställning i frågan om likvidation.

PrivataAffärer - 22 nov 19 kl. 07:12

Carnegie: Omsorgsbolaget har uppsida på över 60 procent

Vård- och omsorgsbolagen på Stockholmsbörsen har en sak gemensamt. De verkar i en konjunkturokänslig bransch och rider på långsiktiga marknadstrender. ”Demografin där allt fler blir äldre, inte minst när den stora 40-talistgenerationen nu närmar sig 80-årsstrecket, har skapat ett stort strukturellt behov av privata vårdgivare”, skriver Carnegie.

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 14:27

Carnegie Art Award upphör

Årets Carnegie Art Award blir det sista. Investmentbanken Carnegie lägger ner Nordens största konstpris för att i stället utreda en annan form av kulturstöd, oklart vilket.
I slutet av november kom beskedet att utställningen med årets pristagare inte skulle turnera vidare i Norden efter den då pågående visningen på Konstakademien i Stockholm.

Trelleborgs Allehanda - 05 feb 14 kl. 14:27

Carnegie Art Award upphör

Årets Carnegie Art Award blir det sista. Investmentbanken Carnegie lägger ner Nordens största konstpris för att i stället utreda en annan form av kulturstöd, oklart vilket.
I slutet av november kom beskedet att utställningen med årets pristagare inte skulle turnera vidare i Norden efter den då pågående visningen på Konstakademien i Stockholm.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Fler tror på starkare boprisutveckling

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 43 i december jämfört med 42 i november. Av de tillfrågade tror 60 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 57 procent förra månaden, medan 17 procent tror på fallande priser, jämfört med 15 procent föregående månad. SEB noterar att hushållens förväntningar på bostadspriserna är stabila på en relativt hög nivå.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Tre aktier att köpa

Ett köp i Allgon kommer med en cyklisk risk och obligationsräntan på nästan 7 procent indikerar också att räntemarknaden ser en hög risk i bolaget, menar Börsveckan. Men med ett rörelseresultat som ökar 16 procent på ett konservativt antagande om en ebitda-marginal som inte stiger, tillsammans med möjligheter till avyttring och vidare renodling av verksamheten och så småningom fler förvärv, är Allgon köpvärd inom kategorin högriskaktier. Utbildningsbolaget Academedia har haft ett par utmanande år inom vuxenutbildning med fallande volymer.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Ericsson betalar 10 miljarder i mutförlikning

Det totala bötesbeloppet för Ericsson landar på 10,1 miljarder kronor, något som täcks fullt ut av den avsättning om 11,5 miljarder kronor som bokades i det tredje kvartalet 2019. Justitiedepartementet lät meddela förlikningen i ett pressmeddelande på fredagskvällen. ”I dag har den svenska telekomjätten Ericsson erkänt års långa kampanjer av korruption i fem länder för att förstärka greppet om telekommunikationsmarknaden”, sade den amerikanska åklagaren Geoffrey Berman.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

DI: Möjligheterna i Gränges större än nedsidan

”Det är mycket som kan gå fel när man gör stora affärer och investeringar. Men sett till Gränges tillväxt de kommande åren och att aktien i dag värderas till cirka 10 gånger nettovinsten, vilket är ungefär en tredjedel lägre än genomsnittet på Stockholmsbörsen, är möjligheterna till kurslyft kommande åren större än nedsidan”, skriver tidningen i analysen under vinjetten ”Veckans aktie”.  .

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Oscar Properties förlänger teckningsperioden

”Syftet med den förlängda teckningsperioden i företrädesemissionen är att ge aktieägare möjlighet att ta in den nya informationen som har offentliggjorts under teckningsperioden samt ge ytterligare tid för att delta i företrädesemissionen. Det kommer inte att ske någon förlängning av handel med teckningsrätter, men för investerare som saknar teckningsrätter finns fortsatt möjlighet att delta i förträdesemissionen genom teckning utan stöd av företrädesrätt”, skriver Oscar Properties. Den 6 november offentliggjorde den finansiellt pressade bostadsutvecklaren villkoren för en nyemission av stamaktier med företrädesrätt för befintliga stamaktieägare om cirka 249 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Mäklarstatistik: Bostadsrättspriserna föll något i november

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 1 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har varit oförändrade. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 4 procent samtidigt som villapriserna stigit 4 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Hernhag: Fastighetsmarknaden är för het

Jag funderar på hur mycket hetare det kan bli. Stjärnor i värderingtoppen är bolag som Catena och Sagax som enligt Börsdata handlas till 2,6 respektive 2,3 gånger det bokförda egna kapitalet. Förvisso räknar fastighetsbolag sedan åratal tillbaka fram det man kallar substansvärde, vilket är högre än det egna kapitalet för man justerar för uppskjuten skatt och annat.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:35

Stark amerikansk jobbstatistik

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:20

”Ansträngd värdering” bakom H&M-familjens minskning i Hexagon

Det säger Ramsburys investeringschef Johan Vögeli till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen, dagen efter det blivit känt att H&M-familjen Perssons investeringsbolag sålt 3 miljoner aktier i mätteknikbolaget under november. ”Vi tycker att Hexagon är ett jättefint och välskött bolag och aktien är fortsatt spännande. Bolaget är välpositionerat inför framtiden med sitt högteknologiska innehåll.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:31

Proffsinvesterare spår global recession inom fem år

”Även stigande statsskulder och en låg ekonomisk tillväxt oroar institutionella investerare världen över”, skriver Funds Europe. I och med att statsskulder fortsätter att stiga är nästan 90 procent av de institutionella investerarna oroliga att det kommer att ha en väsentlig påverkan på den globala ekonomin. Över 80 procent menade på att de förväntar sig en global finansiell kris inom de nästkommande fem åren, skriver Funds Europe.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.